به گزارش روابطعمومی سازمان راهداری و حملونقل جادهای، مهندس مهران قربانی مدیركل دفتر توسعه ایمنی راه و حریم با حضور در این سمینار طی سخنانی اظهار داشت: مجمع جهانی راه (پیارك) در دنیا از ۱۰۰ سال قبل ایجاد شد و در حال حاضر ۱۴۳ كشور عضو این مجمع هستند كه طی دورههای ۴ ساله و در قالب ۱۸ الی ۲۰ كمیته تخصصی در زمینه نگهداری و ایمنی راهها، پلها، سیستمهای هوشمند و غیره فعالیت میكند و در پایان دوره ۴ ساله، نتایج به دست آمده در قالب ضوابط یا راهنمای تخصصی در اختیار كشورهای دیگر قرار میگیرد تا رویكردهای نوین مرتبط با مباحث راهسازی و راهداری و بهرهبرداری از راهها، ارایه گردد.
قربانی بابیان اینکه كشور ما از سال ۱۳۶۰ به عضویت این مجمع درآمده است، افزود: هماكنون دبیرخانه پیارك در محل سازمان راهداری و حملونقل جادهای واقع شده و منابع و اطلاعات آن قابلاستفاده برای عموم كارشناسان و علاقهمندان است.
وی تصریح كرد: یكی از اهداف اصلی ما در این دبیرخانه دستیابی به رویكردهای مؤثر و فنآوریهای مناسب با بهكارگیری متخصصین خارجی و داخلی و ارائه توانمندیها و فنّاوریها و تخصصهای موفق در اختیار مجریان و متصدیان در حوزه راهسازی و راهداری است.
مدیركل دفتر توسعه ایمنی راه و حریم این سازمان در ادامه افزود: از دیگر تشكیلات تخصصی در حوزه راهداری، دبیرخانه فدراسیون جهانی IRF است كه اطلاعات و منابع خوبی در زمینههای تخصصی و دسترسی به آخرین اطلاعات و دانشهای تخصصی را فراهم میكند.
وی اظهار امیدواری كرد: برگزاری چنین سمینارهای تخصصی با بهرهگیری از توانمندی بخش خصوصی، نتایج خوبی در ادارات كل راهداری و حملونقل جادهای سراسر كشور به همراه داشته باشد.
بر اساس این گزارش، مهندس حیدر مطاعی، مدیركل دفتر نگهداری راهها با حضور در این سمینار، اظهار داشت: تلاشهای تكتك كارشناسان و مسئولان نگهداری راهها در استانها، موجب گردید تا رویكرد تخصصیتری در این حوزه ایجاد شود و با تفكیك دفاتر نگهداری راهها و ابنیه فنی در ستاد مركزی سازمان، فعالیتهای بیشتری با بهكارگیری فنآوریهای جدید انجام میشود.
مهندس مطاعی خاطرنشان كرد: یكی از مشكلات در حوزه راهداری، موضوع رانش و ریزش بهویژه در مناطق كوهستانی است كه كارشناسان با دسترسی به اطلاعات بهروز و تجارب موفق سایر كشورها، میتوانند از وقوع چنین حوادثی جلوگیری كرده و موجب ارتقای ایمنی جادهها شوند.
وی تأكید كرد: از برنامههای اولویتدار حوزه نگهداری راهها، تهیه دستورالعمل و راهنمای عمل درزمینهٔ روشهای نوین نگهداری راهها است تا با منابع و اعتبارات محدود بتوان با روشهای پیشگیرانه، كمهزینه و زودبازده به نتایج مطلوب دستیافت.
این گزارش حاكی است دكتر رضا اكبری مدیركل دفتر نگهداری ابنیه فنی این سازمان، گزارشی از ابنیه فنی و اقدامات انجامشده در كشور ارائه كرد و با معرفی شركت خدمات بهسازی خاك سامان پی، مباحث تخصصی این سمینار توسط این شركت بهصورت مبسوط ارائه گردید.
شایانذکر است آقایان دكتر ماهانی و دكتر الهی از اساتید دانشگاه مباحثی را در خصوص آشنایی با روشهای نوین بهسازی خاك و نمونههایی از پروژههای انجامشده را مطرح كردند و در پایان به پرسشهای شركتكنندگان در جلسه پاسخ دادند.