به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی(کرمانشاه)، رامین الماسی، مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه در جریان بازدید نماینده وزیر راه و شهرسازی از پروژههای نهضت ملی مسکن در استان کرمانشاه، گزارشی از وضعیت اجرایی پروژههای مسکن ملی خبرنگاران ارائه داد و با تأکید بر دغدغههای این قشر، خواستار حمایت ویژه وزارتخانه شد.
وی با ارائه گزارشی از روند شناسایی خبرنگاران فاقد مسکن، افزود: شناسایی اولیه حدود ۳۲۰ نفر از طریق اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت که در نهایت ۱۵۰ نفر از آنان موفق به ثبتنام شدند. این پروژه با استفاده از الگوی ساخت سهطبقه با حیاط مستقل تعریف شد و کار اجرایی آغاز شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه همچنین به توافقنامه ۱۴ هزارواحدی با بانک مسکن با مدلهای سهطبقه حیاطدار که تا پایان سفتکاری و نما از تسهیلات استفاده شود، اشاره کرد که در زمان مدیریت پیشین وزارتخانه به امضا رسیده بود.
وی افزود: با وجود ابلاغ رسمی این توافقنامه، به دلیل تغییر در سیاستهای بانکی، روند تأمین تسهیلات دچار وقفه شد. با تلاشهای صورتگرفته ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۳، بانک پارسیان بهعنوان بانک عامل جایگزین معرفی شد و اقدامات اولیه برای ادامه پروژه انجام شد.
الماسی با تأکید بر اهمیت تزریق مالی به پروژه مسکن خبرنگاران، گفت: خبرنگاران بهواسطه شرایط خاص شغلی، در مقایسه با دیگر اقشار، توان مالی کمتری دارند. اگر حمایتهای مالی در سریعترین زمان ممکن صورت نگیرد، امکان ادامه پروژه با مشکل مواجه خواهد شد.
مدیرکل راه و شهرسازی کرمانشاه ادامه داد: باتوجهبه عدم امکان ثبتنام خبرنگاران جامانده، ۱۵۰ نفر باقیمانده در پروژه جایگزین شد تا کار سرعت بگیرد و طرح به شکل کامل اجرایی شود.
وی همچنین از تأمین زمین برای ۱۵۰ نفر خبرنگاران جامانده خبر داد و ضمن اشاره به دستور استاندار دراینخصوص، خواستار ثبتنام این افراد در سامانه شد.
الماسی در ادامه در خصوص سهم آورده متقاضیان، گفت: در حوزه سهم آورده متقاضیان، باید به واقعیتهای اقتصادی امروز کشور توجه کنیم. باتوجهبه شرایط ناپایدار بازار، دیگر نمیتوان به قیمت تثبیتشدهای تکیه کرد. نوسانات مداوم قیمتها سبب شده که تعیین سهم مشخص و قطعی برای آورده متقاضیان بسیار دشوار باشد. ما تلاش کردیم با فیکس کردن قیمتها، بر این موضوع تمرکز کنیم، اما تغییرات مداوم بازار مانع از تحقق کامل این هدف شده است. .
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه گفت: برای حل این مشکل، ما مدل اجرای پروژه تا مرحله «سفتکاری و نما» را طراحی کردیم. با بانک مسکن توافقنامهای رسمی امضا شد که مطابق آن، پروژههای سهطبقه حیاطدار در استان کرمانشاه با حمایت مالی بانک پیش برود. حتی رئیس بانک مسکن کشور این توافقنامه را تأیید و امضا کردهاند.
وی یادآور شد: بر اساس این مدل، قرار بود سهم اولیه متقاضیان محدود شود تا ساخت تا مرحله سفتکاری انجام شود و سپس آوردهای که متقاضیان نزد صاحبخانه یا از منابع شخصی دارند، به تکمیل پروژه کمک کند. اما متأسفانه، آنطور که پیشبینی شده بود، این روند در عمل محقق نشد.
الماسی افزود: امیدواریم با پیگیریهای مجدد و هماهنگی میان دستگاههای اجرایی و شبکه بانکی، این مدل مؤثر بار دیگر اجرایی شود تا فشار اقتصادی از دوش متقاضیان، بهویژه اقشار آسیبپذیر مانند خبرنگاران، برداشته شود و پروژهها بدون توقف به سرانجام برسند.