به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی خبرگزاری آرکای ارمنستان به نقل از واهان مارتیروسیان نوشت: دولت پولی برای ساخت این راهآهن ندارد بنابراین با بخش خصوصی دیدارهایی داشته و تلاش کرده جذابیت سرمایهگذاری در این پروژه را برای آنها معرفی کند.
به گفته وزیر حملونقل ارمنستان، یکی از مزایای راهآهن میان ایران و ارمنستان همانند خط ریلی که ایران را به جمهوری آذربایجان متصل کرده است، کوتاهتر و کمهزینهتر شدن حمل بار از طریق خاک ارمنستان است.
توافق درباره ساخت این خط ریلی در سال ۲۰۰۹ از سوی دولتهای ایران و ارمنستان تائید شد و دولت ارمنستان در سال ۲۰۱۲ به شرکت سرمایهگذاری Rasia FZE دوبی یک امتیاز ۵۰ ساله برای ساخت و اداره این خط ریلی به طول ۳۰۵ کیلومتر از ارمنستان به ایران اعطا کرد.
شرکت Rasia FZE تا اواخر سال ۲۰۱۳ یک مطالعه امکانسنجی برای این پروژه که «راهآهن ارمنستان جنوبی» نام دارد، انجام داد و هزینه ساخت آن را ۳.۵ میلیارد دلار برآورد کرد. این هزینه بالا به دلیل عبور خط ریلی از مناطق کوهستانی بوده است. بهاینترتیب این خط ریلی ۳۰۵ کیلومتری، ۶۴ پل به طول ۱۹.۶ کیلومتر و ۶۰ تونل بهطور ۱۰۲.۳ کیلومتر خواهد داشت.
این خط ریلی از ایستگاه گاگارین در استان گغارکونیک آغاز میشود و تا ایستگاه آگاراک در سیونیک جنوبی امتداد پیدا میکند و ممکن است ۲۵ میلیون بار در سال حمل کند.
ایسنا در این گزارش میافزاید، بر اساس بیانیه دولت ارمنستان، «راهآهن ارمنستان جنوبی» کوتاهترین مسیر حملونقل را از بنادر دریای سیاه تا بنادر خلیجفارس ایجاد خواهد کرد و یک کریدور ترانزیت کالای مهم میان اروپا و منطقه خلیجفارس برقرار میکند.