شناسهٔ خبر: 2110 - سرویس وزارتی

در نشست وزير راه وشهرسازي و معاونان با استاندار تهران مطرح شد:

ضرب‌الاجل تامين خدمات زيربنايی ۶۰ هزار واحد مسكن مهر تهران/ سهم راه و شهرسازی از بودجه عمرانی تهران كمتر از ۱۳ درصد

نشست وزير راه وشهرسازي و معاونان با استاندار تهران در نشست دو ساعته و نیمه وزیر راه وشهرسازی با استاندار تهران اعلام شد كه ساخت ۴۰ هزار واحد مسكن مهر در شهرهای جدید پرند و پردیس به اتمام رسیده و ۲۰ هزار واحد مراحل نهایی ساخت را می‌گذرانند كه برای واگذاری منتظر خدمات زیربنایی هستند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، شامگاه گذشته عباس آخوندی به همراه قائم مقام خود در مسکن مهر، معاونان در حوزه مسکن و مدیرعامل شرکت راه آهن در دفتر استاندار تهران به بحث و بررسی پروژه‌های راه و شهرسازی این استان پرداختند.

فریبرز واحدی، مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران در این نشست اظهار کرد: بر اساس برنامه در استان تهران ساخت ۱۰۵ هزار واحد مسکن توسط اداره کل راه و شهرسازی در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر جمعیت، ۳۶ هزار واحد مسکن مهر توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت، ۹۵۳۰۰ واحد مسکن مهر در شهر جدید پرند، ۸۹۴۵۶ واحد مسکن مهر در شهر جدید پردیس و ۳۰۹۳ واحد مسکن مهر در شهر اندیشه پیش‌بینی شد که از این تعداد تاکنون ۸۸۳۷۸ واحد توسط اداره کل راه و شهرسازی استان تهران به اتمام رسیده که میانگین ساخت ۹۰ درصدی در ساخت واحد‌های مسکن مهر را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: در حوزه بنیاد مسکن ۲۲۳۸۹ واحد تاکنون در استان تهران به اتمام رسیده که به طور میانگین ۷۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. از سویی ساخت ۶۱۴۴۸ واحد مسکن مهر در پرند به اتمام رسیده که پیشرفت فیزیکی ۸۴ درصدی ساخت مسکن مهر در پرند را نشان می‌دهد. همچنین ساخت ۲۸۵۶۶ واحد در پردیس با پیشرفت فیزیکی کلی ۵۳ درصد به پایان رسیده است. در اندیشه نیز ۱۴۴۳ واحد مسکن مهر تکمیل شده است و واحدهای مسکن مهر این شهر به طور میانگین ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

واحدی بیان کرد: در مجموع می‌توان گفت ساخت مسکن مهر در استان تهران پیشرفت ۷۷ درصدی دارد و مهم‌ترین مشکلان مسکن مهر این استان، تامین خدمات زیربنایی از جمله آب و فاضلاب و خدمات روبنایی شامل مدارس، اماکن فرهنگی، مراکز درمانی و انتظامی است.

در ادامه این نشست، حسن کریمی، معاون امور عمرانی استاندار تهران عمده‌ترین مشکل مسکن مهر در این استان را مربوط به تعاونی‌ها اعلام کرد و گفت: ۱۲۰ شرکت پیمانکاری تعاونی مسکن در تهران ثبت شده که قرار داد دوجانبه دارند و بیشترین مشکل در اتمام مسکن مهر در حوزه این تعاونی‌هاست.

طبق گزارش ارائه شده در این نشست، در استان تهران ساخت ۲۳ هزار واحد مسکن مهر مربوط به تعاونی‌ها به اتمام رسیده است و ۱۵ هزار واحد مسکن مهر که بیشتر مربوط به تعاونی‌های مشاغل آزاد است با مشکل مواجهند. 

سهم حوزه راه و شهرسازی از اعتبارات استان ۱۲.۷ درصد

مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران اعلام کرد: سهم حوزه راه و شهرسازی از اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان تهران ۱۲.۷ درصد بوده است این در حالی است که میانگین استفاده از اعتبارات استانی در حوزه راه و شهرسازی در کشور حدود ۲۰ درصد است.

واحدی یاد آور شد: از ابتدای امسال تاکنون پروژه‌هایی با ارزش ۲۷۰ میلیارد تومان در اداره راه و شهرسازی استان تهران به بهره‌برداری رسیده است در حالی که کل اعتبار دریافت شده در این حوزه در همین مدت ۳۶ میلیارد تومان بوده است. ضمن این‌که در حال حاضر ۱۹۳ میلیارد تومان بدهی مثبته و ۵۵۰ میلیارد تومان نیز پروژه در دست اجرا  در استان داریم.

واحدی افزود: پروژه‌های آماده سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی در استان تهران حدود هزار میلیارد تومان است. شبکه راه‌ها در استان تهران سه هزار کیلومتر است که از این میزان هزار کیلومتر آزادراه، بزرگراه و راه اصلی و مابقی راه فرعی هستند. 

5. 1 میلیون تردد روزانه در راه‌های مواصلاتی استان تهران
واحدی تصریح کرد: بر اساس آمار دوربین‌های ترددشمار روزانه ۱.۵ میلیون تردد روزانه در راه‌های مواصلاتی استان تهران به ثبت می‌رسد که نشان می‌دهد ۸۵۳ هزار خودرو  حداقل یکبار در این جاده‌ها تردد دارند. 

قطار بین شهری چاره جا‌به جایی هفت میلیون مسافر در حومه تهران
در ادامه این نشست وضعیت قطار بین شهری (حومه‌ای) در استان تهران مورد بررسی قرار گرفت و وزیر راه وشهرسازی در این نشست اظهار داشت: ۱۵.۶ میلیون نفر در تهران و حومه آن ساکن هستند که حدود ۸.۴ میلیون نفر از آن‌ها در شهر تهران زندگی می‌کنند و بیش از ۷ میلیون نفر در حومه ساکن هستند که روزانه در مسیر تهران تردد می‌کنند.

آخوندی یادآور شد: در تهران چاره‌ای جز انتقال بار جاده به راه آهن در حمل و نقل حومه‌ای نداریم و از نظر کار‌شناسان راه آهن، مسیرهای حومه‌ای تهران با توجه به حجم مسافر «ریل پسند» هستند. 

پیشنهاد ایجاد معاونت قطارهای حومه‌ای
وی اعلام کرد: به مدیر عامل شرکت راه آهن پیشنهاد شده است ایجاد معاونت قطارهای حومه‌ای را مورد بررسی قرار دهد و اپراتوری قطارهای حومه‌ای مهم‌ترین بخش است که باید مورد توجه قرار گیرد. 

وزیر راه و شهرسازی با ارائه توضیح کاملی درباره طرح‌های وزارت راه و شهرسازی در حوزه تهران و حومه از جمله کمربند جنوبی تهران (از آبیک تا پردیس)، بزرگراه چرمشهر تا پردیس، کمربندی‌های شمالی و جنوبی ادامه آزادراه تهران-پردیس برای اتصال به محور‌های هراز و فیروزکوه گفت: ادامه مسیر همت به کرج از دیگر پروژه‌های در دست اجرا است که باید مورد حمایت قرار گیرد. 

پرداخت ۲۵ درصد بدهی پیمانکاران
آخوندی در این نشست اعلام کرد: بر اساس مصوبه‌ای در هیئت دولت، بین ۲۵ تا ۳۰ درصد مطالبات معوق پرداخت خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنانش در این نشست در جمع خبرنگاران اظهار داشت: باید تلاش کنیم برای حل ترافیک بین شهری تهران مفهوم قطار حومه‌ای را در فرهنگ مردم جا بیندازیم.

وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت قطار حومه‌ای و تفاوت آن با مترو گفت: رفت و آمد قطار حومه‌ای بسته به تقاضا، برنامه‌ریزی می‌شود و باید حتما پارکینگ‌های مناسبی در ایستگاه‌های حومه شهر برای آن فراهم شود تا متقاضیان وسایل خود را در آنجا پارک کنند و از طریق قطار به متروی شهر‌ها متصل شوند.

بررسی مشکل زمین‌های واگذار شده در محدوده منابع طبیعی تهران و زمین‌های جهاد کشاورزی از موضوعات دیگر مورد بحث در این جلسه بود که مقرر شد در نشست مدیران استانی موضوع مورد بررسی دقیق‌تر و راهکارهای لازم پیشنهاد شود. /