شناسهٔ خبر: 192636 - سرویس وزارتی

رئیس مرکز امور بین الملل وزیر راه و شهرسازی خبر داد؛

دعوت معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان از وزیر راه و شهرسازی ایران/ صادق عازم باکو می‌شود

ترفع وزیر راه و شهرسازی به دعوت معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان و با هدف مروری بر توافقات پیشین، رفع موانع پروژه‌های مشترک و فراهم کردن بسترهای لازم پیش از سفر رئیس جمهوری به کشور آذربایجان، عازم باکو می‌شود.

امین ترفع در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به دعوت رسمی شاهین مصطفایف معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان از فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی به عنوان رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان به باکو در تاریخ هجدهم تا بیست و یکم فروردین ماه اظهار کرد: وزیر راه و شهرسازی در راس هیاتی متشکل از نمایندگان دستگاه های مختلف دولتی با هدف مروری بر توافقات و پیشرفت های انجام شده در قالب کمیسیون مشترک اقتصادی، همچنین مذاکره و فراهم کردن بسترهای لازم برای سفر قریب الوقوع دکتر پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران به آذربایجان عازم این سفر می شود.

وی افزود: در جریان سفر وزیر راه و شهرسازی به کشور آذربایجان آخرین وضعیت پروژه های مشترک در حوزه های حمل‌ونقل و گمرک، آب و انرژی، نفت و گاز،تجارت ترجیهی و ... مورد بررسی قرار  می گیرند و نسبت به رفع موانع احتمالی مذاکرات لازم انجام می شود.

مشاور وزیر و رئیس مرکز امور بین الملل وزیر راه و شهرسازی همچنین به برنامه بازدید میدانی از پروژه های مشترک مرزی توسط وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه اشاره کرد.

ترفع از رونمایی و امضا نسخه فارسی و آذری سند کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان که طی آخرین نشست این کمیسیون در بهمن ماه سال گذشته به امضا رسید خبر داد و گفت: این دو نسخه پس از امضا طرفین به نسخه انگلیسی ضمیمه می شوند. همچنین در این سفر پیشنهاداتی برای تنظیم تفاهمنامه جدیدی در خصوص همکاری‌های حمل‌ونقلی و امور مرزی مطرح می شود تا در صورت مساعدت طرف آذری، برای سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به باکو آماده شود.  

گفتنی است، بهمن ماه سال گذشته پس از یک وقفه سه سال کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به میزبانی تهران برگزار شد و فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان با توجه به رشد ۲۰ درصدی مبادلات تجاری فی مابین در سال ۲۰۲۴ و دستیابی به رکورد ۵۸۰ میلیون دلار، بر ضرورت فعال کردن ظرفیت های قابل توجه همکاری دو کشور و رشد مبادلات تجاری فی مابین به ۱۰ میلیارد دلار طی ۵ سال تاکید کرد.