به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی قرار داد امروز پیرو توافقنامه سال گذشته با دستور وزیر راه و شهرسازی بین آذری مدیرعامل شرکت مدیریت سرمایه آباد به نمایندگی از بانک مسکن و غفوری مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پردیس به نمایندگی از شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید به امضا رسید.
به گفته آذری مدیرعامل شرکت مدیریت سرمایه آباد (شرکت تابعه بانک مسکن) شاکله اصلی این قرارداد بر محور وکالت بنا شده است چرا که بحثهای حقوقی بسیاری در این بخش مطرح و تاکنون از سوی اداره حقوقی طرفین پیگیری شده است. به دنبال بررسیهای صورت گرفته مشخص شد که انتقال مالکیت در حوزه مدیریت داراییها مقدور نبوده و باید برمحوریت وکالت این اقدام صورت گیرد.
آذری در شرح کامل بدنه این قرارداد بیان کرد: در قرارداد حاضر تمامی ابعاد حقوقی، مالی، سود و زیان و آثار مالی عملیاتی که وکیل به نیابت از موکل خود انجام میدهد متوجه موکل (که در این جا شرکت عمران شهر جدید پردیس است) دیده شده است.
براساس وکالتنامهای که در متن قرارداد به آن اشاره شده است موکل تمام اختیارات مدیریتی و مالکیتی خود را به گونهای به وکیل واگذار میکند که وکیل بدون نیاز مراجعه مجدد به موکل بتواند تمام اعمال حقوق مالکانه را انجام دهد. این اقدام قطعا به لحاظ سهولت در انجام عملیات اینگونه پیشبینی شده است.
براساس این قرارداد شهر جدید پردیس داراییهایی دارد که این دارایی ها به شرط انجام امور زیربنایی میتوانند ارزشمند شوند ولی امروز نیستند. درحال حاضر برای انجام این پروژههای زیربنایی احتیاج به مقادیری پول است که اگر این پول ها واگذار و پروژهها اجرا شود داراییهای مورد نظر ارزش افزودهای خواهند داشت که میتوانند بدهیهای به وجود آمده را پرداخت کنند. در این قرارداد ۲ گونه دارایی از شهر جدید پردیس در اختیار گرفته شده است.
سری اول داراییها، دارایی هایی هستند که به پشتوانه آنها اوراق تأمین مالی از بازار سرمایه منتشر شده و تأمین مالی میشوند. این مبالغ تأمین مالی، مستقیما به پروژههای زیربنایی و روبنایی که مرتبط با ارزش افزوده دارایی های شهر جدید پردیس هستند تزریق میشود.
بااین اقدام پروژههایی که به دلیل کمبود اعتبار تاکنون معطل مانده و احتیاج به اعتبار دارد تأمین مالی شده و اراضی و داراییهایی که حول وحوش این پروژه ها هستند ارزش افزوده قابل توجهی پیدا کرده که از محل این ارزش افزوده، بدهیهایی که از بازار سرمایه ایجاد شده تسویه میشود.
محمدهاشم بت شکن مدیرعامل بانک مسکن در این جلسه ضمن ابراز خرسندی از اجرایی شدن این عملیات مالی جدید در کشور بیان کرد: درحال حاضر محدودیت بودجه به عنوان یکی از مهمترین مشکلات به خصوص در پروژه های عمرانی در کشور به شمار می رود. بدین منظور بنا بر گزارش های دولت تدبیر و امید نیز در بودجه به دلیل کم بودن درآمدهای نفتی منابع کافی برای پروژه های زیرساختی، شهرها و پروژه های عمرانی وجود ندارد. به همین دلیل تأکید براین است تا راهکارهای جدید تأمین مالی جدید برای این پروژه ها پیدا از سوی دستگاه های اجرایی استفاده شود.
بت شکن در ادامه با اشاره به این مطلب که این قراردادهیچ گونه اتکایی به بودجه و منابع نفتی کشور ندارد گفت: به امضارسیدن این قرارداد حدود یک سال زمان برد و در نهایت به عنوان اولین تجربه کشور در بخش مدیریت دارایی ها به اجرا درامد. امیدوارم که این اقدام برای بانک مسکن به عنوان بزرگترین بانک تخصصی توسعه ای کشور سرآغازی برای خدمت رسانی به تمامی بخش های دیگر باشد.
مدیرعامل بانک مسکن همچنین افزود: این خدمت نه تنها صرفا متکی به منابع بودجه ای نبوده بلکه از طرف دیگر به منابع تسهیلاتی بانک ها نیز متکی نیست و راهکاری جدید برای همه سازمان های تابعه وزارت راه و شهرسازی محسوب می شود که امید است مقدمات عملیاتی شدن آن نیز در بخش های دیگر دیده شود.
وی د پایان اضافه کرد: به دنبال این رویکرد هفته آینده ضمن بازدید از سازمان بنادر و دریانوردی کشور قصد داریم مذاکرات لازم برای امضای این قرارداد در مجموعه بندر شهید رجایی را انجام داده و به بررسی طرح بپردازیم.
محسن نریمان معاون وزیر راه و شهرسازی نیز در بخش دیگری از این جلسه ضمن تشکر از زحمات انجام شده از سوی طرفین اعلام کرد: در حقیقت شرکت عمران شهرهای جدید با توجه به محدودیت های بودجه ای و تأمین مالی پروژه های عمرانی کشور رو به روش نوین تأمین اعتبار آورده است.
وی در ادامه با تأکید براینکه این روش در سایر کشورهای دنیا شناخته شده بوده ولی در کشور ما به عنوان اولین تجربه به شمار می رود گفت: امیدواریم این تجربه با موفقیت روبه رو شده و ضمن توسعه در سایر بخش های کشور زمینه لازم برای رقابت بین بانک ها را نیز فراهم کند.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در این خصوص اضافه کرد: امید داریم در روش اعمال مدیریت دارایی ها به مرتبه مناسب و عالی رسیده وبتوانیم به کمک ان تعهدات خود دربرابر مردم در اجرای طرح های عمرانی در شهرهای را به خوبی انجام دهیم.
نریمان در پایان خاطرنشان کرد: در آغاز این تفاهم نامه مبلغ یکهزار میلیارد تومان برای طرح های زیربنایی و روبنایی پردیس پیش بینی شده که به تدریج عملیاتی خواهد شد .