شناسهٔ خبر: 180690 - سرویس مسکن و شهرسازی

معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران خبر داد؛

افزایش ۱۱۸ درصدی اعتبار ردیف تملک دارایی‌های شرکت بازآفرینی شهری ایران

یداله آقایی معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران از افزایش اعتبار حدود ۱۱۸ درصدی در دو ردیف دائمی تحت عنوان «طرح ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی» و «کمک به بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری» در بودجه سال جاری خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از شرکت بازآفرینی شهری ایران، یداله آقایی معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت گزارشی از عملکرد این معاونت در حوزه بودجه ارایه کرد و گفت: در سال جاری بر اساس رویکردهای شرکت یعنی محرومیت‌زدایی، مردم محوری و اتمام پروژه‌های نیمه تمام، برنامه اجرایی سال ۱۴۰۳ توسط این معاونت تدوین شد که برای این منظور جلسات مختلفی برگزار کردیم. با توجه این که تا شهریور سال جاری امکان جذب منابع سال گذشته وجود داشت، اکنون برنامه تدوین شده در مرحله اصلاحیه قرار دارد تا نتایج  بودجه سال گذشته و تاثیری که بر تمام ارکان بودجه‌ای شرکت دارد مورد بررسی قرار گیرد.  همچنین این برنامه را با پروژه‌های نیمه تمام در کل کشور تطبیق دادیم تا عددهای مندرج در بودجه واقعی باشد.

معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری افزود: در بودجه سال ۱۴۰۲ تلاش شد تمام بدهکاری‌ها به پیمانکاران تسویه شود و در اصلاحیه برنامه ۱۴۰۳ نیز همین رویکرد دنبال شد. همچنین ارتباط بیشتری با ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها برقرار کردیم تا استان‌ها نیز تکمیل پروژه‌های نیمه تمام را در اولویت کاری خود قرار دهند.

آقایی یکی دیگر از اقدام‌های بودجه‌ای این معاونت را افزایش اعتبار ردیف تملک دارایی‌های  شرکت برشمرد و توضیح داد: برای این منظور با کارشناسان برنامه و بودجه کشور و نیز نمایندگان مجلس جلسات بسیاری برگزار کرده و موفق شدیم حدود ۱۱۸ درصد در دو ردیف دائمی تحت عنوان «طرح ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی» و «بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری» اعتبارات را افزایش دهیم.

تخصیص ۹۰ درصدی اعتبارات

آقایی تصریح کرد: با توجه به اهمیت تامین به موقع اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای مربوط به پروژه‌های اجرایی، از طریق رایزنی و تعامل با سازمان برنامه و بودجه کشور، تخصیص اعتبارات سال ۱۴۰۲ به میزان ۹۰ درصد انجام شد که این میزان تخصیص اعتبارات نقش بسزایی در پرداخت مطالبات پیمانکاران و سرعت بخشی به روند اتمام پروژه‌های محرومیت زدایی شرکت خواهد داشت.

وی ادامه داد: با همکاری دفتر  طرح، برنامه و بودجه و اداره کل مالی و اداره کل نظارت بر امور اجرایی شرکت، جذب ۱۰۰ درصدی و جذب موثر داشتیم . خوشبختانه تطبیق برنامه‌ها با نیازهای واقعی در کنار  جذب ۱۰۰ درصدی بودجه تخصیصی، رضایت ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها را در پی داشته است.

افزایش ردیف اعتبارات توسعه متوازن استان‌ها

وی یکی دیگر از اقدام‌های شاخص دفتر طرح، برنامه و بودجه شرکت که با همکاری نمایندگان مجلس صورت گرفته است را افزایش ردیف اعتبارات توسعه متوازن استان‌ها برای ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی برشمرد و گفت: قبلا در برنامه دو ردیف توسعه متوازن در استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی داشتیم که با پیگیری‌های انجام شده موفق به افزایش پنج ردیف دیگر شده و استان‌های کرمان، خوزستان، مازندران، آذربایجان غربی و کردستان در ردیف اعتبارات بودجه‌ای سال ۱۴۰۳ گنجانده شدکه ردیف‌های استان سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شد و مابقی استان‌ها نیز در حال پیگیری برای ابلاغ است.

افزایش دو و نیم برابری بودجه شرکتی

آقایی با تاکید بر این که نگاه ما در تعریف بودجه بر توسعه متوازن معطوف  بوده است، تصریح کرد: طی برگزاری جلسات بسیار با سازمان برنامه و بودجه کشور و دیگر سازمان‌های مرتبط موفق به افزایش دو  و نیم برابری بودجه شرکتی شدیم که این امر منجر به افزایش ظرفیت‌ها و توانایی شرکت برای جذب بیشتر منابع تملک دارایی می‌شود. همچنین افزایش توانایی در انجام وظایف شرکت بازآفرینی شهری ایران در محلات هدف  از جمله ایجاد درآمدهای پایدار، ایجاد زیرساخت‌های لازم، توسعه همه جانبه شرکت از دیگر دستاوردهای افزایش بودجه شرکت محسوب می‌شود.

به گفته معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری، پیگیری‌های مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران منجر به تدوین احکام و تکالیف تاثیرگذار در حوزه بازآفرینی شهری در  ماده ۵۲  برنامه هفتم پیشرفت کشور شد.  آقایی در این باره توضیح داد: بر اساس این تکالیف، شرکت بازآفرینی شهری ایران باید سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی نوسازی کند و در پایان برنامه هفتم ۲۰ درصد از سطح بافت‌های فرسوده کاهش یابد. دفتر برنامه برای تحقق این موضوع جلسات مختلف کارشناسی در شرکت و خارج از شرکت و نیز برنامه و بودجه کشور برگزار کرد.

وی افزود: حاصل جلسات این شد که در لایحه پیشنهادی دولت به مجلس، دو ردیف از پنج ردیف وزارت راه و شهرسازی به شرکت بازآفرینی شهری ایران اختصاص یافت که در نوع خود یک اقدام بی سابقه محسوب می‌شود. البته در سایر ردیف‌های بودجه سال ۱۴۰۳ از جمله در تبصره ۱۵ نیز به موضوع بازآفرینی شهری پرداخته شده است.

آقایی با اشاره به استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها به عنوان بازوان اجرایی بازآفرینی شهری  گفت: دفتر طرح، برنامه و بودجه شرکت پیشنهادات خود را در این زمینه جهت درج در لایحه بودجه  ارایه کرد تا بتوانیم به شکل اهرمی بودجه شرکت را به پروژه‌های مشترک با شهرداری‌ها در حوزه نوسازی و بازآفرینی شهری  اختصاص دهیم.

معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار کرد: در راستای محرومیت‌زدایی در محلات هدف بازآفرینی، از محل اعتبارات مسوولیت اجتماعی وزارت نفت در شهر تهران مبالغ قابل توجهی  برای اتمام پروژه‌های نیمه کاره تهاتر کردیم. بنابراین با ظرفیت‌های ایجاد شده، تامین مالی پروژه‌‎های نیمه تمام شرکت تا پایان سال بدون مشکل صورت می‌گیرد.

وی افزود: دفتر طرح، برنامه و بودجه با همکاری سایر دفاتر ذی‌ربط به سمت تامین مالی از طرق مختلف گام برداشته و همکاری خوبی بین این دفتر و دفتر تجهیز منابع به وجود آمده است. همچنین برای اولین بار تلاش داریم، تدوین و ابلاغ موافقتنامه ردیف‌های در اختیار شرکت زودتر از موعد انجام شود تا فرصت کافی برای برنامه‌ریزی جهت جذب منابع از طریق شرکت و ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها وجود داشته باشد.