شناسهٔ خبر: 223876 - سرویس استان‌ها

۵۱ روز تا اربعین؛ جاده بروجن به لردگان نونوار شد

لابلاببل ۵۱ روز تا اربعین مانده. از مرزهای غربی تا شرقی ایران، جاده‌ها برای اربعین آماده می‌شوند. در چهارمحال و بختیاری، محور بروجن به لردگان ۹ کیلومتر آسفالت تازه به تن کرده است. خادمان راهداری در آماده‌باش کامل به سر می‌برند تا تردد زائران حسینی ایمن و روان باشد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، ( روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای چهارمحال  بختیاری) اربعین، حماسه‌ای است که هر سال باشکوه‌تر از سال قبل برگزار می‌شود. امام صادق(ع) فرمودند: «لَزِیَارَةُ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ فِی یَوْمِ عَاشُورَاءَ تَعْدِلُ أَلْفَ حَجَّةٍ وَ أَلْفَ عُمْرَةٍ»؛ زیارت امام حسین(ع) برابر با هزار حج و هزار عمره است. حالا ۵۱ روز تا اربعین باقی مانده و جاده‌ها آماده می‌شوند برای قدم‌های عاشقان. 

۹ کیلومتر آسفالت تازه در محور بروجن به لردگان

امروز، جلسه ستاد اربعین با حضور سعید خدابخشی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری، علی کیانی، مدیرکل عتبات عالیات و سرهنگ نادری، جانشین پلیس راه، کارشناسان اورژانس، هلال احمر و شرکت نفت برگزار شد.خدابخشی در این جلسه با اعلام آمادگی کامل محور بروجن به لردگان به عنوان یکی از مسیرهای اصلی تردد زائران حسینی، گفت: در سال جاری ۹ کیلومتر روکش آسفالت در این محور اجرا شده است. همچنین ۱۰ کیلومتر لکه‌گیری و ۱.۲ کیلومتر نیوجرسی نیز در نقاط مختلف این مسیر انجام شده است. نصب نیوجرسی‌ها برای افزایش ایمنی و جلوگیری از انحراف وسایل نقلیه در نقاط حادثه‌خیز صورت گرفته است.

روشنایی تونل‌ها و نصب ۱۵۵ تابلو جدید

مدیرکل راهداری استان با اشاره به دیگر اقدامات صورت گرفته در آستانه اربعین تصریح کرد: روشنایی ۱۱ دستگاه تونل به طور کامل سرویس و تعمیر شده و هم‌اکنون عملیات نگهداری آنها در حال انجام است. روشنایی مطلوب تونل‌ها، نقش مهمی در کاهش تصادفات و افزایش ایمنی زائران دارد.

علی کیانی، رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری، در جلسه ستاد اربعین از فعال‌سازی تنها موکب اختصاصی ترابری کشور در مسیر پیاده‌روی اربعین حسینی خبر داد و گفت: این موکب به صورت تخصصی به رانندگان ناوگان حمل و نقل خدمات ارائه می‌دهد. در نوع خود بی‌نظیر است و جای دیگری چنین موکبی نداریم.

خدمات رفاهی در مجتمع‌های بین‌راهی

سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در آستانه اربعین، نظارت و پایش بر خدمات مجتمع‌های خدماتی-رفاهی را تشدید کرده است. کمیته‌های ویژه نظارت بر خدمت‌رسانی مجتمع‌ها آغاز به کار کرده‌اند و بازدید از مجتمع‌ها، مساجد، نمازخانه‌ها و امکانات بهداشتی بین راهی در دستور کار قرار دارد. نواقص شناسایی شده به بهره‌برداران اعلام و پیگیری رفع آنها انجام می‌شود.همچنین، بازسازی، مرمت و تجهیز و ارتقای کیفیت مساجد، نمازخانه‌ها و امکانات بهداشتی در حال انجام است. هماهنگی برای تأمین آب مجتمع‌ها و تأمین سوخت جایگاه‌ها نیز صورت گرفته و پیش‌بینی ایجاد نمازخانه‌های موقت برای رفاه حال زائران در دستور کار قرار دارد.

منظرآرایی و مدیریت سوخت در مسیر زائران

از دیگر اقدامات صورت گرفته در ایام اربعین، پیش‌بینی استفاده از ظرفیت تابلوهای تبلیغاتی و عرشه پل‌ها برای اطلاع‌رسانی به زائران است. همچنین منظرآرایی و نظافت مجتمع‌های خدماتی-رفاهی در دستور کار قرار دارد تا زائران در محیطی پاکیزه و آرام استراحت کنند.ایجاد خط ویژه سوخت‌گیری برای ناوگان حمل و نقل عمومی نیز از دیگر اقدامات مهم است تا رانندگان بدون اتلاف وقت، سوخت مورد نیاز خود را دریافت کنند.امام باقر(ع) فرمودند: «مَنْ زَارَ قَبْرَ الْحُسَیْنِ عَارِفًا بِحَقِّهِ، غَفَرَ اللَّهُ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَ مَا تَأَخَّرَ»؛ هر کس قبر حسین(ع) را با شناخت حق او زیارت کند، خداوند گناهان گذشته و آینده او را می‌بخشد. زائران حسینی، مسیرشان هموار و جاده‌ها برایشان ایمن شده است

۱۰۰ کیلومتر خط‌کشی و آماده‌باش کامل راهداری

خدابخشی با بیان اینکه تاکنون ۱۰۰ کیلومتر خط‌کشی در محورهای مواصلاتی استان انجام شده است، خاطرنشان کرد: سال گذشته ۳۲۰ کیلومتر خط‌کشی اجرا شده بود و قراردادهای جدید برای تکمیل این عملیات در یک ماه آینده منعقد خواهد شد. خط‌کشی محورها، به ویژه در شب، نقش مهمی در هدایت زائران و کاهش تصادفات دارد.

وی افزود: ۱۵۵ عدد تابلو جدید نصب شده و ۳۵۰ عدد تابلو فرسوده نیز تعمیر و بازسازی شده است که این رقم در مقایسه با ۲۵۰ عدد در سال گذشته، رشد چشمگیری را نشان می‌دهد. نصب تابلوهای مسیریاب و اطلاع‌رسانی، به ویژه در گردنه‌هایی مانند «گردنه مروارید»، از اولویت‌های راهداری استان بوده است.