شناسهٔ خبر: 21704 - سرویس مسکن و شهرسازی

مسجد جامعی در همایش بین‌المللی سكونتگاه‌های فقیرنشین شهری:

مساله شهر و فقر شهری یك نگاه جامع و كلان می‌خواهد/ ۷۰ درصد منابع شهرداری‌ها در هشت كلان‌شهر كشور هزینه می‌شود

احمد مسجدجامعی در کنفرانس بلندمرتبه سازی عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: مساله شهر و فقر شهری نیازمند یك نگاه جامع و كلان است و جای جای كشور مطالبات مختص به خود را می‌طلبد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از ایرنا احمد مسجد جامعی روز چهارشنبه در همایش بین‌المللی سكونتگاه‌های فقیر نشین شهری به سوی بهسازی و بازآفرینی پایدار در سنندج افزود: اگر در شهرها به تمامی جوانب آن توجه نشود بدون شك مقابله با فقر شهری امكان پذیر نخواهد بود‏ و اگر این تصور وجود داشته باشد كه با ساخت مسكن مناسب امكان مقابله با فقر شهری وجود دارد با شكست مواجه خواهیم شد.

وی با بیان اینكه ساخت مسكن یكی از جنبه‌های مبارزه با فقرا است گفت: هم اكنون آمارهای متعددی از تعداد ساكنان حاشیه شهرها در كشور وجود دارد كه عده ای این آمار را ۱۰ میلیون تَن و تعدادی هم ۱۶ میلیون نفر عنوان كرده اند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران همكاری و همدلی اجتماعی را یكی دیگر از جنبه‌های مبارزه با فقرنشینی عنوان كرد و افزود: تمامی برنامه‌ها و طرح‌ها زمانی موفقیت آمیز خواهد بود كه همكاری و پشتوانه مردمی داشته باشد.

وی با بیان اینكه از نگاه كارشناسی مسكن مهر به بافت‌های فرسوده كشور افزوده است، اظهار كرد: مشكل مسكن مهر این بود كه الگوی واحدی برای ساخت آن در كل كشور اعمال شد و باید برای از بین بردن تبعیض به ظرفیت‌ها و هویت‌های محلی در تمامی حوزه‌ها به ویژه ساخت مسكن توجه شود.

مسجد جامعی اظهار كرد: بیش از پنج دهه از طرح مباحث مربوط به سند آمایش سرزمین در كشور ما می‌گذرد و حال جای این سوال مطرح است كه تاكنون نتایج پژوهش های این سند به كجا رسیده و آیا به مزیت‌های هر استان و شهر پرداخته شده است.

به گفته وی ۷۰ درصد منابع شهرداری‌ها در هشت كلان شهر كشور هزینه می‌شود و ۱۲۰ شهر دیگر كشور تنها از ۳۰ درصد این منابع بهره مند می شوند و با چنین روندی نمی توان مانع از فقر شهری شد.

وی در ادامه افزود: در برنامه های چهارم و پنجم توسعه قرار براین گذاشته شد كه ظرف یك دهه مسئله سكونتگاه های فقیرنشین در كشورمان حل شود كه حدود ۱۵ درصد از این مسیر تاكنون پیموده شده است.

مسجد جامعی اظهار كرد: اگر در برنامه ششم توسعه هم فرض بر این باشد كه دو برابر ظرفیت موجود در این سكونتگاه ها كار شود هنوز سه چهارم از بافت های فرسوده باقی خواهد ماند.

همایش بین المللی 'سكونتگاه های فقیرنشین شهری به سوی بهسازی و بازآفرینی پایدار' صبح امروز چهارشنبه با حضور ۶۰۰ مهمان داخلی و نمایندگان ۱۵ كشور در تالار مولوی دانشگاه كردستان در سنندج آغاز شد.