به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در بیست و سومین نشست شورای نوسازی مسکن با اشاره به آغاز «پویش نه به معابر خاکی» گفت: هدف از اجرای این پویش ایجاد فضایی در کشور برای توجه به معابر خاکی محلات هدف است.
اختصاص ۱۰ تن قیر به ازای هر پروانه نوسازی در بافت فرسوده به شهرداریها
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: به منظور تشویق شهرداران جهت اجرای پروژههای بهسازی و آسفالت معابر خاکی به ازای ورود هر پروانه نوسازی در بافتهای فرسوده به سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری، ۱۰ تن قیر اختصاصی مازاد بر سهمیه استان در اختیار شهرداریها قرار میگیرد.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به اینکه بستههای تشویقی نوسازی بافتهای فرسوده تاثیرات بسیاری در بازآفرینی محلات فرسوده شهرها دارد، اظهار کرد: شهرداریهای سراسر کشور شرکای راهبردی بازآفرینی شهری هستند و ثبت پروانههای ساختمانی در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری میتواند تاثیری مضاعف بر روند نوسازی مسکن و ایجاد انگیزه داشته باشد، بنابراین از شهرداران انتظار میرود با ثبت پروانههای ساختمانی در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری، این سامانه را به روز کنند.
صدور پروانه ساخت ۴۷ هزار و ۴۷۳ واحد در بافت فرسوده شهرها در سال جاری
در این جلسه منصور استادی مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از وضعیت بارگذاری اطلاعات نوسازی مسکن در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری ارایه کرد و گفت: تعداد واحد در پروانههای صادره در سال جاری ۴۷ هزار و ۴۷۳ واحد بوده و استانهای تهران، خراسان رضوی، اصفهان، مازندران و آذربایجان شرقی بیشترین ورود اطلاعات را به سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری داشتهاند.
ثبت اطلاعات مربوط به صدور پروانه ۷۲ شهر بر روی سامانه
وی با اشاره به این که ۷۳۷ شهر مصوب در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری وجود دارد، تصریح کرد: اکنون ۷۲ درصد شهرهای مصوب اطلاعات مربوط به صدور پروانه را بر روی سامانه بارگذاری میکنند و از شهرداری سایر شهرها نیز می خواهم که هر چه زودتر نسبت به این کار اقدام کنند.
در ادامه جلسه بهزاد شاکرمی مدیرکل راه و شهرسازی استان لرستان گزارشی از وضعیت بازآفرینی شهری در این استان ارایه کرد و گفت: استان لرستان ۲۸ هزار و ۲۰۰ هکتار مساحت و ۱۲ شهرستان دارد که یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر در آن ساکناند. میزان بافت فرسوده استان ۸۰۷ هکتار، بافت تاریخی ۳۴۳ هکتار و سکونتگاه غیر رسمی هزار و ۴۳ هکتار است. همچنین شهرهای خرم آباد، بروجرد و دورود بیشترین میزان بافتهای فرسوده استان را به خود اختصاص دادهاند.
اجرای بسته تشویقی مشوقهای شهرسازی در تمامی شهرهای استان لرستان
به گفته شاکرمی تمام شهرهای استان بسته تشویقی بومی خود را طراحی کرده و اجرا میکنند.
وی در ادامه آماری در خصوص پروانههای مسکونی صادره در محلات هدف بازآفرینی شهری ارایه و عنوان کرد: از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ برای هزار و ۵۲۷ واحد، پروانه صادر شده است.
در ادامه محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ارایه گزارش استان لرستان گفت: چنانچه تمام شهرداریها با ادارات کل راه و شهرسازی استانها همکاری کنند شاهد اتفاقات خوبی در حوزه بازآفرینی شهری خواهیم بود و باید از فرصت به وجود آمده در لرستان برای رفع محرومیت استفاده کنیم.
گفتنی است بیست و دومین شورای نوسازی مسکن شرکت بازآفرینی شهری ایران با حضور شهرداران و مدیران ادارات کل راه و شهرسازی استانها به شکل وبیناری برگزار شد.