شناسهٔ خبر: 27851 - سرویس استان‌ها

یک عضو شورای شهر مطرح کرد:

پیش‌بینی‌ها از نابودی عرصه‌های عمومی پایتخت/ شهرداری‌ به هر تقاضایی درخصوص تجاری‌سازی پاسخ مثبت می‌دهد

چند نمای زیبا و هوایی از کلانشهر تهران و حومه رئیس کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران با اشاره به ساخت و سازهای بی‌رویه و تغییر کاربری در تهران به‌ویژه در محدوده شهرک غرب، گفت: چگونه ممکن است کمیسیون ماده پنج از درک خطرات این روند ناتوان و بی‌اطلاع باشد؟

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد حقانی روز گذشته در نطق پیش از دستور خود در دویست ‌و نود و یکمین جلسه علنی شورای شهر تهران با بیان اینکه پهنه‌بندی طرح تفصیلی شهر تهران به منظور جلوگیری از تداخل غیرضروری کاربری‌ها و ارتقای کیفیت محیط شهری پیش‌بینی شده است، گفت: با این حال در عمل شاهد هستیم که با توجه به سودآوری کاربری تجاری، بخش عمده این اراضی به تدریج و بدون توجه به تأمین خدمات، زیر سیطره ساخت و ساز تجاری آن هم خارج از نیاز و اولویت قرار گرفته است و سهم سرانه‌های تجاری در شهر تهران به‌خوبی این موضوع را روشن می‌کند.

در این میان سکوت و همراهی کمیسیون ماده ۵ با این روند نیز جای سوال دارد. وی با انتقاد از اینکه شهرداری‌های مناطق برای تامین منابع مالی، به هر تقاضایی درخصوص تجاری‌سازی بدون رعایت نیازمندی‌های محله و منطقه و حتی بدون توجه به دسترسی و بار ترافیکی پاسخ مثبت می‌دهند، گفت: برخی از مناطق حتی در پروژه‌های احداث «مال» مشارکت دارند.

وی در ادامه مصادیقی از تغییر کاربری‌ها و تجاری‌سازی‌های شهرک‌غرب را در صحن شورای‌شهر به نمایش گذاشت و گفت: شهرک غرب در ضوابط طرح تفصیلی تهران به‌عنوان بافت ارزشمند مسکونی معاصر شناخته شده که ضمن رعایت طراحی شهری مناسب و استاندارد، جزو معدود عرصه‌هایی است که هنوز در فازهای شش‌گانه آن می‌توان انسجام، وحدت و سرانه کافی فضای سبز را مشاهده کرد.

دنیای اقتصاد در ادامه نوشت: با این حال نه‌تنها زمین‌های کوچک و بزرگ به‌خصوص در اطراف میدان اصلی شهرک به تجاری تبدیل شده، بلکه بسیاری از کاربری‌های خدماتی نیز به تجاری تغییر کرده است. به‌عنوان مثال ساختمانی که نزدیک میدان شهرک به‌عنوان پارکینگ درنظر گرفته شده بود، به کاربری تجاری تغییر یافته و حال جای سوال است که نقض قوانین و ضوابط ساخت و ساز در شهرک غرب با چه مجوزی صورت گرفته است.

رئیس کمیته محیط‌زیست شورای‌شهر تهران با بیان اینکه چطور ممکن است عده‌ای متخصص در شورای شهر و کمیسیون ماده ۵ دور هم بنشینند و از درک خطرات اختصاص زمین‌های ذخیره شهری صرفا به پهنه S (کار و فعالیت) ناتوان یا بی‌اطلاع باشند، خاطرنشان کرد: این روند جز نابودی چیزی برای آینده تهران ندارد و بدون هیچ تعارفی هشدار می‌دهم در صورت ادامه این روند تا ۱۰‌سال دیگر از عرصه‌های عمومی تهران جز معابر و چند پارک چیز دیگری باقی نمی‌ماند.