شناسهٔ خبر: 183569 - سرویس وزارتی

سرپرست مرکز امور بین الملل وزارت راه و شهرسازی خبر داد؛

امضای یادداشت تفاهم‌ بیست و نهمین اجلاس کمیسیون اقتصادی ایران و ترکیه

ببینید| برگزاری اجلاس بیست و نهمین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه سرپرست مرکز امور بین الملل وزارت راه و شهرسازی با اشاره به امضای یادداشت تفاهم‌ بیست و نهمین اجلاس کمیسیون اقتصادی ایران و ترکیه که میان وزیر راه و شهرسازی کشورمان و وزیر تجارت ترکیه به امضا رسید، گفت: دو طرف بر توسعه تجارت دو کشور به ۳۰ میلیارد دلار تا پنج سال آینده تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، امین ترفع سرپرست مرکز امور بین الملل وزارت راه و شهرسازی در حاشیه بیست و نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه که امروز ۲۱ آذر ماه در هتل اسپینالس پالاس تهران برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یادداشت تفاهم همکاری‌های تجاری ایران و ترکیه با حضور وزیر راه و شهرسازی کشورمان و وزیر تجارت ترکیه به امضا رسید و دو طرف بر توسعه تجارت دو کشور به ۳۰ میلیارد دلار تا پنج سال آینده تاکید کردند.

وی افزود: بیست و نهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکیه طی سه روز گذشته در تهران برگزار شد و هیاتی از کشور ترکیه در ایران حضور یافت و مقام‌ها و افراد ذی‌ربط تجاری، بانکی، سرمایه‌گذاری و غیره در جلسات حضور یافتند و به جمع‌بندی مناسبی برای تنظیم سند یادداشت تفاهم همکاری مشترک رسیدند که در نهایت به امضای وزیر راه و شهرسازی کشورمان و وزیر تجارت ترکیه رسید. 

ترفع گفت: موضوع همکاری‌های اقتصادی، تفاهم‌نامه‌هایی است که به منظور گسترش همکاری‌های دو کشور تا سال آینده و برگزاری سی‌امین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور خواهد بود که به توسعه روابط تجاری و اقتصادی طرفین کمک خواهد کرد.

سرپرست مرکز امور بین الملل وزارت راه و شهرسازی گفت: این تفاهم‌نامه‌ها و توافقات در حوزه‌های مختلف تجاری، حمل و نقل، گمرک، ترانزیت، سرمایه‌گذاری، بانکی، برق و نیرو، کشاورزی، فرهنگی، گردشگری و تعاون در قالب یادداشت تفاهم به امضا رسید.

وی افزود: روابط دو کشور در بخش‌های حمل و نقل همواره در سطحی بالا بوده و بیشترین میزان تبادلات حمل و نقلی در بخش جاده‌ای است.

در خصوص تبادل هیات‌ها به منظور تنظیم تعرفه‌های ریلی، تفاهم‌نامه‌های مربوطه و برداشتن موانع حمل و نقل ریلی و همچنین ایجاد زیرساخت‌های جدید که دو کشور را به هم متصل می‌کنند، نیز تفاهم شد و مقرر شد گروه‌های کارشناسی از طرفین به بررسی موارد بپردازند.

ترفع خاطرنشان کرد: هم اکنون حجم تجارت دو کشور ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار است که هدف گذاری شده تا طی پنج سال آینده به ۳۰ میلیارد دلار افزایش یابد و برنامه اقدام نیز برای آن در نظر گرفته شده است.