شناسهٔ خبر: 19730 - سرویس شرکت‌ها

گزارش عملکرد ۹ ماهه آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در سال ۹۴

اجرای پروژه PMS کشوری به منظور جمع‌آوری داده‌های روسازی راه‌های کشور/ بکارگیری تجهيزات مدرن و ایرلاین در آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک

آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان تهران بکارگیری تجهيزات مدرن و ایرلاین، اجرای پروژه PMS کشوری به منظور جمع‌آوری داده‌های روسازی راه‌های کشور و انجام آزمایشگاه‌های گوناگون به منظور شناسایی خاک‌ها و مصالح از مهمترین اقدامات این شرکت در ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در سال ۱۳۳۴ به منظور تحقیق و مطالعه خاکهای ایران در ساخت راه‌های اصلی تحت عنوان آزمایشگاه خاکشناسی در دانشکده فنی دانشگاه تهران فعالیت خود را آغاز کرد.

در سال ۱۳۵۰ این مرکز به دلیل حجم بالای پروژه‌های بخش عمرانی، راهسازی و سایر پروژه‌های مرتبط با وزارت راه و ترابری با نام آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک به این وزارت‌خانه انتقال یافت.

 مطالعه خواص فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی خاک‌ها و مصالح و مصنوعات ساختمانی، انتخاب و تعیین روش‌های مناسب در انجام آزمایش‌های مربوطه، انجام آزمایش‌های فنی و کنترل اجرایی پروژه‌های عمرانی در حین اجراء، فراهم کردن امکانات مطالعات علمی، فنی و تحقیقاتی به منظور آموزش کارکنان شرکت و همچنین سایر دستگاه‌ها، هماهنگ با تحولات و پیشرفت‌های علم مکانیک خاک و سنگ، محاسبه، مطالعه، طرح و همچنین نظارت و مشاوره در زمینه‌های مکانیک خاک و سنگ ژئوتکنیک و راه، تدوین استانداردهای مرتبط طی همکاری با موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، انجام کارهای پژوهشی و تحقیقات علمی کاربردی مرتبط و ارتباط با منابع علمی داخلی و خارجی به منظور تبادل اطلاعات و روش‌های جدید به عنوان مهمترین اهداف این شرکت به شمار می‌روند.

براین اساس جزئیات عملکرد این شرکت در قالب گزارش زیر در طول ۹ ماهه ابتدایی سال ۹۴ گردآوری شده که به شرح زیر خواهد بود:

مهمترین تجهيزات نوین خریداری شده برای اعمال حاکمیت و  نظارت بر سازه‌ها  و ارتقاء خدمات شرکت که شامل موارد ذیل است:

دستگاه‌هاي آزمايش بتن غلتكي (RCCP)شامل:

الف-مخلوط کن بتن غلطکی (panmixer)

ب-دستگاه تعیین زمان وب بتن تازه غلطکی(Vbe-Time)

ج-دستگاه تعیین مقاومت خمشی بتن غلطکی

با توجه به دستور وزیر محترم راه و شهرسازی مبنی بر جایگزینی روسازی‌های انعطاف‌پذیر (آسفالتی) با روسازی‌های بتنی غلطکی(RCCP) حداقل به میزان ۱۰% در چهار سال آینده، شرکت آزمايشگاه فنی و مکانیک خاک در این راستا تجهيزات مرتبط با طرح اختلاط بتن غلطکی که در داخل کشور ساخته شده است را خریداری کرده است. همچنین دوره‌های آموزشی آشنایی با بتن غلطکی هم برای پرسنل و هم برای دست اندرکاران اجرایی پروژه‌ها در تعدادی از استانها برگزار کرده است:

راه‌اندازی آزمايش نفوذ مخروط با قابلیت اندازه‌گیری فشار آب حفره‌ای بوسیله دستگاه CPTU   (Cone penetration Test)

آزمايش نفوذ مخروط، یکی از آزمايش‌های برجا در مهندسی ژئوتکنیک است که اندازه‌گیری همزمان و مستقل مقاومت نوک مخروط و مقاومت اصطکاکی جداره جنبی آن در انواع خاک‌های رسی بسیار نرم و اشباع تا ماسه‌های متراکم با امکان اندازه‌گیری فشار آب حفره‌ای را انجام می‌دهد. (آزمون مذکور در پروژه کشتیرانی مارد آبادان و سد بهمنشیر انجام شده است.)

بکارگیری تجهيزات مدرن و ایرلاین

این تجهيزات امکان حفاری عمیق با قابلیت حفاری بالغ بر ۱۰۰۰ متر را به ویژه در سنگ فراهم می‌آورد:

دستگاه پرسیومتری به منظور انجام مطالعات ژئوتکنیک

این دستگاه در بررسي رفتار تنش– كرنش خاك و تعيين مدول يانگ لايه‌هاي خاك کاربرد دارد با استفاده از دادهها و يا نتايج ارائه شده از سوی دستگاه يادشده مي‌توان ارزيابي و تحليل صحيح و واقع بينانه‌تري از مطالعات ژئوتكنيكي در پروژه‌ها و تاثير آن در طراحي سازه‌ها به عمل آورد.

دستگاه اولتراسونیک جوش پيشرفته(PHASED ARRAY)

این دستگاه به شکل سه بعدی بوده و قابلیت اسکن کردن در خصوص ارزیابی ترک‌های زیرسطحی جوش در پروژه‌های عمرانی از جمله لوله‌های گاز را دارد.

تجهيزات ژئوفیزیک شامل دان هول

به منظور تعیین سرعت گذر موج در بررسی لایه‌های خاک و تعیین تیپ زمین در مطالعات ژئوتکنیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سری کامل تجهيزات آزمايش عملكردي قير (PG)

این تجهيزات به منظور ارزیابی و کنترل کیفیت و تعيين پارامترهاي عملكردي قير (نظير مدول برشي ديناميكي G* و اختلاف فاز، پيرشدگي قير، مقاومت خمشي تيرچه قير، كندرواني و ...) در شرايط دمايي و اقليمي مختلف به منظور تعيين طبقه‌بندي عملكردي قير استفاده می‌شوند و شامل دستگاه‌های زیر هستند:

الف-رئومتر برشی دینامیکی(DSR)

ب-رئومتر تیرچه خمشی (BBR)

ج-دستگاه ویسکومتر چرخشی(RV)

د-دستگاه تعیین کشش مستقیم قیر(DT)

دستگاه پيشرفته اسکنر سطح جاده

دستگاه دانسیته سنج هسته‌ای(این دستگاه با تعيين رطوبت و دانسيته لايه‌هاي خاك و بتن غلطكي در عمليات راهسازي و محوطه‌سازي بکار می‌رود.)

دستگاه سه محوری دیجیتال سنگ

دستگاه میکروسکوپ پلاریزان مقطع سنگ(به منظور بررسی دقیق میکروسکوپی بر روی مقاطع سنگ و تعیین کانی‌های آن در پروژه‌های سدسازی، راه، راه‌آهن و اسکله‌ها بکار گرفته می‌شود.)

دستگاه Dynamic Retroreflectometer(این دستگاه برای تعیین میزان بازتاب خط کشی راهها در شب و روز استفاده می‌شود.)

از ديگر اقدامات شركت در ۹ ماهه سال ۱۳۹۴ مي‌توان به موارد ذيل اشاره کرد:

تمدید گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت استاندارد  ISO ۹۰۰۱ : ۲۰۰۸در ستاد مرکزی و تمامی مراکز استان‌ها

پیاده‌سازی الزامات سیستم مدیریت کیفیت آزمايشگاهی استاندارد  ایزو  ۱۷۰۲۵ در آزمايشگاه‌های استانی شرکت

عضويت در كميته تدوين تعرفه سازمان مديريت و تدوين تعرفه خدمات ژئوتكنيك و مقاومت مصالح و اخذ ابلاغيه آن در سال ۱۳۹۴.

دریافت گواهینامه صلاحیت خدمات آزمایش‌های غیر مخرب در تخصص‌هاي التراسونیک، بازرسی چشمی، مایعات نافذ و ذرات مغناطیسی .

اجرای پروژه PMS کشوری به منظور جمع‌آوری داده‌های روسازی راه‌های کشور از جمله اطلاعات ناهمواری، خرابی روسازی، عوارض موجود در راه‌های شریانی که انجام بیست هزار کیلومتر از راه‌های کشور به شرکت ابلاغ شده و تاکنون دوازده هزار کیلومتر از راه‌های کشور از جمله آذربایجان شرقی آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، کردستان، ایلام و کرمانشاه انجام گرفته است.

بستر سازی جهت بکارگیری سیستم جدید مدیریت فرآیندها و اطلاعات آزمایشگاهی به منظور مکانیزه کردن و ارتقاء سطح کیفی خدمات فنی و مهندسی.

مبادله تفاهم‌نامه با سازمان ملی استاندارد ایران

تهیه و گردآوری بانک اطلاعاتی مدارک ارزیابی کیفی و فنی شرکت

حضور در هفتمین همایش کنفرانس قیر و آسفالت و ارائه ۲۳ مقاله از سوی شرکت آزمايشگاه فنی و مکانیک خاک و شرکت رتبه نخست را مسابقه آسفالت کسب کرد

حضور در پنجمین نمایشگاه وزارت راه و شهرسازی و انعقاد تفاهم‌نامه‌های مهم/