شناسهٔ خبر: 179320 - سرویس جاده‌ای

اجرای ۶ کلان‌ پروژه حوزه راهداری در اولویت‌ امسال سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای است

رضا اکبری معاون راهداری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گفت: در سال جاری ۶ کلان‌ پروژه در حوزه راهداری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اعتبار تقریبی ۴۰ هزار میلیارد تومان طراحی شده و با پیشرفت فیزیکی مناسب در حال اجرا هستند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، رضا اکبری، معاون راهداری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گفت: اصلاح ۷۵۰ نقطه پرتصادف در سطح محورهای مواصلاتی کشور یکی از کلان پروژه‌های سازمان در سال جاری است و قریب به ۸۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تاکنون نیمی از آن تأمین شده است.

اکبری افزود: این پروژه‌ها شامل ۴۵۰ نقطه پرتصادف باقی‌مانده از فهرست ۸۸۷ نقطه‌ مصوب کمیسیون ایمنی راه‌های کشور در سال ۱۴۰۰ و همچنین ۳۰۰ نقطه‌ پرحادثه شناسایی شده در کمیسیون‌های اجرایی استان‌هاست که در نیمه نخست امسال، ۳۷۰ نقطه حادثه‌خیز از مجموع ۷۵۰ نقطه، اصلاح و ایمن‌سازی شده است و این کلان‌ ‌پروژه تا پایان سال با قوت در حال اجراست.

وی افزود: همچنین عملیات اجرایی کلان‌پروژه بهسازی آزادراه‌های قم - کاشان، کاشان - اصفهان و زنجان - تبریز با اخذ مصوبه مجمع عمومی این سازمان و تصویب هیأت وزیران و مجموع اعتبار ۳۵۰۰ میلیارد تومان در استان‌های قم، اصفهان، زنجان و تبریز آغاز شده و تابستان ۱۴۰۴ به اتمام خواهد رسید.

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اظهار کرد: خرید ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهداری با اعتباری حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان جزو کلان پروژه‌های سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در سال جاری است که از این تعداد حدود ۲۰۰ دستگاه از تولیدات داخل کشور خریداری و تحویل شده است.

به گفته اکبری همچنین قرارداد خرید قریب به ۲۰۰ دستگاه ماشین‌آلات دیگر از شرکت هپکو منعقد شده و تحویل آن‌ها از آذرماه آغاز می‌شود، همچنین قرارداد واردات ۶۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهداری نیز منعقد شده و خرید ناوگان در حال انجام است.

عضو هیأت عامل سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای افزود: کلان پروژه بعدی، بهسازی ۲۰ هزار کیلومتر از آزادراه‌ها، بزرگراه‌ها و راه‌های اصلی در ۱۰ کریدور اصلی تهران - مشهد، تهران - بندرعباس، تهران - بوشهر، تهران - خسروی، تهران - بندر امام، تهران - بازرگان، بازرگان - بندر امام (کریدور غرب)، مشهد - چابهار (کریدور شرق)، آستارا - مشهد (کریدور شمال) و بندر امام - چابهار (کریدور جنوب) با پیش‌بینی تأمین اعتبار بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان منعقد شده و عملیات بهسازی آن‌ها در حال اجرا است.

وی خاطر نشان کرد: با اعتبار قریب به ۱۲ هزار میلیارد تومانی تأمین قیر، در نیمه نخست امسال بیش از ۶ هزار کیلومتر لکه‌گیری و اجرای انواع روکش‌های آسفالت تقویتی و حفاظتی در این کریدورها انجام شده است.

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، بهسازی محورهای منتهی به مرزها و پایانه‌های مرزی را یکی دیگر از کلان‌پروژه‌های سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در سال جاری برشمرد و گفت: بهسازی محور مرز ریمدان، مریوان - باشماق، محورهای منتهی به مرزهای خسروی و مهران، چذابه و شلمچه و محور مشهد – سرخس و محور آستارا-آستارا مجموعا به طول حدود ۵۰۰ کیلومتر از مهمترین پروژه‌ها در این بخش است.

وی افزود: در این راستا قرارداد بهسازی این محورها به ارزش بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان منعقد شده و عملیات اجرایی در این کلان‌پروژه در حال اجرا است.

به گفته اکبری ایمن‌سازی راه‌های شریانی کشور شامل اجرای ۸۵۰ کیلومتر حفاظ بتنی، تأمین روشنایی نقطه‌ای ۵۰۰ تقاطع، اجرای روشنایی به طول ۱۸۰ کیلومتر، خط‌کشی ۱۶۰ هزار کیلومتر راه، نصب ۷۰ هزار مترمربع انواع تابلو اطلاعاتی و ۳۸۰ هزار تابلو و علائم ایمنی از دیگر کلان‌پروژه‌های سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در سال ۱۴۰۳ است.

وی همچنین بیان کرد: در این راستا و در نیمه نخست سال جاری قریب به ۴۲۵ کیلومتر حفاظ، ۹۰ هزار کیلومتر خط‌کشی، ۴۶۰ روشنایی نقطه‌ای، ۱۱۳ کیلومتر روشنایی طولی، ۴۰ هزار مترمربع تابلو اطلاعاتی و ۲۱۰ هزار عدد تابلو و علائم ایمنی با اعتباری قریب به ۳۰۰۰ میلیارد تومان اجرا شده است.