شناسهٔ خبر: 196174 - سرویس مسکن و شهرسازی

با حضور مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید بررسی شد؛

استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای شهرک سازی

جلسه نشست هم اندیشی استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای شهرک سازی در کشور با حضور مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید برگزار شد.

 به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی شرکت عمران شهرهای جدید، نشست هم اندیشی استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای شهرک سازی در کشور با حضور شهرام ملکی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، محمود محمودزاده و مهدی ابراهیمی اعضای هیأت مدیره، مهدی امیدی معاون توسعه مسکن و شهرسازی شرکت مادر، محمد سرلک مدیرکل دفتر نظارت بر طرح‌های توسعه و عمران وزارت راه و شهرسازی، نمایندگانی از حوزه انبوه سازان، مشاوران، اصناف و متخصصان بخش خصوصی و جمعی از مدیران ستادی شرکت با محوریت آشنایی با دستورالعمل ترویج شهرک سازی و معرفی ستاد مدیریت شهرک سازی کشور، نحوه اخذ پروانه تاسیس و پروانه بهره برداری شهرک، آشنایی با توانمندی‌های بخش خصوصی برای ورود به حوزه شهرک سازی در کشور، معرفی امکانات و مزایای قابل ارائه به بخش خصوصی برای ایجاد شهرک و تبادل نظرات کارشناسی برای پیشبرد شهرک سازی در کشور برگزار شد.

ملکی در این نشست با اشاره به اینکه نامگذاری سال جاری با عنوان راهبردی "سرمایه گذاری برای تولید" از سوی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) مسئولیت دستگاه‌های اجرایی برای ایجاد بسترهای مناسب جذب سرمایه و تسهیل مسیر توسعه را سنگین‌تر کرده است، گفت: در همین راستا شرکت عمران شهرهای جدید به عنوان یکی از نهادهای پیشرو در حوزه توسعه شهری تلاش می‌کند تا با به‌کارگیری ساز و کارهای روشن، استفاده از ظرفیت‌های مغفول و فراهم آوردن فضای تعامل مؤثر میان دولت و بخش خصوصی، مسیر تازه ای را برای تحقق توسعه هدفمند شهری ترسیم کند.

موضوع شهرک سازی به یک سیاست اصلی در توسعه شهری بدل شده است

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه، برگزاری این نشست را تلاشی در راستای همین رویکرد دانسته و افزود: موضوع شهرک سازی دیگر یک سیاست مکمل در توسعه شهری نیست بلکه به واسطه الزامات جمعیتی، اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی کشور به یک سیاست اصلی بدل شده است.

به گفته این مقام مسئول ضرورت ساماندهی توسعه فضایی، پاسخ به تقاضای روزافزون برای سکونت و اشتغال و همچنین کاهش فشار بر کلان شهرها، مارا بر آن داشته تا به صورت نظام مند و در تعامل با بخش خصوصی، مقوله شهرک سازی را در اولویت برنامه‌های ملی وزارت راه و شهرسازی قرار دهیم.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه تلاش داریم در این نشست چارچوب کلی شهرک سازی در کشور را با مروری بر سیر تاریخی، مبانی قانونی و اسناد بالادستی بررسی کنیم، گفت: تعاریف شهرک و انواع آن، معرفی ساختار ستاد مدیریت شهرک سازی کشور و وظایف و اختیارات آن، فرآیندهای لازم برای صدور مجوزها، ارزیابی و تصویب طرح‌ها، نحوه ورود سرمایه گذاران و هماهنگی میان دستگاه‌های مرتبط با هدف شفافیت و انسجام نیز از دیگر دستور کارهای ما در جلسه امروز خواهد بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه تمرکز بر تعامل با بخش خصوصی و بهره گیری از ظرفیت‌های آن در دو قالب اصلی شراکت و سرمایه گذاری مستقیم را نیز از دیگر موضوعات قابل بحث در این نشست اعلام کرد و گفت: امروزه بر کسی پوشیده نیست که بدون حضور فعال، خلاق و پایدار بخش خصوصی، اجرای طرح‌های توسعه ای، خصوصاً در حوزه ای همچون شهرک سازی که نیازمند منابع گسترده، سرعت عمل و بهره گیری از فناوری‌های نوین است عملاً ممکن نخواهد بود.

این مقام مسئول در این خصوص افزود: این نشست فرصتی مغتنم است تا دغدغه‌ها، انتظارات و تجربیات سرمایه گذاران بخش خصوصی به صورت مستقیم شنیده شده و بستر مناسبی برای شکل گیری چارچوب‌های روشن همکاری و ارائه مشوق‌های لازم فراهم شود.

شهرک‌ها می‌توانند کانون‌هایی برای اسکان برنامه ریزی شده جمعیت و توسعه اشتغال باشند

ملکی همچنین با اشاره به اینکه ضرورت پرداختن به موضوع شهرک سازی نه صرفاً یک اولویت عمرانی، بلکه یک رویکرد کلان به توسعه پایدار و عدالت محور در کشور است، گفت: شهرک‌ها می‌توانند به عنوان کانون‌هایی برای اسکان برنامه ریزی شده جمعیت، توسعه اشتغال، تعادل بخشی به توزیع منابع، ارتقای کیفیت زندگی ایفای نقش کنند. ما بر این باوریم که با تعریف فرآیندهای شفاف، سیاست گذاری هدفمند و جلب اعتماد و مشارکت بخش خصوصی می‌توان این مسیر را به گونه ای طراحی کرد که هم منافع ملی و هم منافع سرمایه گذاران به شکلی متوازن تأمین شود.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: امید است برگزاری این نشست آغازگر گفتمان تازه ای در عرصه شهرک سازی کشور باشد؛ گفتمانی که از دل آن، ساختاری نو، مشارکتی سازنده و افق‌هایی روشن برای آینده نظام سکونت و فعالیت شکل گیرد.