شناسهٔ خبر: 212369 - سرویس استان‌ها

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان در نشست خبری:

اصلاح نقاط حادثه‌خیز مازندران به ۲ همت اعتبار نیاز دارد

مازندران مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مازندران در نشست با اصحاب رسانه که به منظور گرامی داشت اول دی ماه روز راهدار برگزار گردید گفت: برای اصلاح و ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز محورهای ارتباطی استان به ۲ همت اعتبار نیاز است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی از مازندران ، محسن محمدنژاد با تأکید بر نقش رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی، گفت: اطلاع‌رسانی دقیق و به موقع به مردم کمک می‌کند تا سفر ایمن‌تری داشته باشند و اقدامات راهداری مؤثرتر باشد.

وی با اشاره به استانداردهای بین‌المللی نگهداری راه‌ها گفت: طبق عرف جهانی، سه تا شش درصد هزینه ساخت راه باید صرف نگهداری شود، اما اعتباری که در حال حاضر تخصیص داده می‌شود، حدود ۱۰ درصد نیاز واقعی است و این موضوع باعث بروز برخی کاستی‌ها در راه‌ها شده است.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران بریدگی ها را محل افزایش تصادفات منجر فوتی عنوان نمود و گفت: امسال ۶ دستگاه بریدگی با ۱۸۰ میلیارد تومان تبدیل به دوربرگردان شده است در حالی که حدود ۸۰ دستگاه بریدگی ناایمن در استان وجود دارد که هر بریدگی برای تبدیل به دور برگردان به ۲۵ تا ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی به وجود ۱۰ هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی و روستایی استان اشاره کرد و گفت: ایجاد حفاظ میانی جاده های مازندران اولویت راهداری است که امسال ۱۶ کیلومتر با سرمایه گذاری ۲۴۰ میلیارد تومان عملیاتی شده است.

محمدنژاد به انجام خط کشی به طول یک هزار ۹۱۰ متر با ۷۶ میلیارد تومان در سال جاری اشاره کرد و بیان داشت: برای خط کشی ۶ هزار کیلومتر از جاده های استان نیاز حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است، در واقع اعتبارات این بخش اصلا جوابگو نیست.

وی اظهار داشت: ایجاد روشنایی طولی و نقطه ای در محورهای استان از ماموریت های مهم راهداری است که امسال ۱۱ کیلومتر با ۳۳ میلیارد تومان انجام شد.

وی با اظهار این که روشنایی نقطه ای در راه های روستایی مازندران به خصوص در تقاطع خطرناک از دیگر طرح های مهم راهداری استان است، ادامه داد: طرح روشنایی نقطه ای در راه های روستایی استان امسال در ۳۰ تقاطع با ۱۶ میلیارد تومان انجام شده است.

وی به انجام ۳۵۰ کیلومتر روکش آسفالت در راه های اصلی و ۷۱ کیلومتر در راه روستایی مازندران در سال جاری اشاره کرد و گفت:۶۹ کیلومتر راه روستایی جدید امسال ساخته شده است که یک هزار و ۲۰۰ خانوار از این راه روستایی بهره مند شدند.

مدیر کل راهداری استان ایمن سازی محور کندوان را از برنامه‌های اصلی راهداری استان عنوان کرد و گفت: ریزش سنگ از مشکلات جدی محورهای کوهستانی مازندران است و طی ۲ سال گذشته هزینه‌های سنگینی برای یمن سازی کندوان انجام شده است. یعنی در این مدت طرح تورسنگی در محور کندوان عملیاتی شد و نتیجه آن ،این است که طی دو سال گذشته فوتی ناشی از ریزش سنگ در محور کندوان ثبت نشده است.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران با بیان این که هوشمند سازی جاده ای با فعالیت ۱۸۱ سامانه هوشمند به مرحله خوبی رسیده است، گفت: امسال ۷۰۴ میلیون پلاک خوانی از طریق این سامانه ها انجام شد که ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تخلف ثبت شده است.

وی به وجود ۵۸ دوربین نظارت تصویری به صورت برخط در محورهای مازندران اشاره کرد و گفت: سه دستگاه نیز تخلف اضافه تناژ در محورهای مازندران فعال است.

محمد نژاد با بیان این که نیمی از تماس های تلفنی با سامانه۱۴۱ برای اطلاع از وضعیت راه های کشور مرتبط با راه های مواصلاتی مازندران است، گفت: یکی از برنامه های مهم امسال در راهداری حذف سرعت گاه های غیر مجاز و اصلاح آن است.

وی با اشاره به این که از ۹۶۰ سرعتکاه برون شهری مازندران ۳۶۰ سرعت گاه بدون مجوز بوده است که عمده آن حذف شد، گفت: تمامی سرعتکاه های مازندران نیز رنگ آمیزی شده است.

وی تصریح کرد: ۱۵۰ دستگاه از سرعتکاه های مازندران نیز اصلاح شده است. تاکید می کنم بدون مجوز شورای ترافیک مازندران ایجاد سرعتکاه های جدید ممنوع است.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران به انجام طرح های پژوهشی در خصوص رانش در محورهای مازندران و ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم و حاشیه راه های استان اشاره کرد و گفت: وقتی عوامل خارجی با رویکرد سیاسی در انجام طرح‌های عمرانی که کاملا فنی است ؤ وذد پیدا می کنند به طور یقین آن طرح به انحراف کشیده می شود، موضوعی که نمونه آن در ایجاد جاده های غیر ضروری و غیرفنی در این خطه شمالی به وفور وجود دارد.

محمد نژاد گفت: ساخت و سازهای غیر مجاز در حاشیه راه های مازندران با چشم پوشی بعضی از دستگاه های مرتبط همچنان در حال افزایش است.