شناسهٔ خبر: 183749 - سرویس استان‌ها

اجرای ۷ پروژه شاخص راهداری استان مرکزی با اعتبار ۲۳۱۹ میلیارد تومان

نشست خبری اراک مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی گفت: طی یک سال اخیر ۷ پروژه شاخص در استان با اعتباری بالغ‌بر ۲ هزار و ۳۱۹ میلیارد تومان اجرا شده که بخشی از آن به بهره‌برداری رسیده و بخشی نیز در دست اقدام است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان مرکزی، مهرداد جهانی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت هفته حمل و نقل با اشاره به اجرای پروژه‌های شاخص استان در قالب طرح­های راهداری محوری اظهار کرد: در حوزه راهداری چندین طرح مهم وجود دارد که از آن جمله می­توان به طرح راهداری محوری، ارتقای ایمنی راه­ها، ارتقاء روکش آسفالت راه‌ها طرح ارتقای منظر راه­ها و طرح ارتقای کیفیت راه­ها اشاره کرد که در این خصوص طی یک سال اخیر ۲ هزار و ۳۱۹ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای تنها ۷ طرح بزرگ راهداری محوری در راه­های استان تخصیص یافت.

وی با اشاره به تکمیل پروژه بزرگ تعریض محور آهنگران – ساروق – کمیجان بعد از ۱۵ سال افزود: این پروژه از سال ۸۸ آغاز شده بود و تا سال ۱۴۰۱ تنها ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما با پیگیری­های انجام شده و جذب اعتبارات مورد نیاز، طی دو سال اخیر به ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و آماده بهره‌برداری است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی با بیان اینکه این پروژه در مجموع برای اجرا و تکمیل تمامی اجزای این طرح بالغ‌بر ۲۴۵ میلیارد تومان شامل اعتبار تخصیص داشته است، ادامه داد: در این پروژه اعتباری بالغ‌بر ۱۲۰ میلیارد تومان روکش آسفالت، ۹۵ میلیارد تومان تعریض محور، ۲۰ میلیارد تومان تعریض پل­ها، پنج میلیارد تومان برای رفع نقطه حادثه‌خیز پیچ یساول و پنج میلیارد تومان بابت نصب انواع تابلوهای ایمنی و خط‌کشی این محور هزینه شده است.

جهانی با اشاره به اجرای دو پروژه بزرگ ارتقای ایمنی و رویه آسفالتی محور اراک – راهجرد با اعتبار بالغ‌بر ۷۰۰ میلیارد تومان خاطرنشان کرد: این محور بزرگراهی در امتداد راه ارتباطی اراک – قم واقع شده و حدود ۶۵ کیلومتر از آن در حوزه استحفاظی استان مرکزی قرار دارد؛ به منظور ارتقای کیفیت سطح جاده و افزایش رضایتمندی کاربران جاده‌ای طی یک سال اخیر پنج قرارداد مجزا با اعتبار ۵۴۲ میلیارد تومان منعقد شده است.

وی اضافه کرد: با اجرای این پروژه‌ها اکثر خرابی‌های حاد سطح جاده برطرف شده است؛ البته این پروژه‌ها به علت شرایط آب و هوایی هنوز به طور کامل به اتمام نرسیده اما با مساعد شدن شرایط جوی این طرح ادامه پیدا خواهد کرد و به تبع رضایت کاربران جاده‌ای بیش از پیش خواهد شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی ادامه داد: همچنین برای افزایش سطح ایمنی این محور نیز اقداماتی شامل نصب حفاظ­های بتنی (نیوجرسی) به طول ۱۳ کیلومتر، اجرای مقطعی نیوجرسی در محدوده رستوران منظریه، پاسگاه پلیس­راه کارچان و... جمعاً با اعتبار ۳۹ میلیارد، رفع ۲۰ نقطه حادثه‌خیز مصوب شامل دوربرگردان‌ها، اصلاح هندسی، اصلاح پیچ و... به ارزش ۵۵ میلیارد تومان، به‌روزرسانی و نگهداری روشنایی به ارزش چهار میلیارد تومان، رفع چندین نقطه پرتگاهی و کور مستعد حادثه، تعریض پل، اجرای خط‌کشی، به‌روزرسانی دوربین­های نظارتی، نصب انواع تابلوهای ایمنی و... جمعاً به ارزش ۱۰ میلیارد تومان بخشی از اقداماتی بوده که انجام شده است.

جهانی یادآور شد: همچنین در همین محور تقاطع غیرهمسطح راهجرد که عملیات احداث آن تقریباً از سال ۱۳۹۸ کلید خورده بود، با اعتباری بالغ‌بر ۵۰ میلیارد تومان به پیشرفت بالای ۷۰ درصدی رسیده و با مساعد شدن هوا و تسریع در روند ساخت به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی همچنین یکی دیگر از پروژه‌های شاخص استان را ارتقای ایمنی و رویه آسفالتی محور اراک – توره – بروجرد با اعتباری بالغ‌بر ۴۱۱ میلیارد تومان برشمرد و گفت: ۶ قرارداد در این محور شامل لکه‌گیری و روکش آسفالت به ارزش ۳۵۵ میلیارد تومان منعقد شده و پروژه پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته است؛ نصب حفاظ میانی بتنی با اعتبار ۱۷ میلیارد، تعمیر چندین پل، احداث پلیس راه مهاجران، خط‌کشی، رفع نقاط پرتگاهی و... جمعاً به ارزش ۳۹ میلیارد تومان نیز اقداماتی بوده که در این محور صورت گرفته است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی چهارمین پروژه بزرگ در طول یک سال اخیر را اجرای روکش آسفالت و ارتقای ایمنی آزادراه ساوه-تهران به ارزش ۲۵۴ میلیارد تومان برشمرد و گفت: انواع روکش آسفالت در این مسیر با اجرای ۴ قرارداد به‌صورت تمام عرض (۱۵ متر) انجام خواهد شد.

اجرای ۷ پروژه شاخص راهداری استان مرکزی با اعتبار ۲۳۱۹ میلیارد تومان

جهانی یادآور شد: اجرای ۶ کیلومتر روشنایی طولی با اعتبار ۹ میلیارد تومان، رفع نقاط پرتگاهی، اجرای خط‌کشی طول مسیر رفت و برگشت، ایمن‌سازی نقاط مستعد حادثه، نصب شبرنگ روی نیوجرسی­ها و... با اعتباری افزون بر ۲۰ میلیارد تومان نیز در این آزادراه عملیاتی شده است.

وی همچنین از اجرای پروژه بزرگ ارتقای ایمنی و رویه آسفالتی محور ساوه – بوئین­ زهرا خبر داد و افزود: اعتبار این پروژه بالغ‌بر ۱۳۷ میلیارد تومان شامل پروژه لکه‌گیری و روکش آسفالت، عملیات شیب شیروانی با بهره­‌گیری از ظرفیت ۱۰ دستگاه ماشین­آلات در اختیار با مدیریت اداره شهرستان رفع نقاط پرتگاهی، اجرای خط‌کشی، نصب انواع تابلوهای ایمنی و... بوده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی همچنین از پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه بزرگ ارتقای ایمنی و رویه آسفالتی محور سلفچگان – دلیجان – اصفهان  خبر داد و بیان کرد: در این محور بزرگراهی سه قرارداد مجزا جمعاً به مبلغ ۴۷۷ میلیارد تومان برای ارتقاء رویه آسفالتی منعقد شد؛ احداث یک باب نمازخانه بین‌راهی در محور دلیجان-اصفهان، نصب نیوجرسی، احیای روشنایی و اجرای لکه‌گیری و روکش آسفالت کمربندی دلیجان، اجرای شیب شیروانی در مسیرهای رفت و برگشت دلیجان– اصفهان و... از دیگر اقدامات شاخصی است که با اعتباری بالغ‌بر ۳۰ میلیارد تومان انجام شده است.

جهانی ارتقای ایمنی و رویه آسفالتی محور شازند – دوراهی با اعتباری بالغ‌بر ۶۵ میلیارد تومان را نیز هفتمین پروژه شاخص استان طی یک سال اخیر برشمرد و اظهار داشت: همچنین چندین طرح بزرگ دیگر در شبکه راههای استان تکمیل شده و یا همچنان فعال است که از آن جمله می­توان به روکش آسفالت راههای خمین با ۱۴۵ میلیارد تومان اعتبار، روکش آسفالت محور تفرش – سلفچگان با ۳۰ میلیارد تومان اعتبار، روکش آسفالت حفاظتی محور اراک – خمین بطول ۲۰ کیلومتر (تکمیل شده) و... اشاره کرد.

وی اضافه کرد: در حوزه ابنیه فنی نیز می‌توان به پروژه­‌های بزرگ دیگری از جمله تقاطع‌های غیرهمسطح ایجان، راهجرد، محمدآباد و سه‌راهی سد الغدیر ساوه اشاره کرد که در حال حاضر با میانگین پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی در دست اقدام است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی همچنین از رفع ۲۵ نقطه از ۳۷ نقطه حادثه‌خیز مصوب استان طی دو سال اخیر و رفع سالانه حدود ۲۰۰ نقطه مستعد حادثه با نصب روشنایی نقطه­‌ای، اصلاح هندسی و... خبر داد.