عباس آخوندی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: اکنون پس از ۱۰۰ سال توسعه شهر نشینی در ایران به ویژه در این روزگار جدید، مجبوریم بازنگری کلی در نظام شهرنشینی ایران انجام دهیم.
وی توضیح داد: قرار است تجدید نظر کلی در مدیریت شهر، نحوه برنامهریزی کیفیت زندگی، کیفیت محیط زیست، امکانات رفاهی شهر، ارتقای سهولت تردد، رضایتمندی مردم و سایر نیازهای یک شهر انجام شود. در واقع میخواهیم یک بازنگری بنیادی درباره مفهوم شهر، برنامهریزی، طراحی و مدیریت شهری انجام دهیم.
وزیر راه و شهرسازی به اهمیت بافتهای فرسوده شهرها، به عنوان بخشی از هویت شهرنشینی اشاره کرد و گفت: بافتهای فرسوده ردپایی از کل تاریخ شهرنشینی و زندگی شهری ایران را در خود گنجاندهاند و اگر نگاه به این بافتها را به حوزه کالبدی تقلیل دهیم، در واقع همه هویت تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و از آن مهمتر بحث اقتصاد، زیر بناها و انواع داراییهای نهفته در بافتهای تاریخی و فرهنگی کشورمان را فراموش کردهایم زیرا این بافتهای واجد ارزش با تصور اینکه تنها کالبدی هستند و نتوانستهاند خودشان را با دنیای مدرن و روزگار جدید تطبیق بدهند به تدریج رها میشوند.
رییس شورایعالی شهرسازی و معماری ایران گفت: متاسفانه شهرهای ما از درون دچار آسیبهایی شدند. مسائلی مانند معماری اسلامی و ایرانی٬ هویت یا کارآیی شهری مسایل اصلی شهرهای ایران هستند که فراموش شده و شهرها را دچار ناکارآمدی کردهاند. به دلیل نادیده گرفتن همین موضوعات است که در هنگام عبور از مناطق مرکزی شهر، شاهد بافتی هستیم که خود را با روزگار جدید تطبیق نداده و دچار انواع ناکارآمدی محیط زیستی، امنیتی، ایمنی و تردد شده است.
آخوندی یادآور شد: برای سامان دادن به وضعیت شهرهایمان چارهای نداریم جز اینکه شهر را بهطور یکپارچه مورد تجدید نظر قرار دهیم، چون نمیتوانیم اجازه دهیم مرکز شهر دچار فرسودگی و ناکارآمدی جدی شود. باید به یاد داشته باشیم نگرش امروز مسئولان که در نهایت منجر به گسترش پیرامون شهر شده، همان نوع نگرشی است که شهرهای ما را دچار مشکل کرده است./