شناسهٔ خبر: 181366 - سرویس مسکن و شهرسازی

در مکاتبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با استاندار قم ابلاغ شد؛

موافقت با احداث شهرک مسکونی پرنیان ۴ در قم

شورای عالی شهرسازی و معماری ایران  ارومیه شورای عالی شهرسازی و معماری با احداث شهرک مسکونی پرنیان ۴ در استان قم موافقت کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مصوبه شورا با موضوع امکان سنجی و مکان‌یابی طرح جامع شهرک مسکونی دولتی پرنیان ۴ در مکاتبه با بهنام‌جو استاندار قم اعلام شد.

بر اساس این مصوبه، شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۲۳ مهر امسال خود موضوع «مطالعات امکان‌سنجی و مکان‌یابی و طرح جامع شهرک مسکونی دولتی پرنیان (۴) »را با توجه به صورتجلسه مورخ ۱۸ تیر ۱۴۰۳ کمیته فنی شماره ۵ و در چارچوب مصوبه مورخ ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان قم و همچنین در اجرای مصوبه ۶ شهریور ۱۴۰۲ (موضوع تصویب شهرک مسکونی شماره ۱ پرنیان) و مصوبه ۲ بهمن ۱۴۰۲ (موضوع تصویب شهرک مسکونی شماره ۲و۳پرنیان) شورای‌عالی  مورد بررسی قرار داد و ضمن تأیید ضرورت احداث شهرک مسکونی پرنیان شماره ۴، مکان و طرح جامع شهرک را با سقف جمعیت‌پذیری ۳۰ هزار نفر و مساحت۴۵۰ تا ۵۰۰ هکتار با نقش مسکونی و با هدف تأمین زمین برنامه نهضت ملی مسکن، مالکیت دولتی و با ملاحظات زیر مورد تأیید قرار داد:

۱-با عنایت به مصوبه تاریخ ۲۷ خرداد ۱۳۸۷ شورای‌عالی مبنی بر تصویب شهر جدید پرنیان با سقف جمعیت‌پذیری ۱۲۰ هزار نفر و همچنین مصوبه ۶ شهریور ۱۴۰۲ شورای‌عالی برای تغییر ساختار مدیریت این شهر جدید به شهرک، با تصویب محدوده پرنیان ۴، سقف جمعیت‌پذیری مصوب شورای‌عالی تکمیل شده و هرگونه برنامه جدید برای توسعه سکونتگاه مذکور و پیرامون آن می‌بایست با طی روال قانونی مربوطه و به صورت مجزا از این موضوع در دستور کار قرار گیرد.

۲-با عنایت به استقرار مجموعه چهار شهرک پرنیان در کنارهم، تأمین خدمات مقیاس شهری و فراشهری این مجموعه مطابق با مصوبه مورخ ۲ بهمن ۱۴۰۲شورای‌عالی و توجه به نقش مکمل شهرک های چهارگانه در تخصیص خدمات شهری و فراشهری مورد نیاز منطقه کلانشهری قم مورد تأکید قرار گرفت.

۳-لازم است به جهت تضمین یکپارچگی کارکردی شهرک ها به لحاظ اجتماعی، کالبدی و ... مطالعات پیوست به ترتیب زیر همزمان با طرح جامع شهرک تهیه و به کمیته فنی شورایعالی ارائه شود:

۳-۱-پیوست یکپارچه پدافندغیرعامل در انطباق با دستورالعمل مصوب ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ شورای‌عالی و با تأیید اداره کل پدافند غیرعامل استان؛

۳-۲-تهیه پیوست عارضه سنجی ترافیکی ناظر بر نحوه اتصال تمامی چهار شهرک به شبکه حمل و نقل عمومی یکپارچه، محورهای ارتباطی برون‌شهری، و هم‌پیوندی و ارتباطات درون محله ای و ... و تأیید آن در شورای ترافیک استان؛

۳-۳-تهیه پیوست کاهش خطربرای تمامی چهارشهرک به استناد بند(ح) ذیل ماده۱۳قانون مدیریت بحران کشور و مصوبه مورخ ۱۳ تیر ۱۴۰۱ شورای‌عالی

۴-با عنایت به محدودیت شدید منابع آب در استان قم لازم است موارد زیر مدنظر قرار گیرد:

۴-۱ -منطبق بر نظر نماینده وزارت نیرو، تأمین آب شهرک می‌بایست از محل مدیریت مصرف آب شرب فعلی شهر قم و از طریق کاهش سرانه آب شهری، اصلاح شبکه و هدر رفت صورت گیرد. به عبارت دیگر تأمین آب صرفا از طریق منابع آب سدکوچری در قالب تخصیص آب ابلاغی وزارت نیرو خواهد بود. در همین راستا لازم‌است برنامه مدیریت مصرف آب خانگی شهرقم و استان قم در دستور کار قرار گیرد.

۴-۲-ضمن رعایت حد حریم و بستر کلیه مسیل‌ها و آبراهه‌ها در طرح جامع، هدایت آب‌های سطحی و مدیریت سیلاب شهری با رعایت «طرح کنترل سیلاب و ساماندهی رودخانه و آب‌های بالادستی شهرک پرنیان  (تهیه شده توسط مهندسین مشاور سرزمین قنات)»، با تأیید شرکت آب منطقه ای استان قم صورت پذیرد.

۴-۳-تأمین آب فضای سبز از محل پساب و بازچرخانی فاضلاب برنامه ریزی شود.

۵-با عنایت به زمینه فرهنگی و تاریخی غنی شهر قم، به جهت هویت بخشی شهرک‌های احداثی، لازم است پیوست ملاحظات طراحی شهری و معماری شهرک های چهارگانه با تأکید بر موارد زیر تهیه شود:

۵-۱-اتخاذ رویکرد زمینه‌گرایی و توجه به ویژگی‌های خاص کالبدی و فرهنگی، اجتماعی و اقلیمی

۵-۲-ارائه اسناد هدایت و کنترل طراحی شهری برای شهرک ها در راستای انسجام ساختار فضائی، ارتقاء کیفیت محیط و آسایش اقلیمی، حضورپذیری و همه شمول بودن

۵-۳-بهره‌گیری از الگوهای ارزشمند بومی ساخت و ساز و استفاده از مصالح بوم آورد

در پایان مصوبه آمده است: هم‌زمان با پیشرفت فعالیت اجرایی و تکمیل جمعیت‌پذیری شهرک‌ها، نظام و مدل مدیریت آنها در هماهنگی سازمان ملی زمین و مسکن، استانداری قم، شرکت عمران شهرهای جدید و اداره کل راه و شهرسازی استان، تدقیق و نهایی شده و به شورای‌عالی گزارش شود.