به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی(خوزستان)، بهرام سیف، رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل راه و شهرسازی خوزستان با اشاره به اینکه بر اساس قوانین و آییننامهها، تمامی طرحها میبایست پیوست مطالعات پدافندی داشته باشند، اظهار کرد: برای اجرا و توسعه زیرساختهای حملونقل کشور و کاهش آسیبپذیری آن در برابر تهدیدات دشمن، توجه دقیق و علمی به موضوعات پدافند غیرعامل و تخصیص کافی بودجه به آن الزامی است.
وی اظهار کرد: پدافند غیرعامل شامل مجموعهای از اصول و اقدامات پیشگیرانه است که با انجام آنها در زمان جنگ (بدون بهرهگیری از جنگافزارها) و یا زمان وقوع حوادث و بلایای طبیعی، همزمان با کاهش تلفات جانی، بتوان از واردشدن خسارات به تأسیسات حیاتی، حساس و مهم جلوگیری کرد و یا میزان خسارات را به حداقل ممکن رساند.
سیف تصریح کرد: برای کاهش آسیبپذیریها و افزایش بازدارندگی دشمن در خصوص زیرساختهای مواصلاتی و سیستمهای حمل و نقل نظیر پل، تونل و جاده اصلی میبایست از گزینههای پیشگیرانه و جایگزین استفاده شود.
رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل راه و شهرسازی خوزستان گفت: پدافند غیرعامل به عنوان یکی از راهکارهای اصلی در این زمینه مطرح است و راه به عنوان یکی از زیرساختهای مهم آن، نقش اساسی در ایجاد ارتباط میان مکانها و موقعیتهای مختلف یک کشور و کشورهای دیگر دارد، چرا که بیشتر از ۸۵ درصد جابهجاییها در آزادراهها و راههای اصلی (شریانی) انجام میشود.
سیف اظهار کرد: برای دستیابی اهداف پدافند غیر عامل لازم است پایش مرتب و مدیریت ریسک جهت تداوم خدمات در زیرساختهای بخشهای مختلف حمل و نقل داشته باشیم تا استان و کشور از این منظر دچار آسیبی نشود.
وی تصریح کرد: در همین راستا دو رزمایش را در اداره کل راه و شهرسازی خوزستان با هدف مقابله با تهدیدات احتمالی انجام دادیم، یک رزمایش با موضوع دفاع از مقر را با همکاری یگان حفاظت از اراضی و یک رزمایش با موضوع حملات سایبری را با همکاری اداره آمار، فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار کردیم.
رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل راه و شهرسازی خوزستان افزود: اولین جلسه کارگروه تخصصی کالبدی و زیربنایی شورای پدافند غیر عامل استان را هم در راستای مقابله با تهدیدات احتمالی و کاهش خسارات در برابر بلایای طبیعی با همکاری و تعامل با دستگاه های زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی در استان برگزار کردیم.