مصطفی ازگلی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در خصوص صدور مجوز لیزینگ مسکن از سوی بانک مرکزی گفت: این مجوز چندان کارآیی ندارد و نمیتوان بر اساس شرایط اعلامی در آن، آینده خوبی برای صنعت لیزینگ در بخش مسکن متصور شد که میطلبد بانک مرکزی شرایط سهلالوصولتری را در زمینه لیزینگ مسکن سیاستگذاری کند.
مدیرعامل هلدینگ مالی بانک مسکن با تأکید بر اینکه مجوز بانک مرکزی در زمینه لیزینگ مسکن کاربردی نیست، ادامه داد: بانک مرکزی شرط راهاندازی لیزینگ مسکن را غیر بانکی بودن منابع آن شرکت عنوان کرده که عملا به معنای خروج شرکتهای لیزینگی وابسته به بانکها از صحنه رقابت صنعت لیزینگ در حوزه مسکن است.
مدیرعامل شرکت گروه مالی بانک مسکن با اشاره به رایزنیهای مدیران این شرکت و بانک مسکن با مقامات ارشد بانک مرکزی و تلاش برای صدور مجوز فعالیت شرکت لیزینگ بانک مسکن، اظهار کرد: در حال حاضر شرکت لیزینگ بانک مسکن در حد یک شرکت کاغذی ثبت شده در اداره ثبت شرکتها باقی مانده است و هیچ گونه فعالیتی ندارد؛ ضمن اینکه مجوز اخیر بانک مرکزی برای فعالیت لیزینگ مسکن نیز نتوانست مجوزی برای آغاز فعالیت آن باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا شرکتهای لیزینگی غیر بانکی از این مجوز استقبال میکنند؟ خاطرنشان کرد: بعید میدانم با توجه به بالا بودن هزینه راهاندازی لیزینگ در حوزه مسکن و همچنین طولانی بودن زمان بازپرداخت اقساط و بازگشت سرمایه به این نوع شرکتها، مجوز اخیر بانک مرکزی برای آنها نیز جذابیتی داشته باشد. به خصوص که تهیه حداقل سرمایه لیزینگ مسکن برای آنها امکانپذیر نیست.
ازگلی حداقل سرمایه مورد نیاز برای راهاندازی لیزینگ مسکن را ۵۰۰ میلیارد تومان ذکر و بیان کرد: تهیه این سرمایه برای شرکتهای لیزینگی غیر بانکی نه امکانپذیر است و نه به صرفه؛ بهترین راه برای ورود لیزینگ مسکن به بازار این کالای با ارزش، استفاده از توان شرکتهای لیزینگیِ بانکی یا استفاده از منابع بانکها در صنعت لیزینگ است./