شناسهٔ خبر: 180288 - سرویس استان‌ها

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران مطرح کرد؛

لزوم بازگرداندن بافت‌های تاریخی به چرخه اقتصاد شهری

برگزاری نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران به میزبانی اصفهان مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بر بازگرداندن بافت‌های تاریخی به چرخه حیات شهری یا به چرخه اقتصادی شهری تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان اصفهان؛ محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران به‌منظور شرکت در نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران، به اصفهان آمد.

بازدید از پروژه‌های بازآفرینی شهری شهرستان شهرضا، حضور در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری و کارگروه امور زیربنایی استان اصفهان از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در «نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران» که با حضور مسئولان ملی و استانی، شهرداران شهرهای تاریخی و مدیران شهری، در خانه مشروطیت اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: ارزش‌های تاریخی، فرهنگی، معماری و شهرسازی که در بافت‌های تاریخی متراکم هستند محل‌هایی از دانش و مراکز بسیار خوبی برای یادگیری نسل جدید هم در حوزه‌های تخصصی و هم در حوزه‌های هویتی فرهنگی می‌توانند باشند.

وی افزود: این مجمع می‌تواند فضایی فراهم کند که موجب هم‌افزایی، انتقال تجارب موفق شهرها به یکدیگر و همفکری شود.

آیینی با اشاره به ۳ مشکل موجود در بافت‌های تاریخی عنوان کرد: در این بافت‌ها بیش از ۸۳۰ هزار خانوار ساکن هستند و حدود ۳۳۰ هزار بنای مسکونی ناپایدار وجود دارد لذا موضوع اول ارتقا امنیت در این بافت‌ها است.

وی افزود: مبحث دوم بازگرداندن این محدوده‌ها به چرخه حیات شهری یا به چرخه اقتصادی شهری است که متاسفانه در حال حاضر منزلت اجتماعی آن کاهش رتبه پیدا کرده و از چرخه اقتصادی خارج شدند.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، مبحث سوم را ایجاد سرزندگی، ارتقای هویت و ارتقای کیفیت بیان کرد و گفت: این موارد موضوعات مهمی است که نیازمند عزم ملی و استفاده از تمامی ظرفیت‌هاست.

وی با اشاره به ۲ اتفاق مثبت در بافت‌های تاریخی اظهار کرد: تصویب تسهیلات مرمت و مقاوم سازی برای واحدهای مسکونی در بافت‌های تاریخی یکی از این موارد است که شورای پول و اعتبار وقت در سال گذشته معادل ۸۰ درصد وام تسهیلات ساخت را برای مرمت و مقاوم سازی واحدهای مسکونی در بافت‌های تاریخی در نظر گرفت و مطابق با این مصوبه، برای اولین بار سرفصل آن در سیستم بانکی تعریف و به همه بانک‌ها ابلاغ شد و متقاضیان می‌توانند اقدام کنند.

به گفته آیینی رویداد خوب دیگر، بسته تشویقی بافت‌های تاریخی است که ۳ حوزه ظرفیت‌سازی، توانمندسازی و مشوق‌های کالبدی ویژه بافت به صورت توأمان و یکپارچه برای احیای بافت در نظر گرفته شده است.

در حاشیه نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران، علیرضا قاری قرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان اظهار کرد: ۳۳ شهر استان اصفهان دارای مصوبه بافت تاریخی است که تعداد ۳۲ شهرِ آن دارای محدوده مصوب بافت فرسوده و ناکارآمد نیز هستند.

وی در خصوص وضعیت بافت فرسوده استان اصفهان بیان کرد: در این استان بیش از ۱۱ هزار و ۴۰۰ هکتار محدوده مصوب بافت فرسوده وجود دارد و بیش از ۹۰۰ هزار نفر جمعیت در بافت فرسوده استان اصفهان سکونت دارند.

به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان سهم نوسازی مسکن در بافت فرسوده استان بیش از ۳۴ هزار و ۴۰۰ واحد بوده که تا کنون افزون بر ۲۳ هزار و ۶۰۰ واحد از برنامه چهار ساله محقق شده است.