به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، کاشان در طول حیات خود هیچگاه دارالخلافه و پایتخت و مرکز استان نبوده است. از این رو خانه های تاریخی اش حاصل دسترنج و ثروت مردمانش بوده و نه ساخته دولتمردان و حکومت ها.
خانه منوچهری در نیمه سال ۱۳۸۶ در آستانه نابودی کامل خریداری شد و در همان سال به شماره ۱۹۳۲۷ به ثبت آثار ملی رسید. مرمت این خانه به شکلی اصولی آغاز شد و اواخر سال ۱۳۸۹ به اتمام رسید. خانه منوچهری دارای دو ورودی و از معدود خانه های آب انبار دار کاشان است.
احیای این خانه مانند خانههای عباسیان و طباطبایی کاشان فقط در معماری باقی نماند؛ خانه دارای ۹ اتاق زیبای اقامتی، کارگاه مخمل زری بافی، فروشگاه ، سینما و رستوران غذاهای بومی است. حفظ و بازسازی این خانه در راستای هدف و آرزوی بزرگتری به نام احیای محله سرپله به عنوان یک سایت توریستی قرار دارد .
نگارخانه خانه منوچهری نیز در طبقه فوقانی میهمانخانه قرار دارد. اتاق ناهارخوری، یکی از زیباترین فضاهای سنتی خانه منوچهری است که با پنجرههای ارسی مزین به شیشههای رنگینش برای صرف صبحانه و غذای سنتی ایرانی چشم به راه میهمانان است.
خانه منوچهری دو ورودی دارد و از معدود خانههای آب انبار دار کاشان است. این خانه با ۹ اتاق بی نظیر اقامتی، رستوران، فیلمخانه، کارگاه مخمل و زری بافی، نگارخانه، فروشگاه صنایع دستی، کتاب وکافی نت، از منحصر به فردترین اقامتگاههای سنتی در ایران به شمار میآید.
رستوران هتل سنتی منوچهری در شاه نشین جبهه شرقی قرار دارد که با صندلیهای سبک لهستانی و میزهای مربع سفید طراحی شده و با نور پنجرههای رنگی تزیین میشود. ورودی رستوران از اتاق کناری شاه نشین است. این اتاق با دیوارههای کاهگلی و شبکههای رنگی گچی در بالای درها روح کاملا ایرانی دارد. از جمله فضاهای قابل توجه خانه منوچهری، گالری هنری آن است که در فضای بالای لابی و در میان دهلیزهای زیبا محصور شده است.
فروشگاه خانه منوچهری نیز در کنار رستوران و در حوضخانه قدیمی خانه واقع شده است. گفتنی است که آب انبار خانه منوچهری به سالن سینما تغییر کاربری داده است و با مجهزترین سیستمهای صوتی و تصویری تجهیز شده است. آثار ارزشمندی از فیلمهای مستند ایران مربوط به ایرانشناسی و هنرهای ایرانی و فیلمهایی از بهترین کارگردانان ایرانی و جهانی را با زیرنویس انگلیسی میتوان در آرشیو سینمای خانه یافت.