شناسهٔ خبر: 231262 - سرویس هواشناسی

هشدار هواشناسی نسبت به تشدید بارش‌ها در شمال کشور و احتمال وقوع سیلاب

رگبار کارشناس سازمان هواشناسی، از تداوم بارش‌ها در بخش‌هایی از شمال و شمال‌غرب کشور خبر داد و نسبت به احتمال وقوع سیلاب، آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانه‌ها در برخی استان‌ها هشدار داد.

کبری رفیعی کارشناس سازمان هواشناسی روز شنبه دهم شهریورماه در گفت و گو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، با اشاره به آخرین وضعیت جوی کشور اظهار کرد: امروز، در شمال آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و استان‌های ساحلی دریای خزر، همچنین خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی، بارندگی و وزش باد پیش‌بینی می‌شود و این مناطق کاهش نسبی دما را تجربه خواهند کرد.

وی افزود: فردا، چهارشنبه، بارش‌ها در شمال آذربایجان غربی، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی ادامه خواهد داشت.

این کارشناس سازمان هواشناسی ادامه داد: طی امروز و فردا، در مناطقی از شمال‌غرب و غرب کشور وزش باد افزایش می‌یابد که در برخی ساعات می‌تواند موجب خیزش گردوخاک و کاهش کیفیت هوا شود.

رفیعی با بیان اینکه روز پنجشنبه بارش‌ها محدودتر خواهد شد، گفت: در این روز در شرق سواحل دریای خزر و خراسان شمالی بارش‌های پراکنده انتظار می‌رود. همچنین دریای خزر طی سه روز آینده مواج و متلاطم خواهد بود و افزایش ارتفاع امواج می‌تواند موجب ایجاد محدودیت در فعالیت‌های دریایی شود.

وی خاطرنشان کرد: از روزهای جمعه و شنبه، در بیشتر مناطق کشور جوی پایدار حاکم خواهد شد و در نوار شمالی کشور نیز افزایش نسبی دما رخ می‌دهد.

به گفته رفیعی، طی پنج روز آینده در مناطقی از شمال‌شرق و شرق کشور، بخش‌هایی از مرکز، دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی و مناطقی از جنوب‌غرب کشور، وزش باد در برخی ساعات شدید خواهد بود و احتمال خیزش گردوخاک نیز وجود دارد.

این کارشناس سازمان هواشناسی همچنین درباره وضعیت آب‌های جنوبی کشور گفت: آب‌های خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان تا روز چهارشنبه مواج و متلاطم خواهند بود و افزایش ارتفاع امواج در این مناطق پیش‌بینی می‌شود.

کاهش دمای تهران و تداوم وزش باد

رفیعی درباره وضعیت جوی تهران نیز اظهار کرد: دمای تهران امروز نسبت به روز گذشته کاهش محسوسی داشته و کمینه دمای پایتخت به حدود ۲۲ درجه بالای صفر رسیده است. همچنین بیشینه دمای تهران نیز امروز ۳۴ درجه بالای صفر پیش‌بینی می‌شود که نسبت به روز گذشته حدود چهار درجه کاهش خواهد داشت.

وی افزود: در تهران نیز در برخی ساعات افزایش وزش باد پیش‌بینی می‌شود و احتمال وزش باد شدید و خیزش گردوخاک وجود دارد.

این کارشناس سازمان هواشناسی گفت: صبح امروز شهرکرد با دمای ۸ درجه بالای صفر خنک‌ترین مرکز استان کشور بود. همچنین دمای برخی ایستگاه‌ها از جمله آبعلی حدود ۵ درجه و لاله‌زار در کرمان ۶ درجه بالای صفر گزارش شده است.

رفیعی درباره گرم‌ترین نقاط کشور نیز اظهار کرد: روز گذشته اهواز با دمای ۴۷ درجه بالای صفر گرم‌ترین مرکز استان بود و امروز نیز با کاهش نسبی دما، دمای این شهر حدود ۴۲ درجه بالای صفر پیش‌بینی می‌شود. همچنین روز گذشته دمای حدود ۵۰ درجه بالای صفر در شبانکاره بوشهر ثبت شد.

هشدار نسبت به سیلاب و آبگرفتگی در چند استان

رفیعی با اشاره به هشدار هواشناسی صادرشده برای مناطق پربارش گفت: با توجه به شدت بارندگی‌ها، استان‌های گیلان، مازندران و گلستان، نیمه شمالی آذربایجان غربی، دامنه‌های و ارتفاعات اردبیل، نیمه شمالی آذربایجان شرقی و ارتفاعات سمنان تحت تأثیر این هشدار قرار دارند.

وی افزود: در این مناطق احتمال جاری شدن سیلاب، طغیان رودخانه‌ها و آبگرفتگی معابر وجود دارد و لازم است هموطنان ضمن توجه به هشدارهای هواشناسی، تمهیدات لازم را در نظر داشته باشند.