شناسهٔ خبر: 184632 - سرویس وزارتی

گفت‌وگو صمیمانه بانوان فعال صنعت حمل‌ونقل با وزیر راه و شهرسازی/ از مهماندار و خلبان گرفته تا راهدار و راهور و راننده و کاپیتان و … با فرزانه صادق درددل کردند

ببینید | اولین نشست تخصصی وزیر راه و شهرسازی با زنان فعال در صنعت حمل و نقل کشور (1) در نخستین نشست بانوان فعال صنعت حمل و نقل با وزیر راه و شهرسازی، نمایندگان بخش های حمل و نقلی به بیان نقطه نظرات خود، مشکلات و راهکارها برای بهبود وضع موجود در بخش حمل و نقل پرداختند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، ۴ دی ماه، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، به همراه برخی از معاونان خود در حوزه حمل و نقل در نخستین نشست با بانوان فعال حوزه صنعت حمل و نقل، میزبان بانوان فعال در صنعت حمل و نقل کشور در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بود. برخی از بانوان فعال در صنعت حمل و نقل اعم از جاده‌ای، دریایی، هوایی و ریلی به بیان نقطه نظرات در این حوزه پرداختند و آمادگی خود را برای تداوم همکاری اعلام کردند.

راه‌حل‌های فراوانی برای رفع مشکلات فعالان حمل و نقل جاده ای وجود دارد

محبوبه مداح راننده فوق سنگین و دارای مدرک دانشگاهی در این نشست با بیان اینکه به شغل خود علاقه فراوانی دارد و با وجود مشکلات متعدد توانسته است در یکی از دانشگاه های دولتی درس بخواند از بانوان خواست تا در فعالیت های خود مداومت به خرج بدهند. وی گفت: من عاشق شغلم هستم و با اینکه مشکلات زیادی اعم از جنسیت، بدی آب و هوا، سختی کار در جاده پیش روی ماست اما ما زنان صبوری می‌کنیم و راه حل برای مشکلات پیدا می کنیم.

مداح ضمن دعوت از بانوانی که به این شغل علاقمند هستند از وزیر راه و شهرسازی درخواست کرد تا توجه بیشتری به بانوانی که شغل آنها رانندگی و آن هم رانندگی ماشین های سنگین و فوق سنگین است داشته باشد.

مداح امنیت موجود در جاده ها را مرهون تلاش های شبانه روزی فعالان این صنعت و همچنین افرادی که این امنیت را ایجاد می‌کنند دانست.

همچنین درخواست بیمه، تسهیلات، نوسازی ناوگان و قرارگرفتن شغل رانندگی در زمره مشاغل سخت و ساخت استراحتگاه در پایانه‌ها برای رانندگان ترانزیت برخی دیگر از درخواست هایی بود که بانوان راننده ترانزیت از وزیر راه و شهرسازی داشتند.

محدودیت‌های آموزشی، ظرفیت محدوده بانوان برای شغل خلبانی و شکاف حقوق

کاپیتان نشاط جهانداری نیز در این نشست ضمن تبریک روز زن و همچنین انتخاب فرزانه صادق به عنوان وزیر راه و شهرسازی ضمن اعلام اینکه در سال ۱۳۹۷ به عنوان نخستین بانو همراه با دو خلبان بانوی دیگر نخستین پرواز را با خلبانانی که همگی زن بودند ثبت کردند تجربیات خود را در ۲۰ سال فعالیت در حوزه صنعت حمل و نقل هوایی عنوان کرد.

جهانداری محدودیت های آموزشی، ظرفیت محدود بانوان در مشاغل خلبانی، شکاف حقوق دریافتی بین خلبانانی که در داخل و خلبانانی که در پروازهای خارجی سفر می کنند را بخشی از مشکلات فعالان این صنعت بیان کرد و افزود: ما بانوان ایرانی می‌توانیم الهام‌بخش باشیم  و امیدواریم که وزیر راه و شهرسازی در این راه، ضمن رفع موانع و مشکلات موجود، راه را برای فعالیت بهتر فعالان این صنعت فراهم کند.

خلاء های قانونی و قوانین ناکارآمد گمرکی و عدم تعامل سازمان های حمل و نقل با بخش خصوصی

فریده فیروزفر مدیرعامل شرکت حمل و نقل ایران برودت بار و عضو هیات مدیره انجمن کامیونداران ایران نیز در این نشست با تاکید بر اینکه تبعیض جنسیتی یک بهانه است و زنان توانایی احراز پست‌های مدیریتی را دارند انتخاب فرزانه صادق را به عنوان وزیر راه و شهرسازی مصداق این مورد عنوان کرد.

فیروزفر با تاکید بر اینکه روز بزرگذاشت هر صنعتی پراهمیت است و هیچ کشوری راه توسعه را نمی پیماید مگر آنکه حمل  و نقل قوی و کارآمدی داشته باشد توضیح داد: حمل و نقل کشور نشان دهنده وضعیت اقتصادی و توسعه یافتگی هر کشور است و هم اکنون کشور ما در وضعیت مناسبی نیست.

وی خلاء های قانونی و قوانین ناکارآمد گمرکی، عدم تعامل سازمان های حمل و نقل با بخش خصوصی این صنعت را برخی از مشکلات موجود عنوان کرد و گفت: اگر این وضع ادامه یابد باید به جای بزرگداشت برای آن یادبود بگیریم. طبق بررسی ها در حوزه های مختلف بین الملل عدم حضور ایران در چرخه حمل و نقل بین المللی ناشی از سوء مدیریت ها ضربه سختی به پیکر این صنعت زده است. امیدواریم در این دوره بخشی از مشکلات موجود حل شود و بتوانیم شاهد شکوفایی در این بخش ها باشیم.

پست های مدیریتی برای بانوان توانمند فعال شود

اهورا محمدی نماینده بانوان شهر فرودگاهی امامی خمینی نیز در این نشست با بیان اینکه ۴۰۰ نفر بانوی متخصص در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) فعال و مشغول به کار هستند گفت: در ۱۰۰ پروژه فنی شاهد حضور بانوان هستنیم که بخش عمده ای از آنها به چند زبان زنده دنیا مسلط هستند. بنابراین امیدواریم بخشی از مشکلات بانوان در این بخش که معیشتی، نابرابری در معیشت و عدم به کارگیری در پست های مدیریتی است با حضور وزیر راه و شهرسازی که خود از جامعه بانوان هستند حل شود.

زهرا سندالی فارغ التحصیل کمیسر دریایی نیز در این نشست گفت: زنان دریانورد با مشکلات متعددی روبه رو هستند از جمله آنکه این بانوان فرصت بورسیه شدن ندارند و تنها می توانند دوره های دریانوردی را بگذرانند. همچنین عدم جذب بانوان دریانورد در شرکت های کشتیرانی دولتی، رفتارهای سلیقه ای نسبت به فعالیت بانوان در این رشته بخشی از مشکلات موجود است.

وی اظهار امیدواری کرد تا بخشی از مشکلات بانوان با حضور وزیر راه و شهرسازی که خود یک بانوی متخصص است در این دوره حل شود.