شناسهٔ خبر: 209989 - سرویس استان‌ها

اجرای ۱۸۰۰ میلیارد ریال پروژه‌ عمرانی در حوزه راهداری و پایانه‌های مرزی خراسان رضوی

حوزه فنی و نظارت خراسان رضوی رییس اداره فنی و نظارت بر طرح ها از اجرای مجموعه گسترده ای از پروژه های عمرانی با اعتباری بالغ بر ۱۸۰۰ میلیارد ریال در حوزه احداث، بهسازی، نگهداری واحدهای راهداری مستقر در راه ها، پایانه های مرزی، ساختمان های پلیس راه و نمازخانه های بین راهی سطح استان در سال ۱۴۰۴ خبر داد.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی، گل آذین یداللهی رئیس اداره فنی و نظارت بر طرح‌ها اعلام کرد: در راستای احداث، بهسازی و نگهداری واحدهای راهداری مستقر در راه‌ها، احداث دو راهدارخانه جدید در شهرستان‌های قوچان و بجستان با اعتباری بالغ بر ۱۳۰ میلیارد ریال و مرمت و بهسازی ۳۴ راهدارخانه با ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی و اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال در دست اقدام است. افزایش امنیت و ارتقا حفاظت فیزیکی راهدارخانه‌های سطح استان نیز از اولویت‌های سال جاری است که از طریق احداث ساختمان‌های نگهبانی، تأمین روشنایی، اجرای دیوار حفاظتی و نصب تجهیزات امنیتی در ادارات سطح استان با اعتبار ۷۲ میلیارد ریال در حال انجام است.

 وی در راستای تحقق مصوبه هیات محترم وزیران در خصوص ضرورت تامین ۲۰ درصد برق مصرفی ادارات از طریق پنل خورشیدی افزود: این اداره کل اقدام به احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۶۰ کیلو وات در محل ستاد این اداره کل با اعتباری بالغ بر ۲۶ میلیارد ریال نموده است.

 یداللهی ادامه داد: حفظ و تداوم کارکرد زیرساخت‌های ادارات در شرایط اضطراری همواره به عنوان یکی از اولویت‌های برنامه‌های اجرائی اداره فنی و نظارت بر طرح‌ها بوده است. در این راستا تأمین برق اضطراری ادارات راهداری، پایانه‌های مرزی و پایانه بار شهید خبیری و ساماندهی تابلوهای برق این مراکز با اعتباری بالغ بر ۱۸۰ میلیارد ریال در سال جاری به انجام رسیده است. با همین رویکرد و با هدف تأمین آب شرب مصرفی ادارات در شرایط اضطراری، خرید و نصب دو مخزن ۳۰ مترمکعبی آب شرب با ۱۸ میلیارد ریال در ستاد اداره کل اجرا شده است.

 رییس اداره فنی و نظارت بر طرح‌ها گفت: در حوزه احداث و نگهداری ساختمان پاسگاه‌های پلیس راه در سطح استان، احداث پاسگاه پلیس راه محور جغتای - جاجرم با پیش بینی اعتباری بالغ بر ۴۹۰ میلیارد ریال و احداث ساختمان جدید در قرار گاه پلیس راه استان با اعتباری بالغ بر ۲۳۰ میلیارد ریال و مرمت و بهسازی ۷ پاسگاه پلیس راه با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال در برنامه‌های اجرایی سال جاری قرار دارد.

 یدالهی عملیات اجرایی طرح جامع پایانه مرزی دوغارون با هدف ساماندهی و تسهیل ترانزیت و توسعه و ارتقا زیرساخت‌های بخش حمل و نقل بین المللی با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی از فروردین ماه سال ۱۴۰۲ آغاز شده است. طرح جامع دوغارون در ۷ محور عمرانی با پیشرفت فیزیکی و ریالی بالغ بر ۷۵% در دست اجرا است. بر اساس پیش بینی‌های صورت گرفته، با اجرای کامل طرح جامع پایانه مرزی دوغارون زیرساخت‌های لازم برای تردد روزانه ۴هزار دستگاه ناوگان حمل و نقل بین المللی سنگین و تردد بالغ بر ۱۰هزار نفر مسافر فراهم خواهد شد که این مهم نقش بسیار موثری در توسعه مبادلات تجاری با کشور افغانستان، رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار خواهد داشت.

 وی افزود: با هدف تسهیل ترانزیت و افزایش ظرفیت تردد در مسیر ورود و خروج به کشور ترکمنستان از طریق پایانه‌های مرزی سرخس و لطف آباد، مطالعات توجیهی و طراحی فاز ۱ طرح جامع این دو پایانه مرزی به اتمام رسیده و در مرحله تایید کارگروه شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی مجاز زمینی کشور است. که بمحض ابلاغ، نسبت به اجرا اقدام خواهد شد. اصلاح گذرگاه آرتیق – لطف آباد و ساماندهی محوطه و مسیرهای دسترسی ناوگان باری و مسافری با هدف تسهیل تردد در پایانه مرزی لطف آباد از اولویت‌های این طرح است.