شناسهٔ خبر: 184155 - سرویس استان‌ها

پایانی بر یک ناتمام / تکمیل تعریض محور آهنگران - ساروق - کمیجان پس از ۱۵ سال

مهرداد جهانی اراک مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی از تکمیل تعریض محور آهنگران - ساروق - کمیجان با اعتباری بالغ بر ۲۴۵ میلیارد تومان بعد از ۱۵ سال خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان مرکزی، مهرداد جهانی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی با اشاره به تکمیل پروژه بزرگ تعریض محور آهنگران - ساروق - کمیجان بعد از ۱۵ سال اظهار کرد: عملیات اجرایی این پروژه به منظور کاهش حوادث رانندگی و تلفات ناشی از آن از سال ۱۳۸۸ آغاز شده بود و تا سال ۱۴۰۱ تنها ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت اما با پیگیری‌های انجام شده و جذب اعتبارات مورد نیاز، طی دو سال اخیر به ۱۰۰ درصد پیشرفت خود رسیده و آماده افتتاح است.

وی با بیان اینکه در مجموع برای اجرا و تکمیل تمامی اجزای پروژه تعریض محور آهنگران - ساروق - کمیجان بالغ بر ۲۴۵ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است، ادامه داد: برای تعریض این محور ۹۵ میلیارد تومان، برای اجرای روکش تمام عرض محور پس از تعریض بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان، برای تعریض تمامی پل‌های موجود در این محور حدود ۲۰ میلیارد تومان، پنج میلیارد تومان برای رفع نقطه حادثه‌خیز یساول و پنج میلیارد تومان بابت نصب انواع تابلوهای ایمنی و خط‌کشی این محور هزینه شده است.

جهانی اضافه کرد: پروژه تعریض محور آهنگران - ساروق - کمیجان به طول تقریبی ۵۴ کیلومتر از هر طرف ۳ متر تعریض شده که منجر به افزایش عرض این جاده از ۵ متر به ۱۱ متر شده و این موضوع باعث کاهش چشمگیر تصادفات و افزایش سطح رضایتمندی مردم شده است.

وی اضافه کرد: همچنین برای ارائه سطح سرویس مناسب به کاربران جاده‌ای، علاوه بر تعریض این محور عملیات روکش تمام عرض این جاده نیز در دست اقدام است و خوشبختانه از سرعت قابل توجهی برخوردار بوده و تاکنون حدود ۲۴ کیلومتر از ۴۰ کیلومتر مورد نظر، روکش آسفالت شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی با بیان اینکه همسو با تعریض این محور نقاط حادثه‌خیزی که در طول مسیر نیز وجود داشت رفع خطر شده‌اند، اضافه کرد: رفع نقطه حادثه‌خیز پیچ یساول در این محور از دیگر اقدامات شاخصی است که به طول تقریبی یک کیلومتر اصلاح هندسی شده و جاده دچار تغییرات اساسی و در نتیجه احداث مسیری جدید در این نقطه شد؛ همچنین در راستای رفع نقاط مستعد حادثه از این محور، رمپ‌های ورودی و خروجی تمامی تقاطعات همسطح موجود به تعداد ۱۲ عدد نیز انجام و ۶ پارکینگ خاکی و دو پارکینگ آسفالته در طول این مسیر اجرا شده است.

جهانی ادامه داد: به منظور هدایت آب های سطحی و عبور روان آب‌ها از عرض جاده و همچنین رفع نقاط پرتگاهی در این محور ۳۹ دستگاه انواع پل و آبرو در هر دو طرف مسیر نیز تعریض شده است.

وی خط‌کشی سطح جاده پس از اجرای روکش آسفالت، نصب انواع تابلوهای ایمنی و اطلاعاتی، نصب دوربین های ثبت تخلف سرعت، شانه سازی و اجرای شیب شیروانی به منظور افزایش سطح بخشندگی حاشیه راه را از دیگر اقدامات انجام شده در این محور به منظور افزایش ایمنی جاده عنوان کرد.