شناسهٔ خبر: 195217 - سرویس استان‌ها

شتاب در توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل چهارمحال و بختیاری با تأکید بر پروژه‌های کلیدی

. مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری، در سفر معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی به استان، از پیشرفت پروژه‌های راهسازی و ریلی خبر داد و بر اهمیت تأمین اعتبارات لازم برای تکمیل این پروژه‌ها تأکید کرد.

در حاشیه سفر معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی به استان چهارمحال و بختیاری، خدایار باقری، مدیرکل راه و شهرسازی استان، با اشاره به پروژه‌های در دست اجرا، اظهار داشت: «پروژه بهسازی ورودی شهر اردل با پیشرفت ۱۰ درصدی در حال اجراست و نیازمند تأمین اعتبارات بیشتر برای تسریع در عملیات اجرایی است.

وی افزود: آغاز ریل‌گذاری راه‌آهن شهرکرد-مبارکه گامی مهم در اتصال مرکز استان به شبکه سراسری ریلی کشور است که با تأمین منابع مالی مورد نیاز، می‌توان این پروژه را در موعد مقرر به بهره‌برداری رساند.» باقری همچنین به ساماندهی ورودی شهر شلمزار اشاره کرد و گفت: این پروژه با نیاز اعتباری بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان، از اولویت‌های مهم حوزه راه استان است که با تخصیص منابع لازم، می‌توان شاهد بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل در منطقه بود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تأکید کرد: «توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل، به‌ویژه در حوزه راه و راه‌آهن، نقش بسزایی در رشد اقتصادی و اجتماعی استان دارد و با همکاری مسئولان و تأمین اعتبارات مورد نیاز، می‌توان گام‌های مؤثری در این زمینه برداشت.

شتاب در توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل چهارمحال و بختیاری با تأکید بر پروژه‌های کلیدی

تأکید استاندار چهارمحال و بختیاری بر توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و تسریع پروژه‌های عمرانی استان

جعفر مردانی استاندار استان چهارمحال و بختیاری در حاشیه نشست اعضای شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان با حضور معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد:توجه به راه‌ و راه‌آهن از مهمترین مولفه‌های توسعه به شمار می‌رود و انتظار است با توجه به تزریق اعتبار مناسب سال گذشته در این بخش، این روند همچنان ادامه یابد تا بخشی از عقب‌ماندگی‌های این حوزه در چهارمحال و بختیاری برطرف شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: این استان به توسعه شبکه حمل و نقل و راه‌ها نیازمند است و رفع مشکلات استان در این بخش از مطالبه‌های به حق مردم به شمار می‌رود.

وی بر ضرورت بهبود دسترسی‌ها، کاهش هزینه‌های حمل و نقل و افزایش ایمنی مسیرها با هدف توسعه زیرساخت‌ها در چهارمحال و بختیاری تاکید کرد.

مردانی بر ضرورت تکمیل مسیرهای اصلی برای روان سازی در دسترسی استان از جمله جاده شهرکرد – بروجن- لردگان – ایذه ، شهرکرد – فارسان- بازفت- مسجد سلیمان ، فرخشهر- شلمزار- ناغان کارون ۴، چهار خطه شهرکرد – بن – داران، شهرکرد – سامان- تیران ، شلمزار – ناغان- اردل گورمیزه – کارون ۴ ، احداث راه اصلی فارسان – دشتک، احداث محور اردل – گورمیزه تاکید کرد.

وی همچنین تخصیص اعتبار برای سرعت بخشی در روند اجرای پروژه‌های عمرانی، روان‌سازی در روند اجرای پروژه خط‌ریلی چهارمحال و بختیاری، تخصیص اعتبار برای بهبود راه‌های روستایی، تامین ۳۸۰ میلیارد ریال برای پرداخت مطالبات پیمانکاران، تامین تاسیسات زیربنایی شامل زیرسازی و روسازی پروژه‌های مسکن، پرداخت تسهیلات حمایتی مسکن را مورد تاکید قرار داد.

مردانی در خصوص فرودگاه شهرکرد گفت: با وجود اینکه بالای ۳۰ میلیارد ریال ماهانه برای این فرودگاه هزینه می‌شود اما همچنان رونق لازم را ندارد.

وی با بیان اینکه فرودگاه شهرکرد که در دهه ۸۰ معادل ۲۴ پرواز داشته امروز این شمار به چهار پرواز کاهش یافته است گفت: با وجود تلاش نمایندگان استان برای برقراری ۲ پرواز اما این پروازها پایدار نبوده است.

شتاب در توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل چهارمحال و بختیاری با تأکید بر پروژه‌های کلیدی

ضعف ایمنی راه‌های چهارمحال و بختیاری مشهود است

معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی نیز گفت: براساس بررسی‌ها و بازدیدهای انجام شده ضعف ایمنی در سطح راه‌های چهارمحال و بختیاری مشهود است.

سید عبدالله ارجایی افزود: ارتقای سطح ایمنی راه‌های چهارمحال و بختیاری در دستور کار وزارت راه و شهرسازی است.

وی در خصوص مشکلات استان در بحث مسکن گفت: مقرر شد با کمک استاندار مشکل آن تعداد متقاضی که فاقد زمین هستند برطرف شود و اگر نیاز به کمک ملی بود در سطح وزارتخانه همکاری لازم انجام می‌شود.

ارجایی با اشاره به تزریق اعتبار در پایان سال گذشته در بخش راه و شهرسازی به چهارمحال و بختیاری افزود: تلاش می‌شود برای جبران عقب ماندگی‌های استان در این بخش این روند تزریق اعتباری ادامه یابد تا محرومیت استان در این بخش برطرف و یا به میانگین کشوری نزدیک شود.

شتاب در توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل چهارمحال و بختیاری با تأکید بر پروژه‌های کلیدی

راه‎‌های استان نیاز به رسیدگی دارد

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: ۸۰ تا ۸۵ درصد از محورهای ارتباطی این استان به دلیل شرایط توپوگرافی روستایی است و راه‌های اصلی استان نیز از شرایط خیلی خوبی برخوردار نیستند.

اردشیر آذر افزود: در زمان حاضر بسیاری از محورهای فرعی تبدیل به محورهای روستایی و بسیاری از محورهای روستایی نیز تبدیل به محورهای اصلی شده است.

آذر اظهار داشت: در زمان حاضر ۱۲ طرح ملی در بخش راه‌های اصلی و یک طرح راه‌آهن در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که سال گذشته با تخصیص اعتبار مناسبی از محل فروش اوراق تحولی در روند اجرای پروژه‌های راهسازی استان ایجاد شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: انتظار می‌رود این روند جذب اعتبارات همچنان ادامه داشته باشد تا به این صورت برخی از عقب ماندگی‌های استان در بخش راه‌ها جبران شود.

وی تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری در بخش نهضت ملی مسکن وضعیت بدی ندارد و انتظار می‌رود با حمایت وزارت راه و شهرسازی روند اجرای این نهضت در استان سرعت گیرد.

آذر در خصوص وضعیت فرودگاه چهارمحال و بختیاری گفت: پروازهای فرودگاه این استان همیشگی نیست.

وی همچنین برضرورت تامین تجهیزات مدرن برای آزمایشگا مکانیک خاک چهارمحال و بختیاری تاکید کرد و گفت: در زمن حاضر در بحث قیر مشکل تجهیزات آزمایشگاهی در استان وجود دارد.

وی با تاکید بر حمایت از بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری گفت: در زمان حاضر ۸۰۱ روستای دارای سکنه در استان وجود دارد که از این تعداد ۶۵۰ روستا بالای ۲۰ خانوار است که اجرا و بازنگری طرح‌های هادی برای این روستاها الزامی است.

آذر در خصوص تصادف‌ها و حوادث جاده‌ای چهارمحال و بختیاری افزود: این استان در این بخش جایگاه خوبی ندارد و آمار حوادث جاده‌ای شامل حوادث جاده‌ای و جرحی از میانگین کشوری بالاتر است.

وی همچنین برضرورت تجهیز اداره کل هواشناسی استان به سیستم راهداری برای پیش بینی‌های هواشناسی تاکید کرد.

آذرادامه داد: به دلیل تنوع اقلیمی در چهارمحال و بختیاری ایستگاه‌های قدیمی و از رده خارج پاسخگو نیست و توجه به تکمیل ایستگاه‌های به روز ضروری است.

وی تاکید کرد: وضعیت اقلیمی چهارمحال وبختیاری و بارش‌های زیاد نگهداری راه‌ها را هزینه بر و سخت کرده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: قرار بود ۳۰ دستگاه راهداری برای استان خریداری شود که به دلیل افزایش قیمت این تعداد به پنج تا ۶ دستگاه کاهش یافته است.

شتاب در توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل چهارمحال و بختیاری با تأکید بر پروژه‌های کلیدی

روند تزریق اعتبار برای ساماندهی راه‌های استان ادامه یابد

نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، سامان، بن و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی با تقدیر از دولت برای تزریق اعتبار مناسب به استان از محل اوراق برای ساماندهی راه‌های چهارمحال و بختیاری گفت: برای ساماندهی وضعیت راه‌های استان می‌طلبد روند تزریق اعتبار به استان ادامه داشته باشد.

احمد راستینه هفشجانی گفت : کمربندی شمالی هفشجان و جنوبی شهرکرد و اتصال آن به جاده شهرکرد- شلمزار- خوزستان با هدف کاهش بار ترافیکی ورودی شهرکرد، اجرای ۶ خطه شهرکرد – فرخشهر ورودی مرکز استان به همراه تقاطع های غیرهمسطح ورودی شهرک صنعتی و ابتدای شهرکرد و تغییر فضای میانی آن ضروری است.

راستینه افزود: صدور مجوز اجرای پل طبیعت ۲ طبقه به همراه کاربری تجاری، گردشگری و خودرویی از مهمترین درخواستهایی است که می‌تواند تحول اقتصادی مهمی در شهرستان سامان ایجاد کند.

وی همچنین بر ضرورت تزریق هزار میلیارد ریال برای تکمیل ورزشگاه ۱۵ هزار نفری شهرکرد، تغییر کاربری زمین‌ها برای نهضت ملی مسکن شهر کیان، به سرانجام رساندن چهارخطه سودجان - سورشجان با تزریق اعتبار از محل اوراق، کاهش و اصلاح حرائم راه‌ها در روستاها و حاشیه زاینده رود به عنوان منطقه گردشگری و ایمن سازی راه‌ها به خصوص راه شهرکرد – هفشجان تاکید کرد.

شتاب در توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل چهارمحال و بختیاری با تأکید بر پروژه‌های کلیدی

رفع نقاط حادثه خیز ضرورتی غیر قابل چشم پوشی

نماینده مردم شهرستان‌های اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به شمار حوادث جاده‌ای در چهارمحال و بختیاری رفع نقاط حادثه خیز از جمله مهمترین موردی است که باید مورد توجه مسوولان در این استان باشد.

حمید رضا عزیزی افزود: ورودی شهر شلمزار و ورودی بیشتر شهرها و روستاهای چهارمحال و بختیاری به خصوص آنهایی که در مسیر چهار خطه قرار دارند حادثه خیز هستند.

وی همچنین ایمن‌سازی بسیاری از جاده‌های چهارمحال و بختیاری و تامین مطالبات پیمانکاران از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

شتاب در توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل چهارمحال و بختیاری با تأکید بر پروژه‌های کلیدی