به گزارش پایگاه خبری اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان، اسماء امیرانی پور سرپرست معاونت معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان اظهار داشت: طرحهای محدوده ها و محلات هدف بهسازی و بازآفرینی شهری بر اساس ابلاغیه معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در تاریخ ۲۳ تیرماه ۱۴۰۱ تهیه شده و به عنوان مبنای اصلی برای شناسایی محدودهها و محلات هدف بهسازی در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: چهار گونه از بافتهای هدف بازآفرینی شامل بافت ناکارآمد به لحاظ مخاطرات طبیعی و انسانساخت، بافت ناکارآمد کالبدی (فرسوده)، سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای تاریخی شناسایی شده است.
وی ادامه داد: هدف از تهیه این طرحها در محلات تاریخی، حفظ، مرمت و احیای بافتهای تاریخی و در سکونتگاههای غیررسمی، توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی ساکنان و بهسازی و مقاوم سازی این بافتها است.
امیرانیپور عنوان کرد: در محلاتی که با ناکارآمدی کالبدی مواجه هستند، اهدافی چون نوسازی و مقاوم سازی کالبدی و توانمندسازی اجتماعی تعریف شده است.
سرپرست معاونت معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان اضافه کرد: از شهریورماه ۱۴۰۲ تاکنون، با همکاری شهرداریهای جنوب کرمان برای شهرهای درب بهشت، مردهک، جبالبارز، کهنوج، جیرفت، فاریاب، عنبرآباد و دوساری، طرحهای شناسایی محدودهها و محلات هدف بهسازی، نوسازی و بازآفرینی تهیه و پس از بررسی و تأیید ستاد بازآفرینی شهرستانی و استانی به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسیده که برای اجرا به شهرداریها ابلاغ گردیده است.
وی بیان کرد: از جمله مزایای این طرحها، تخصیص قیر رایگان به ساکنین مناطق هدف، فراهم شدن امکان استفاده از "بسته تشویقی متضمن نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری" در هنگام اخذ پروانه ساخت، و همچنین ساخت سراهای محله است.
وی گفت: با تصویب و اجرای این طرحها، انتظار میرود تحولی مثبت در کیفیت زندگی ساکنین این مناطق ایجاد و زمینههای توسعه پایدار فراهم شود.