به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در ورای تمام اتفاقات و اخبار مهم هفته گذشته در حوزه حملونقل ریلی با توجه به اهمیت توسعه حمل و نقل ریلی و تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اهمیت این صنعت و استفاده این حوزه از مزایای اقتصادی، نمایندگان مجلس در قالب برنامه ششم توسعه پیشنهادی ارائه دادند تا یک درصد از درآمد حاصل از نفت و گاز کشور برای توسعه حمل و نقل ریلی اختصاص یابد. این پیشنهاد در کمیسیون تلفیق لایحه برنامه ششم توسعه تصویب شده است که در صورت تصویب در صحن علنی مجلس، قابل اجرا خواهد بود و میتواند در توسعه حمل و نقل ریلی موثر باشد.
اتصال ریلی بندر چابهار به افغانستان در صورت استقبال سرمایه گذار بینالمللی
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه توسعه بندر چابهار با سرعت خوبی ادامه دارد تاکید کرد: در عین حال احداث راهآهن چابهار به سمت زاهدان با سرعت خوبی نیز ادامه دارد و در صورت یافتن سرمایهگذار بینالمللی این مسیر ریلی را به سمت خراسان جنوبی تا اتصال به شبکه ریلی افغانستان ادامه خواهیم داد. ضمن اینکه فرودگاه زاهدان در حال توسعه است و با تکمیل باند جدید و امکان نشست و برخاست هواپیماهای پهن پیکر میتوانیم این فرودگاه را به یکی از مراکز حمل و نقل هوایی در یکی از شرقیترین نقاط ایران تبدیل نماییم.
وی با تاکید بر اینکه باید به یک پسکرانه مطلوب برای چابهار بیاندیشیم ادامه داد: با توجه به اهمیت این بندر اقیانوسی توسعه اطراف آن از نظر فرودگاه و شبکه ریلی و غیره مورد توجه قرار گرفته است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد:امکان توسعه استان وجود دارد و از آنجا که استان حدود ۱۲۰ هزار دانشجو دارد سرمایه انسانی فراوانی دارد که میتواند در مسیر توسعه تاثیرگذار باشد. عمران و آبادانی به تنهایی نمیتواند توسعه ایجاد کند و عمدهترین ثروت سیستان و بلوچستان با وجود این۱۲۰ هزار دانشجو و نیروهای توانمند، میراث تاریخی، اجتماعی و اقتصادی آن است. ضمن اینکه بحث گردشگری و سایر خدماتی که در این منطقه قابل توسعه است بررسی و موارد مهم آن در ستاد مرکزی اقتصاد مقاومی مطرح میشود و مقدمات یک برنامهریزی با شتاب بیشتر را فراهم خواهیم کرد.
بررسی راههای تسهیل شرایط سرمایهگذاری ایران و هنگکنگ
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی ضمن خوشآمدگویی به «جان تسانگ چون وا» وزیر اقتصاد و دارایی هنگ کنگ و هیئت همراه با اشاره به آگاهی کامل طرف هیئت هنگ کنگی از پروژههای زیربنایی ایران با قابلیت سرمایهگذاری اظهار داشت: اطلاعات شما نسبت به پروژهها بیانگر هدفمند بودن سفر شما به ایران است.
فخریه کاشان افزود: همچنین میتوانید به عنوان سرمایهگذار در این زمینه داشته باشید و در پروژههای متعدد حوزههای ریلی مانند دو خطه کردن، برقی کردن و قطارهای پرسرعت و همچنین نوسازی و تأمین تجهیزات و در حوزه بنادر و دریانوردی همچون ساخت بنادر جدید، توسعه بنادر موجود و ارتقای آنها و در حوزه هوایی مانند ساخت فرودگاههای جدید، تأمین ناوگان هواپیمایی جدید و تجهیزات مربوط به آنها سرمایهگذاری کنید.
انجام کارهای ۵۰ سال برزمین مانده در دولت یازدهم
مدیرعامل شرکت راه آهن درباره بازسازی ریلهای فرسوده در مسیر ریلی جنوب کشورگفت: کارهایی که در مدت ۵۰ سال انجام نشده بود، در این دولت انجام شده است. هم اکنون مسیر راهآهن دورود -اندیمشک دردست بازسازی است و از کل این مسیر ریلی فقط ۱۰۰ کیلومتر مانده است که امیدواریم ظرف ۶ ماه آینده بازسازی شود.
پورسیدآقایی اضافه کرد: همچنین مسیر بافق به کرمان بافت فرسود دارد که کارگاههای آن را برای بازسازی فعال کردهایم تا مسیر ۸۰ کیلومتر در این منطقه بازسازی شود.
بهرهبرداری از طرح اتصال راهآهن ایران و آذربایجان تا پایان سال جاری
مدیرعامل راهآهن ایران ضمن بازدید از خط ریلی دو کشور ایران و آذربایجان در آستارا گفت: امیدواریم طبق قولی که داده بودیم، تا پایان امسال طرح ارتباط ریلی آستارا - آستارا به بهره برداری برسد و انتقال کالا از داخل کشور به سمت مسکو و دریای سیاه بارگیری انجام شود.
جاوید قربان اف رئیس راه آهن جمهوری آذربایجان نیز در این بازدید گفت: ما کار خود را انجام داده ایم و قطار را تا کنار پل مشترک رساندهایم و بر اساس توافق رئیسان جمهوری دو کشور، کار احداث این راه ریلی مشترک را امسال به پایان خواهیم رساند.
بررسی اتصال ایستگاه قطار سریعالسیر تهران-قم-اصفهان به حرم حضرت معصومه(س)
پیروز حناچی با اشاره به پیگیری تغییرات مورد تاکید وزیر راه و شهرسازی در خصوص مسیر راه آهن سریع السیر تهران-قم-اصفهان بیان داشت: بحث اتصال معقول ایستگاه راه آهن سریعالسیر تهران ـ قم ـ اصفهان به حرم حضرت معصومه (س) در دستور کار است اما هنوز مصوبه آن اعلام نشده و در دست بررسی قرار دارد.
وی افزود: مباحثی درخصوص شهرهای قم و ارومیه در شورای عالی معماری و شهرسازی طی روزهای اخیر بررسی شد و موضوع پادگان ارومیه در کمیته فنی شورای عالی در حال مطالعه است و در جلسات آینده موضوع در دستور کار شورایعالی قرار خواهد گرفت.
جهش مذاكرات ریلی برای توسعه همکاریهای بینالمللی
رئیس كمیته ترانزیت راهآهن اعلام كرد: راهآهن ایران در تلاش است تا با همكاری كشورهای منطقه، میزان تبادل كالا از مسیر ایران به دیگر كشورها را افزایش دهد و بنابراین ارتباطات خوبی با راهآهنهای منطقه و تجار بینالمللی برقرار نموده است.
حسین عاشوری ضمن بیان توضیحاتی درباره جلساتی كه راهآهن ایران با برخی كشورهای اروپایی چون آلمان طی ماههای اخیر داشته است، گفت: در صورت استمرار حركت قطار چین به تهران، امكان برنامهریزی برای ادامه سیر این قطار از ایران به كشور تركیه و سپس اروپا وجود دارد. ما باید حجم بالایی از كالا را هدفگذاری و كشورهای منطقه را متقاعد كنیم تا تعرفه را ارزانتر و مدتزمان جابجایی كالا را کوتاهتر كنند.
تخصیص بخشی از خط اعتباری برنامه ششم به حملونقل ریلی
عضو كمیسیون عمران مجلس اعلام كرد: درصورت شناخته شدن راهآهن بهعنوان یكی از اركان و شاخصهای مهم توسعه كشور از جانب مجلس، میتوان قسمتی از خط اعتباری برنامه ششم به آن اختصاص یابد.
رجبی عنوان كرد: حمایت مجلس از این بخش حملونقلی كه صرفهجوییهای اقتصادی بالایی را به همراه دارد، میتواند منابعی را كه از گذشته برای اختصاص به این حوزه مهم و اساسی مغفول مانده، برگرداند.
جزئيات راهاندازی قطار تركیبی تهران – كربلا و قيمت بليت
معاون مسافری راهآهن از راهاندازی قطار ترکیبی تهران- كربلا همزمان با ایام اربعین از ۱۸ آبان به قیمت ۱۳۰ هزار تومان خبر داد.
حركت این قطار روز سهشنبه ۹۵/۸/۱۸در ساعت ۱۵:۳۰ آغاز شد تا از تهران به سمت شلمچه (۹۶۰كیلومتر) حركت و در آنجا پس از انجام تشریفات گذرنامه بهوسیله اتوبوس (۳۵كیلومتر) به بصره اعزام شود و سپس بهوسیله قطار (۴۸۰ كیلومتر )به كربلا عزیمت کند. همچنین بهمنظور جابجایی مسافرین حدفاصل ایستگاه خرمشهر به شلمچه (۱۷ كیلومتر) هر نیم ساعت یك قطار پیشبینی شده كه در مجموع ظرفیت این مسیر ۱۱۵ هزار صندلی بوده و در كل صندلی ایجادی اربعین امسال ۱۵۰هزار صندلی است.