شناسهٔ خبر: 199418 - سرویس مسکن و شهرسازی

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تاکید کرد؛

راه‌حل مشکلات روستاها ارتقای کیفیت زندگی است نه شهرنشینی

نماینده اهر و هریس مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با انتقاد از روند بی‌رویه تبدیل روستاها به شهرها تصریح کرد: راه‌حل مشکلات روستاها، شهرنشینی نیست، بلکه باید با حفظ ساختار روستایی و تقویت خدمات زیربنایی و روبنایی، کیفیت زندگی را در آن‌ها ارتقا داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از شرکت بازآفرینی شهری ایران، بیت‌الله عبداللهی، نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی با حضور در دفتر عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با  او دیدار و درباره مسایل حوزه بازآفرینی شهری در این دو شهرستان گفت‌وگو کرد.

در این نشست گلپایگانی با اشاره به اهمیت شهرهای کوچک در فرآیند توسعه متوازن شهری، اظهار داشت: در بسیاری از شهرهای کوچک کشور، با صرف هزینه‌هایی نه‌چندان زیاد می‌توان تغییراتی چشمگیر در چهره شهر ایجاد کرد که این تغییرات به‌ویژه در مناطق کمتر برخوردار، موجب ارتقای حس تعلق و امید در میان ساکنان می‌شود.

وی با تاکید بر تاثیر اقدامات به ظاهر جزیی اما اثرگذار در حوزه بازآفرینی، افزود: گاهی یک مداخله کوچک در فضای شهری می‌تواند تحولی بزرگ در ذهنیت شهروندان ایجاد کند و علاوه بر ارتقای کیفیت محیط، به ایجاد حس هویت، امنیت روانی و انگیزه برای مشارکت اجتماعی کمک کند.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری همچنین با انتقاد از روند بی‌رویه تبدیل روستاها به شهرها تصریح کرد: با تبدیل روستاها به شهر مخالفم. راه‌حل مشکلات روستاها، شهرنشینی نیست، بلکه باید با حفظ ساختار روستایی و تقویت خدمات زیربنایی و روبنایی، کیفیت زندگی را در آن‌ها ارتقا داد. روستاها ظرفیت‌های بومی، فرهنگی و اجتماعی خاص خود را دارند که نباید با شهر شدن از بین بروند.

در ادامه این دیدار، نماینده مردم اهر و هریس نیز با اشاره به برخی چالش‌های منطقه، گفت: شهر اهر امروز با مسئله حاشیه‌نشینی گسترده مواجه است و حدود ۴۰ هزار نفر از جمعیت این شهر در مناطق حاشیه‌ای زندگی می‌کنند. این شرایط نیازمند نگاه ویژه و برنامه‌ریزی منسجم در حوزه بازآفرینی شهری است.

وی با بیان اینکه یکی از مطالبات اصلی جوانان در این مناطق، تامین زیرساخت‌های فرهنگی و ورزشی است، خاطرنشان کرد: احداث زمین چمن مصنوعی و توسعه فضاهای ورزشی در مناطق کمتر برخوردار شهر اهر، می‌تواند نقش موثری در کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقای نشاط اجتماعی ایفا کند که در صورت تامین اعتبار و اجرای این پروژه‌ها، بسیاری از جوانان منطقه از امکانات مناسب‌تری بهره‌مند خواهند شد.

گفتنی است، این دیدار در راستای تقویت همکاری‌های بین بخشی و تسریع در روند رسیدگی به مسایل بافت‌های ناکارآمد شهری و سکونتگاه‌های غیررسمی برگزار شد و دو طرف بر ضرورت هم‌افزایی بیشتر برای حل مشکلات مناطق کمتر برخوردار تاکید کردند.