شناسهٔ خبر: 230361 - سرویس مسکن و شهرسازی

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری خبر داد:

افزایش بهره‌وری زمین به جای توسعه محدوده کلان‌شهرها

ببینید | جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران گفت: بهره‌وری زمین به جای توسعه محدوده کلانشهرها با اجرای ۳ سیاست افزایش می یابد. این سیاست ها شامل «استفاده از ظرفیت محلات هدف بازآفرینی شهری»، «تامین مسکن در پیرامون کلانشهرها»، و «استفاده از ظرفیت شهرک‌سازی» خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، غلامرضا کاظمیان، دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران امروز دوشنبه دوم شهریور در حاشیه دهمین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در پاسخ به سوالی درباره ایجاد تعادل میان توسعه شهری و جلوگیری افزایش ارزش مسکن، گفت: سیاست کلان کشور این است که بارگذاری جمعیتی در کلان‌شهرها و مناطق کلانشهری محدود و کنترل شود، نه اینکه به صفر برسد.

افزایش بهره وری زمین با اجرای ۳ سیاست

کاظمیان با تاکید بر اینکه در کلان‌شهرها به جای افزایش محدوده، افزایش بهره‌وری زمین پیگیری می‌شود، توضیح داد: در این زمینه سه سیاست اصلی دنبال می‌شود که شامل استفاده از ظرفیت محلات هدف بازآفرینی و بافت‌های فرسوده، تامین مسکن در شهرهای پیرامون کلان‌شهرها در چارچوب ضوابط و مقررات، و استفاده از ظرفیت شهرک‌سازی در این مناطق است.

تاکید بر پاسخ به نیاز مسکن در سیاستگذاری‌ها

کاظمیان تصریح کرد: در تلاش هستیم این سیاست‌ها به گونه‌ای اجرا شود که ضمن هدایت توسعه شهری در مناطق کلانشهری منطبق با سیاست‌های اصول شهرسازی و توسعه فضایی، به مسئله مسکن نیز پاسخ دهیم.

توسعه و فعال شدن بازار استیجار عمومی

وی با اعلام اینکه مهم‌ترین مسئله مسکن در کلان‌شهرها صرفا تعداد واحدهای مسکونی نیست، بلکه وضعیت اجاره‌نشینی و هزینه‌های استیجار است گفت: یکی از برنامه‌های عملیاتی وزارت راه و شهرسازی در این زمینه، توسعه موضوع استیجار عمومی و کمک به فعال شدن این بازار است.