به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با توجه به برگزاری سومین کارگروه مسابقه طراحی معماری قوامالدین شیرازی و نقش آموزشی برگزاری اینگونه مسابقهها گفت و گویی داشتیم با مهندس عبدالوهاب زنگنه دبیر این مسابقه و تاثیر آموزشی آن را در رشته معماری، گفتگوی مشروح ما را با این معمار میخوانید:
با توجه به اینکه این کارگاه مسابقه برای سومین سال در شهر شیراز برگزارشد، پیشنهاد اولیه این کارگاه از کجا آغاز شده است؟
در ابتدا باید یادآور شد که اولین وظیفه و نقش مهم سازمان نظاممهندسیساختمان در کشور، موضوع آموزش و سپس کنترل ساختمان است که متاسفانه بحث مهم آموزش در سازمانهای نظاممهندسیساختمان به خوبی دیده نشده و اکثر زمانها تنها در حد ارتقاء پایه صورت میگیرد لذا با توجه به پتانسیل علمی و تخصصی مهندسی و تجربهای که در سازمان نظام مهندسی ساختمان وجود دارد و نیز خوش نامی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس در بحث آموزش به مهندسان، به عنوان دبیر گروه تخصصی معماری در جلسهای که در نظام مهندسی استان فارس تشکیل شده بود مطرح شد که براساس آنچه که در بسیاری از نقاط جهان صورت میگیرد و در حال انجام و اجراء است و خودمان نیز در دوران دانشگاه و دانشجویی با اساتیدی که به نوعی با دانشگاههای خارج از ایران در ارتباط هستند و تجربه داشتهاند، پیشنهاد برگزاری این مسابقه در مقیاس و بازده زمانی مشخص در شهر شیراز به ذهنمان رسید و خوشبختانه سنگ بنای برگزاری مسابقه طراحی معماری قوامالدینشیرازی به خوبی گذاشته شد و در سال اول برپایی این مسابقه عزیزانی که زمانی دانشجوی معماری بودند و حال احساس میکردند و علاقه داشتند که با توجه به آموختههای خویش کاری انجام دهند به دور هم جمع شده و این اتفاق خوب در سال اول برگزاری مسابقه اتفاق افتاد ونیز بازخورد برپایی آن خوب و مثبت بود و سبب شد تا این جلوخان که ما اکنون در آن قرار داریم به قوامالدینشیرازی تغییر نام داد.
برگزاری این کارگاه مسابقه چه نقش و تاثیری در شهر شیراز داشته است؟
در واقع سال دوم برپایی مسابقه را نیز بار دیگر گروه تخصصی معماری سازمان نظام مهندسی استان فارس حمایت کرد، لذا دوستان معمار ما بار دیگر دور هم جمع شدند و به کار برگزاری این کارگاه مسابقه توسعه بیشتری داده شد و با توجه به ارتباط خوب دانشجویان معماری در حال انجام کار با مردم و نیز آمادگی شهر برای برگزاری این مسابقه، شهرداری شیراز تصمیم گرفت تا هرچه سریعتر بستر و جایگاه مناسب برای برپایی آن را فراهم کند. باید تاکید کنم که تجربه سه دوره برگزاری این مسابقه به ما نشان داد که دانش معماری تا این اندازه برای مردم ملموس نبوده است، زمانیکه افراد مختلف از کنار سایت کارگاه مسابقه قوامالدین شیرازی که دوستان معمار جوان ما در کنار اساتیدشان درحال کار هستند عبور میکنند و سوال میپرسند که اینجا چه خبر است؟ پاسخ میدهیم فسیوال معماری است و سریع میگویند که همان ادامه مراسم سال گذشته است؟ و از سوی دیگر فضایی ایجاد شده تا دانش آموختگان معماری با انواع چالشهای حرفه معماری از نزدیک آشنا و دست و پنجه نرم کنند، همه اینها اتفاقهای نیکویی در رشته معماری است و خوشبختانه اکنون شاهد آن هستیم که شهر شیراز هر سال منتظر برگزاری این مسابقه است.
به نظر شما برگزاری کارگاه مسابقه معماری قوامالدینشیرازی در سالهای آینده نیز ادامه پیدا خواهد کرد؟
باید یادآوری کنم که برگزاری این مسابقه کاری موقت و مقطعی کوتاه مدت و از روی هیجان و جوزدگی گذرا نیست که در مقطعی از زمان متوقف شود، بلکه ما و تمام همکارانمان تاکید بر استمرار این موضوع به عنوان یک جریان بسیار مثبت در رشته معماری و مهندسی کشور داریم. همچنین امسال تنها متولی انجام این کار، گروه تخصصی معماری نبوده بلکه نقش کمیته آموزش سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس برای برپایی آن بسیار تاثیرگذار بوده و حمایت کردند و جا دارد که از تمام این دوستان تشکر و قدردانی کنم و این امر نشاندهنده آن است که برگزاری کارگاه مسابقه قوامالدینشیرازی کاملا روند حرفهای را طی میکند.
با توجه به تجربه سه ساله برگزاری کارگاه مسابقه قوامالدینشیرازی مهمترین نقش و تاثیر آموزشی آن بر روی معماران جوان شرکتکننده چیست؟
در کنار شور و اشتیاق معماران جوان، دانشجویان و اساتید معماری برای شرکت در کارگاه مسابقه قوامالدین شیرازی، ما و تمام همکارانمان ثابت کردیم، دانشجویانی را که تا دیروز تصور برآن بود توانی برای انجام کار و پروژه ندارند اکنون با عشق کار کرده و تجربه میکنند و باور دارند که میتوانند و در رشته معماری توانا هستند. /
گفت و گو: دنیا عباسی کسبی