شناسهٔ خبر: 196162 - سرویس استان‌ها

بررسی راهکارهای افزایش آمادگی برای مواقع بحرانی در جلسه شورای پدافند غیرعامل

جلسه جلسه کارگروه حمل و نقل و جابه‌جایی شورای پدافند غیرعامل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی با تأکید بر بررسی راهکارهای پیشگیرانه برای مدیریت بحران، تاب‌آوری، امنیت سایبری و شناسایی نقاط ضعف و قوت برگزار شد.

 به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان مرکزی جلسه کارگروه حمل‌ونقل و جابه‌جایی شورای پدافند غیرعامل استان مرکزی با محوریت بررسی راهکارهای افزایش تاب‌آوری، مدیریت بحران، امنیت سایبری و بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت ماشین‌آلات، تجهیزات و پتانسیل نیروی انسانی با شناسایی نقاط قوت و ضعف در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد.

 در این نشست که به ریاست روح اله محسن زاده مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان تشکیل شد، موضوعاتی همچون پیشگیری از بحران، مدیریت منابع آب، واکنش سریع در حوادث غیرمترقبه، پدافند سایبری و امنیت شبکه، آمادگی حمل و نقل جاده‌ای و... مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

 محسن زاده در این جلسه بر لزوم تعیین نقاط حساس و محورهای استراتژیک تأکید کرد و گفت: باید برای این محورها، مسیرهای جایگزین تعریف و مانورهایی برای توانمندسازی سازی و آمادگی برای مقابله با بحران برگزار شود تا توان عملیاتی نیروهای امدادی و راهداری در مواجهه با حوادث طبیعی و غیرطبیعی ارتقا یابد.

 وی همچنین بر اهمیت هماهنگی بین‌سازمانی و به‌روزرسانی برنامه‌های مقابله با بحران اشاره کرد و خواستار تسریع در اجرای اقدامات پیشگیرانه شد و ادامه داد: نیاز است تا موضوع برخورداری از آمادگی لازم برای مقابله با بحران‌های احتمالی به‌صورت ویژه مورد بررسی قرار گیرد.

 مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، اضافه کرد: برگزاری مانورهای مشترک بین راهداری، اورژانس، آتش‌نشانی و نیروی انتظامی در دستور کار قرار بگیرد تا بتوانیم در زمان ممکن به حوادث پاسخ صحیح دهیم.

 محسن زاده همچنین بر موضوع شناسایی ظرفیت ناوگان حمل‌ونقل کالا و مسافر و تدوین طرحی جامع برای ساماندهی سیستم حمل‌ونقل به‌عنوان یکی از محورهای اساسی این جلسه تأکید کرد و گفت: با توجه به نقش حیاتی حمل‌ونقل در شرایط اضطراری، ضروری است که ظرفیت ناوگان موجود مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد و در صورت نیاز، با مشارکت بخش خصوصی و دولتی، ناوگان مکمل پیش‌بینی و تجهیز شود.

وی تصریح کرد: با ایجاد بانک اطلاعاتی از خودروها و تجهیزات حمل و نقل استان و استان‌های مجاور، می‌توان در شرایط اضطراری از حداکثر ظرفیت ممکن بهره برد.