شناسهٔ خبر: 195622 - سرویس مسکن و شهرسازی

در بازدید کارشناسان حوزه معاونت شهرسازی و معماری به سنندج تاکید شد؛

تپه‌های تاریخی سنندج حفاظت و صیانت می‌شود/تاکید بر اجرای طرح ویژه ساماندهی تپه‌های سنندج

بازدید در جریان بازدید میدانی کارشناسان حوزه معاونت شهرسازی و معماری از تپه‌های تاریخی شهر سنندج، بر حفاظت و صیانت از این میراث ارزشمند و اجرای «طرح ویژه ساماندهی تپه‌های سنندج» تأکید شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، کارشناسان حوزه معاونت شهرسازی و معماری از تپه‌های تاریخی شهر سنندج بازدید کردند. این بازدید در پی درخواست جمعی از فعالان محیط‌زیستی، تشکل‌های مدنی، هنرمندان و اقشار مختلف جامعه شهری سنندج از وزیر راه و شهرسازی انجام شد. آنان خواستار توقف هرگونه اقدام اجرایی، تصرف یا تعرض به تپه‌های تاریخی این شهر و پیگیری راهکارهای حفاظتی شدند.

در همین راستا، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، معاون شهرسازی و معماری را مأمور کرد تا ضمن بررسی میدانی، گزارشی از وضعیت موجود تهیه و اقدامات لازم برای حفاظت از این تپه‌ها انجام شود.

کارشناسان اعزامی معاونت شهرسازی و معماری در تاریخ ۱۷ اردیبهشت‌ماه، به همراه نمایندگانی از اداره‌کل راه و شهرسازی استان کردستان، شهرداری سنندج، انجمن‌ها و تشکل‌های مردمی، و مشاور تهیه‌کننده طرح ساماندهی، از تپه‌های تاریخی از جمله کچکه‌ره‌ش، قوپال، پیرغریب، ملت، دیدگاه، توس نوذر و روسی بازدید کردند و وضعیت آن‌ها را مورد بررسی قرار دادند.

پس از بازدید، هفتمین جلسه کمیته دائمی تپه‌ها و چشمه‌ها که بر اساس مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری تشکیل شده با حضور اعضا برگزار شد. در این جلسه، موضوعات مربوط به نظارت بر اجرای طرح، مشکلات خاص برخی تپه‌ها از جمله قوپال و کچکه‌ره‌ش، و همچنین راهکارهای لازم جهت پایش و نظارت موثر بر اقدامات اجرایی بررسی و پیشنهادهای کارشناسی ارائه شد.

گفتنی است، شهر سنندج که به «شهر هزار تپه» شهرت دارد، از منظر طبیعی جایگاه منحصربه‌فردی دارد. «طرح ویژه ساماندهی تپه‌های سنندج» نیز با هدف جلوگیری از ساخت‌وسازهای بی‌برنامه، ارتقای فضاهای سبز، حفاظت از منظر طبیعی، تقویت گردشگری غیرمتمرکز و بازتعریف نقش تپه‌ها در ساختار شهر، در تاریخ ۲۲ مهرماه ۱۳۹۸ به تصویب شورای‌عالی شهرسازی و معماری رسیده است.