شناسهٔ خبر: 207618 - سرویس هوایی

ارتقای پدافند زیستی در کیترینگ"هما" با تمرکز بر ایمنی غذایی و تاب‌آوری عملیاتی

هما شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران "هما" با هدف ارتقای تاب‌آوری و حفاظت از سلامت مسافران و کارکنان، اقدامات مستمر و برنامه‌ریزی‌شده‌ای در حوزه ایمنی غذایی و بهداشت محیط اجرا کرده است.



به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی هواپیمایی "هما" مشاور و نماینده مدیر عامل درکیترینگ شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در رابطه با اقدامات کیترینگ "هما"اظهار داشت : کیترینگ شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به عنوان تنها شرکت مرجع هواپیمائی با بالاترین استانداردهای ایمنی همواره خود را ملزم به رعایت بالاترین استانداردهای پروازی می‌داند، البته پدافند زیستی در صنعت هوایی، صرفاً واکنشی به تهدیدات اپیدمی نیست، بلکه سازوکاری پویا برای تضمین تداوم عملیات پروازی در شرایط ناامن زیستی است. در واقع هدف اصلی آن پیشگیری، شناسایی و کنترل عوامل زیستی است که عدم توجه به آن می‌تواند سلامت مسافران، خدمه یا عملیات پروازی را تهدید کند. وقتی از پدافند زیستی در حوزه خدمات پروازی صحبت می‌کنیم، منظور امنیت غذایی و سلامت عمومی در آسمان‌ است.
وی در ادامه افزود: ایمنی غذایی از مهم‌ترین مؤلفه‌های پدافند زیستی به شمار می‌آید.هرگونه آلودگی میکروبی، شیمیایی یا بیولوژیکی در زنجیره تأمین و توزیع غذا می‌تواند منجر به بحران بهداشتی گسترده، اختلال در عملیات پروازی و آسیب جدی به اعتبار ایرلاین شودبه همین دلیل در "هما"استقرار و تقویت نظام ایمنی غذایی را نه صرفاً یک الزام بهداشتی، بلکه جزء اصلی راهبرد پایداری و تاب‌آوری عملیاتی محسوب می‌شود از ابن رو با تمرکز بر ایمنی غذایی، ضمن حفاظت از سلامت مسافران و کارکنان، موجب افزایش اعتماد، امنیت و پایداری در کل زنجیره خدمات پروازی می‌گردد.
به گفته فراهانی، کیترینگ شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران سال‌هاست که با استقرار و پیاده‌سازی استانداردهای بین‌المللی ایمنی غذایی نظیر ، ISO22000-2005-ISO10002-2014-ISO9001-2015 و اخذ گواهینامه‌های معتبر از سازمان‌های بین‌المللی، گام‌های موثری در چارچوب پدافند زیستی برداشته است. با کنترل، نظارت و ردیابی زنجیره تأمین مواد غذایی از تولیدکننده تا مصرف‌کننده نهایی، سلامت و کیفیت هر وعده غذایی  تضمین می‌گردد.
وی با اشاره به فرآیند انجام شده، تصریح کرد:  این فرایند شامل ارزیابی تأمین‌کنندگان، پایش بهداشتی محیط‌های تولید و نگهداری، نمونه‌برداری دوره‌ای و اجرای فرآیندهای اصلاحی در صورت مشاهده کوچک‌ترین انحراف از استانداردهاست.
مشاور و نماینده مدیر عامل درکیترینگ در ادامه افزود:  تاب‌آوری عملیاتی به معنای توانایی سازمان در حفظ و تداوم فعالیت‌ها در شرایط بحرانی است.وقتی سیستم ایمنی غذایی و پدافند زیستی به‌درستی عمل کند، حتی در زمان بحران‌های بهداشتی یا زیستی، عملیات پروازی بدون وقفه ادامه می‌یابد.در "هما" به این باور رسیده‌ایم که پدافند زیستی مؤثر، پلی است میان سلامت عمومی و تاب‌آوری اقتصادی؛ یعنی اگر سلامت حفظ شود، پایداری عملیاتی و اقتصادی نیز تضمین خواهد بود. و این مهم با نقش آفرینی تک تک همکاران در کیترینگ محقق شده است .