شناسهٔ خبر: 32566 - سرویس استان‌ها

حناچی در آیین معارفه مدیرکل راه و شهرسازی فارس اعلام کرد:

نباید در طرح مسکن مهر تک‌بعدی نگاه کنیم/ بیشترین سهم اقدامات در مسکن مهر در دولت یازدهم انجام گرفت/ باید از آثار تاریخی تولید ثروت کنیم

تجلیل از پیروز حناچی در سیزدهمین مراسم بزرگداشت روز جهانی شهرسازی معاون وزیر راه و شهرسازی در آیین معارفه مدیرکل راه و شهرسازی فارس با تأکید براینکه نباید در طرح مسکن مهر تک‌بعدی نگاه کنیم گفت: وقتی چنین موضوع‌های مهمی تک بُعدی دیده شود و تنها به یک جنبه آن توجه کنیم در ادامه راه با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی پیروز حناچی روز سه شنبه در آیین معارفه مدیرکل راه و شهرسازی فارس در شیراز افزود: اگر مسکن مهر در دولت قبل ۳۰ تا ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، امروز درصد پیشرفت طرح‌های مسکن مهر در کشور به ۹۰ و حتی ۱۰۰درصد رسیده که موید این است که بیشترین هزینه و کار در دولت تدبیر و امید انجام شد.
وی بیان داشت: مسکن مهر یک فرصت بود زیرا دولت از طریق آن قصد داشت که مسکن نیازمندان تامین شود اما این تمام ماجرا نبود.

حناچی گفت: در این قضیه به شکل کاملا تک بُعدی عمل شد و وقتی چنین موضوع‌های مهمی تک بُعدی دیده شود و تنها به یک جنبه آن توجه کنیم در ادامه راه با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.

معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی، ادامه داد: از طرفی بحث مسکن اجتماعی نیز در کمیسیون زیربنایی دولت مطرح است و در این طرح تلاش می‌شود که تمام ایرادهای مسکن مهر از جمله مکان‌یابی از بین برود.

 
میراث جهانی، موتور مولد تولید ثروت است

به نقل از ایرنا حناچی، در بخش دیگری از مطالب خود گفت: یادمان‌های تاریخی که ثبت جهانی شده‌اند و در حقیقت میراث جهانی محسوب می‌شوند، موتور مولد تولید ثروت هستند.

معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی، اضافه کرد: اهمیت میراث جهانی به حدی است که حفظ آنها به دغدغه تمام مردم جهان تبدیل شده و اهمیت آنها جهانی است و اگر خدشه‌ای به آنها وارد شود، همه دنیا واکنش نشان می‌دهند.

حناچی ادامه داد: هر گردشگر و توریستی هم که قصد بازدید از یادمان‌ها داشته باشد به راحتی می‌تواند به اطلاعات کامل آن آثار دست یابد و اثر مورد نظر خود را برای دیدن انتخاب کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: اما اینکه از این یادمان‌ها به چه شیوه‌ای بهره گیریم به توان ما باز می‌گردد و اینکه چگونه بتوانیم از این آثار برای مردم منطقه‌ای که آن آثار در محل سکونت آنها واقع شده، منافع اقتصادی ایجاد کنیم.

وی، بیان داشت: اهمیت فرهنگی و میراثی این آثار به جای خود اما باید بتوانیم از ظرفیت آنها برای تولید ثروت استفاده کنیم.

وی گفت: اگر بنا باشد که فقط به دنبال حفظ آثار و ارزش‌های تاریخی و فرهنگی برویم در حقیقت در مسیر تخریب آنها حرکت کرده‌ایم در صورتی که باید بتوانیم در کنار حفظ آنها از این آثار تولید ثروت کنیم.

حناچی افزود: مردمی که در محدوده این آثار زندگی می‌کنند باید به دلیل وجود این آثار و ثبت جهانی آن منتفع شوند و اگر چنین شود حتی اگر بنا باشد کوچک ترین خدشه‌ای به این آثار وارد شود اولین کسانی که واکنش نشان می‌دهند مردم ساکن در این مناطق هستند.

وی بیان کرد: در بافت تاریخی شیراز نیز چنین قابلیت‌هایی وجود دارد و اگر فقر در این بافت نهادینه شده علتش این است که ما اعمال سیاست نکرده‌ایم.

حناچی اضافه کرد: ما باید کاری کنیم که در بافت‌های تاریخی، تمام هدایت کمک‌های دولت و بخش خصوصی به سمت این بافت برود.

وی افزود: از سوی دیگر وقتی توسعه بی‌رویه شهرها را به عنوان یک سیاست دهه‌های قبل تعریف کردیم به طور طبیعی مراکز تاریخی شهرها به سمت زوال می‌روند.

حناچی اظهار داشت: باید در کنار حفظ ارزش‌های فرهنگی و تاریخی، سرمایه‌ها را به داخل شهرها هدایت کنیم.

در این آیین، فیروز تکاور به عنوان مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس معرفی و از خدمات خداداد مقبلی مدیر کل پیشین تقدیر شد./