شناسهٔ خبر: 188007 - سرویس وزارتی

وزیر راه و شهرسازی:

۴۰ لکومتیو، ۳۱ واگن مسافری و ۳۸۳ واکن باری به ناوگان ریلی کشور اضافه شد/ تکمیل نوسازی راه‌آهن شلمچه تا اربعین سال آینده

وزیر وزیر راه و شهرسازی در کنگره جهادی شهدای راه آهن گفت: طی چند ماه گذشته ۴۰ لکومتیو، ۳۱ واگن مسافری و ۳۸۳ واگن باری به ناوگان اضافه شده است که باعث توسعه ترانزیت و کاهش مصرف سوخت و ذخیره سازی انرژی می شود. 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق در کنگره جهادی شهدای راه آهن که به میزبانی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران امروز چهارشنبه ۱۷ بهمن برگزار شد، اظهار کرد: راه‌آهن در دوران جنگ تحمیلی، فقط مسیر حمل و نقل نبوده است بلکه اصالت و هویتی بود که اعزام رزمندگان و سرداران رشیدی همچون سردار فضلی، سردار سیدی، سردار کوثری، سردار احمدلو و سایر بزرگواران بوده است که امروز در جمع ما حضور دارند و میدان راه‌آهن در در وان جنگ تحمیلی، محل حضور مادران، فرزندان و همسرانی بوده است که نظاره گر اعزام پسران، برادران شوهران و پدرانشان بودند و آنها را بدرقه می کردند.

وی افزود: خطوط ریلی که اهواز و اندیمشک و  پادگان دوکوهه را به یاد ما می اندازد و مانند مویریگ هایی بودند که به قلبی که در خوزستان  و جبهه های غرب کشور می تپید وصل می شدند.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ریل و راه‌آهن یکی از مهمترین سیاست‌های مورد پیگیری در این وزارتخانه است، خاطرنشان کرد: رهبری تاکید بسیار زیادی بر توسعه کریدورهای ریلی دارند و ما نیز در حوزه حمل و نقل ریلی به دنبال افزایش مسیرهای ریلی و اتصال آنها به مرزها هستیم. زیرا معتقدیم مفهوم کریدور اتصال مرزی به مرز دیگر است، همچنین تجهیز و نوسازی ناوگان پیر و خسته ریلی کشور نیز در دستور کار قرار گرفته است و آغوش راه آهن برای بخش خصوصی باز است.

صادق  تصریح کرد: به جد پیگیر اتصال شلمچه به بصره هستیم. اگرچه کریدور جاده ای از بندر گواتر تا شلمچه وجود دارد، اما در زمینه کریدور ریلی، نوسازی راه آهن شلمچه در دستور کار قرار دارد و  اربعین سال بعد این پروژه به سرانجام می رسد. 

وی علت اصلی تاکید و تلاش برای تکمیل راه آهن شلمچه-بصره را تشریح کرد و گفت: موقعیت ژئوپلیتیک ایران وقتی مفهوم پیدا می کند که کریدورهای ما از مرزها فراتر برود. هرچه ارتباط ما با کشورهای همسایه بیشتر باشد، به طور قطع توسعه و بالندگی بیشتری برای کشور رقم خواهد خورد.

وزیر راه و شهرسازی بر بهسازی و بهینه سازی ایستگاه های راه آهن و مسیری که به ایستگاه می رسد و نیز استفاده از قطار برای جانبازان و معلولین تاکید کرد و گفت: راه آهن باید بهترین خدمات را به جانبازان و معلولین ارائه دهد و ظرف مدت یک سال باید این اتفاق در سراسر کشور رخ دهد.  این شهر و تمام آنچه در آن وجود دارد باید دسترس پذیر برای همه افراد جامعه باشد.

صادق با تاکید بر اینکه بیان اخبار خوب باعث دلگرمی و امیدواری مردم می شود، گفت: اگر کم و کسری و محدودیتی داریم از تلاش و جهاد خسته نمی شویم. زیرا پدران و برادران ما خستگی ناپذیر بودند و با وحدت کلمه ای که امام خمینی (ره) بر روی آن تاکید داشته اند، در همه برهه ها جنگیده اند که امروز سرافرازانه  شاهد جایگاه رفیع کشور در همه عرصه ها هستیم.

وی یادآور شد: طی چند ماه گذشته ۴۰ لکومتیو به مدار ریلی اضافه شده است و خوشبختانه ۳۱ واگن مسافری و ۳۸۳ واگن باری به ناوگان اضافه شده که باعث توسعه ترانزیت و کاهش مصرف سوخت و ذخیره سازی انرژی می شود. 

گفتنی است در پایان این مراسم از پوستر کنگره جهادی شهدای راه آهن با حضور وزیر راه و شهرسازی و همسر شهید نوری رونمایی شد.