شناسهٔ خبر: 228634 - سرویس مسکن و شهرسازی

نوسازی هشت هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده صالحیه

سفر گلپایگانی به صالحیه با سیاست‌های تشویقی شهرداری صالحیه، زمینه نوسازی ۸ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده این شهر فراهم شده است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از شرکت بازآفرینی شهری ایران، نشست بازآفرینی شهری با حضور عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، حسن قشقاوی نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی، عبدالحمید شرفی فرماندار شهرستان بهارستان، رضا خالقی مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران و محمد آگاهی‌مند شهردار صالحیه در شهرداری این شهر برگزار شد.

در این نشست، تفاهم نامه تامین و تخصیص قیر رایگان بازآفرینی با حضور نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی مبادله شد و همچنین بازدید از محله‌های دارای بافت فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی و بررسی اقدامات و پروژه های بازآفرینی شهری در صالحیه در دستور کار قرارگرفت. 

شایان ذکر است شرکت بازآفرینی شهری ایران در سال گذشته و با نظارت اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، یک هزار و ۲۶۵ تن قیر رایگان بازآفرینی به شهرداری صالحیه تخصیص داده است.

عبدالرضا گلپایگانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، در نشست بازآفرینی شهری صالحیه با اشاره به نرخ بالای رشد جمعیت در این شهر گفت: نرخ رشد صالحیه به‌شدت بالاست و با وجود عرصه‌های خالی، این شهر ممکن است به یکی از کانون‌های شکل‌گیری سکونتگاه‌های غیررسمی تبدیل شود.

وی با تاکید بر ضرورت تدوین برنامه اقدام مشترک برای صالحیه اظهار کرد: این برنامه باید بر دو پایه پیشگیری و پیش‌نگری از شکل‌گیری سکونتگاه‌های غیررسمی و بهبود وضعیت ۱۰۰ هکتار از بافت شهر پیش برود.

 گلپایگانی افزود: افزایش جمعیت در شهرهای پیرامون استان تهران، موجی گسترده و چندوجهی است و شرکت بازآفرینی شهری ایران در تهیه و اجرای برنامه اقدام مشترک، در کنار شهرستان خواهد بود. او همچنین بر ضرورت پیش‌بینی یک واحد اختصاصی بازآفرینی در ساختار شهرداری صالحیه تاکید کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پیامدهای گسترش حاشیه‌نشینی در اطراف تهران گفت: باید بپذیریم که حاشیه‌نشینی در پیرامون تهران می‌تواند بستری برای بروز مسائل اجتماعی و امنیتی باشد و این موضوع باید در مقیاس کلان ملی مورد توجه قرار گیرد.

 وی ادامه داد: مهاجرت از نقاط مختلف کشور به پیرامون کلان‌شهر تهران، با هدف دستیابی به رفاه بیشتر و تحت تاثیر تغییرات اقلیمی، بحران آب و فرونشست زمین در دشت‌های تهران رخ داده است.

گلپایگانی با تاکید بر ضرورت توجه به شرایط مهاجران افزود: ترک زادگاه، در بسیاری از موارد، انتخابی ناگزیر بوده است؛ بنابراین اکنون باید در پیرامون کلان‌شهرها، امنیت، رفاه و ارتقای کیفیت زندگی هموطنانمان را مورد توجه قرار دهیم.

 وی با اشاره به توسعه شهرها در دهه‌های گذشته گفت: در ۵۰ سال گذشته، به اندازه جمعیت ۶۰ میلیون نفر شهر ساخته‌ایم؛ کافی است فقط به نیاز این جمعیت به برق و دیگر زیرساخت‌ها فکر کنیم تا بزرگی این مسئله روشن شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران همچنین از آمادگی برای کمک به ارتقای سرانه‌های عمومی صالحیه خبر داد و درباره مسائل محله قلعه حصارچوپان گفت: در خصوص قلعه حصار نیز از طریق دادستان کل کشور برای پیگیری و حل مسائل موجود کمک خواهیم کرد.

 وی در پایان، انسجام اجتماعی و تربیت مدنی در صالحیه را مطلوب ارزیابی کرد و خواستار تقویت هرچه بیشتر این ظرفیت‌ها شد.

محمد آگاهی‌مند شهردار صالحیه نیز  در این نشست با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه نوسازی و بهسازی شهری گفت: از سال ۱۴۰۰ با همراهی شورای شهر، سیاست‌های تشویقی ویژه‌ای برای نوسازی در محلات بافت فرسوده اعمال شده و تاکنون ۸ هزار واحد نوساز در این محلات ساخته شده است. به گفته وی ۱۸۰ واحد طرح کلید به کلید نیز در مرحله ساخت قرار دارد و ۲۰۰ معبر در دستور کار آسفالت معابر مضمحل و خاکی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه با استفاده از همان هزار و۲۶۵ تن قیر رایگان، بخشی از معابر هدف اجرا شده است، افزود: برای تکمیل برنامه‌های پیش بینی شده، به ۳۲۰ تن قیر دیگر نیاز داریم.

رضا خالقی، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران نیز صالحیه را از شهرهای موثر در حوزه بازآفرینی شهری دانست و اظهار کرد: در استان تهران ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در بافت های فرسوده و ناکارآمد زندگی می کنند. او افزود: از ۹۳ هزار و ۳۳۱ واحد هدف در حوزه نوسازی و صدور پروانه، بیش از ۹۰ هزار واحد نوسازی شده و ۹۶ درصد برنامه محقق شده است.


وی همچنین با اشاره به تخصیص ۱۴ هزار تن قیر به شهرداران استان تهران گفت: این میزان معادل ۵ سال عملکرد استان در یک سال بوده و در صالحیه نیز با تخصیص قیر جدید، به زودی شاهد جشن پایان معابر خاکی و مضمحل خواهیم بود. خالقی همچنین خواستار اختصاص اعتبار ویژه برای پروژه‌های فرهنگسرا و خانه هنرهای رزمی صالحیه شد.

حسن قشقاوی، نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی نیز با قدردانی از شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: شورای شهر و شهرداری صالحیه منسجم عمل می کنند و این شهر در حوزه بازآفرینی می تواند به عنوان یک پایلوت موفق مورد توجه قرار گیرد. وی همچنین بر ضرورت پیگیری کلینیک درمانی صالحیه و مجوز مولدسازی در این شهر تاکید کرد و درخواست  قیر رایگان را از شرکت بازآفرینی مطرح کرد.

عبدالحمید شرفی، فرماندار شهرستان بهارستان نیز با اشاره به کمبود سرانه‌ها و زیرساخت‌ها در این شهرستان گفت: بهارستان از محروم‌ترین شهرستان‌های کشور است و با وجود جمعیت ۸۰۰ هزار نفری، تنها یک بیمارستان ۶۰ تختخوابی دارد. او همچنین به پایین بودن سرانه‌های آموزشی و ورزشی اشاره کرد.

در ادامه این نشست، موضوع محله قدیمی قلعه حصارچوپان، شرایط سکونتگاه غیررسمی و لزوم اجرای طرح کلید به کلید برای جابجایی ساکنان این محدوده نیز مطرح شد. شهردار صالحیه در این باره اعلام کرد این محدوده با مشکلات مالکیتی و حقوقی مواجه است و برای تملک و ساماندهی آن، حمایت شرکت بازآفرینی شهری ایران و پیگیری های ملی ضروری است.