شناسهٔ خبر: 187093 - سرویس مسکن و شهرسازی

معاون وزیر راه و شهرسازی: 

هیچ بنای واجد ارزشی در طرح ویژه بافت پیرامونی حرم شاهچراغ(ع) تخریب نمی‌شود

غلامرضا کاظمیان دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری در نشست با خبرنگاران بخشی از ویژگی‌های طرح ویژه بافت پیرامونی حرم حضرت شاهچراغ (ع) را که چندی پیش در شورای عالی به تصویب رسید، تشریح و تاکید کرد: در اجرای طرح ویژه بافت پیرامونی حرم شاهچراغ (ع) هیچ بنای واجد ارزشی تخریب نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، غلامرضا کاظمیان معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی، امروز ۶ بهمن در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع بافت های ناکارآمد شهری و همچنین تصویب طرح ویژه بافت تاریخی شاهچراغ (ع)، در خصوص این طرح و همچنین چگونگی اجرای آن توضیحاتی را ارایه کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه در اجرای طرح ویژه بافت تاریخی شاهچراغ (ع) هیچ بنای تاریخی تخریب نمی‌شود، گفت: طرح ویژه بافت های تاریخی از جمله مواردی است که اخیرا در دستور کار قرار گرفته است و در همین رابطه نیز طرح ویژه بافت تاریخی شاهچراغ (ع) و طرح ویژه بافت تاریخی اردبیل به تصویب رسیده است، طرح ویژه بافت های تاریخی تعدادی از شهرها نیز در دست انجام است که بعد از طرح در شورای عالی و تصمیم شورا در خصوص آنها اطلاع رسانی لازم انجام خواهد شد.

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تاکید کرد: بافت‌های تاریخی قلب شهرها و حافظه بافت‌ها هستند که بخش عمده‌ای از انرژی و توسعه شهری از آنجا نشات می‌گیرد، بنابراین اگر در بافت‌های تاریخی اشکالی ایجاد شود کل مجموعه شهری دچار اشکال خواهد شد و به همین دلیل نیز حفاظت و صیانت از بافت‌های تاریخی با رویکردی ویژه که تهیه طرح های ویژه برای آنهاست در دستور کار است.

کاظمیان با بیان اینکه در تهیه و تصویب طرح‌های ویژه بافت‌های تاریخی شهرها، نهاد شورای‌عالی شهرسازی و معماری متشکل از وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرتبط از جمله وزارت راه و شهرسازی حضور دارند و در خصوص طرح های مختلف تصمیم گیری می کنند، گفت: تهیه، تدوین و تصویب طرح ویژه بافت پیرامون حرم شاهچراغ (ع) نیز در همین چارچوب انجام و مصوب شد که رای وزارت راه و شهرسازی یک رای از مجموع ۱۱ رایی است که در شورا به این طرح داده شد.

وی در بخش دیگری از این نشست خبری در خصوص طرح ویژه بافت تاریخی شاهچراغ (ع) و ویژگی های آن توضیح داد: طرح ویژه بافت تاریخی حرم شاهچراغ(ع) در ۵۷ هکتار از مجموع کل ۳۶۰ هکتاری به تصویب رسیده و پیش‌بینی شده است تا در این طرح در محدوده ۵۷ هکتاری، هیچ بنا و ساختمان واجد ارزشی مطلقا تخریب  نشود. خدمات برای زائران و مجاوران در پهنه موجود و اراضی خالی موجود تامین خواهد شد. همچنین، پیش بینی شده تا شرایط به گونه ای فراهم شود تا امکان بازگشت و سکونت پایدار برای مردم فراهم شود که شرط اول آن ایجاد امنیت در ابعاد امنیت اجتماعی، اقتصادی و انتظامی است.

این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: برای تحقق طرح ویژه بافت پیرامون حرم شاهچراغ (ع) تیم نظارتی میدانی موثر تشکیل می شود که  دائما در اجرای این طرح نظارت و کنترل خواهد داشت و در این راه، تمامی نهادهای استانی و کنشگران، همسو با اجرای طرح شده اند.

کاظمیان در بخش دیگری از گفت و گوی خود با خبرنگاران در خصوص اقدامات وزارت راه و شهرسازی برای اصلاح طرح حرم امام رضا ع توضیح داد: اصلاحیه طرح حرم مطهر امام رضا ع در سال ۹۹ بازنگری و ابلاغ شد .در پیرامون حرم مطهر امام رضا هتل و مراکز تجاری فراوانی ساخته شد که در اصلاحیه طرح تلاش شده است تا از ساخت و سازهای مجدد جلوگیری شود و بر رعایت مفاد طرح تاکید شده است.

وی در خصوص سیاست های جدید وزارت راه و شهرسازی برای اجرای طرح های مسکن گفت: برای بخش مسکن و شهرسازی سیاست تامین زمین در دستور کار قرار دارد. تامین زمین در جای مناسب با مشخصات فنی مشخص و به گونه ای تامین خواهد شد تا تمامی گروه های مخاطب به مسکن دسترسی داشته باشند ،صاحب خانه شوند و صاحبخانه بمانند.

وی اولویت اول تامین زمین را توسعه میان افزا ،اولویت دوم را الحاق به محدوده های شهری و اولویت سوم تامین زمین را  به شکل تامین زمین و ایجاد شهرک و شهرهای جدید عنوان کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در وزارت راه و شهرسازی تلاش داریم تا با همراهی همه اعضای شورای عالی شهرسازی و معماری به ویژه وزارت میراث فرهنگی و وزارت کشور و به دنبال آن شهرداری ها  حفاظت و صیانت از بافت های تاریخی را مورد تاکید ویژه قرار دهیم . در این راه وظیفه ما  تهیه و تصویب طرح ها و نظارت بر اجرای آن است  که این وظیفه به عنوان یک گام برای حفاظت و صیانت از بافت های تاریخی به شمار می رود. گام بعدی نظارت بر اجرای طرح های بافت های تاریخی که این مهم بر عهده نهادهای شهری است.

وی تصریح کرد: مطالبه حفظ و بازآفرینی بافت های تاریخی باید به مطالبه عمومی تبدیل شود. که در نهادینه شدن این مطالبه حتما رسانه ها به عنوان حلقه واسط می توانند کمک کنند.