شناسهٔ خبر: 199700 - سرویس استان‌ها

رکورد شکنی ترانزیت ورودی در شرق کشور؛

افزایش ۸۵ درصدی تناژ ترانزیت ورودی جاده ای کالا از مرزهای خراسان رضوی در سه ماه ابتدایی ۱۴۰۴

ترانزیت مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی از رشد ۸۵ درصدی تناژ ترانزیت ورودی در سه ماهه نخست ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: این استان با چهار مرز فعال، جایگاه ویژه ای در تسهیل تجارت با آسیای میانه دارد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی ادارۀ کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی، جعفر شهامت اظهار کرد: در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۴، مجموع عملکرد بخش حمل و نقل بین‌المللی استان خراسان رضوی با نوسانات قابل توجهی همراه بوده و شاهد افزایش چشمگیر حجم ترانزیت ورودی و خروجی بوده‌ایم.

این مسئول بیان کرد: در حوزه حمل جاده ای کالای وارداتی، در سه ماه ابتدایی امسال ۳۵ هزار ۸۱۵ تن کالا وارد استان شده که نسبت به مقایسه مدت مشابه پارسال ۴۱ درصد کاهش داشته است.

شــهامت افزود: در مقابل، حمل جاده ای صادرات با رشد ۳ درصدی مواجه بوده و ۵۹۸ هزار و ۲۳۶ تن کالا توسط ۲۳ هزار وسیله نقلیه از مرزهای استان به مقاصد مختلف صادر شده است.

وی اظهار کرد: ترانزیت ورودی جاده ای نیز با رشد قابل توجهی روبه‌رو بوده است به‌گونه‌ای که ۳۹۶ هزار و ۳۳۴ تن کالا با بیش از ۱۵ هزار تـردد از مرزهای استان وارد کشور شد که این میزان نسبت به سال گذشته ۸۵ درصد رشد تناژ و ۶۸ درصد افزایش تـردد دارد.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی ادامه داد: در بخش ترانزیت خروجی جاده ای نیز شاهد افزایش ۱۴ درصدی بودیم و ۸۲۸ هزار و ۸۶۰ تن کالا با ۴۰ هزار تردد ثبت شده به صورت عبوری از مرزهای خراسان رضوی خارج شده است.

این مسئول گفت: در ۳ ماهه ابتدایی امسال در مجموع چهار پایانه مرزی استان، بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تردد ثبت شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۹ درصد افزایش داشته است.

به گفته شهامت بیشترین افزایش در بخش ترانزیت ورودی جاده ای مربوط به پایانه مرزی سرخس است که در تناژ ۶۱۲ درصد و در تردد ۴۸۵ درصد روند افزایشی به همراه داشته است.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این استان با دارا بودن چهار پایانه مرزی فعال سرخس، لطف‌آباد، دوغارون و باجگیران به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب های ترانزیتی و تجاری کشور، سهم بسزایی در تسهیل تجارت خارجی، ترانزیت کالا و اتصال ایران به کشورهای آسیای میانه و ماورای آن دارد و این آمار بیانگر اهمیت راهبردی این استان در شبکه حمل و نقل بین‌المللی و نقش ویژه آن در تحقق اهداف اقتصادی و تجاری کشور است.