مقصود اسعدی سامانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه شرکتهای هواپیمایی در حال برنامه ریزی برای ارائه خدمات بهتر به مسافران نوروزی هستند، گفت: طبق روال سالهای گذشته ایرلاینها امسال نیز برای ایام نوروز که تقاضای سفر هوایی افزایش مییابد از سازمان هواپیمایی کشوری درخواست صدور مجوز پروازهای فوق العاده کردهاند.
وی با اشاره به مجوزهای پروازهای فوق العاده برای نوروز گفت: امسال تعداد مجوزهای انجام پروازهای فوق العاده نسبت به نوروز ۹۳ رشد داشته اما علیرغم این رشد ایرلاینها از سازمان هواپیمایی کشوری انتظار دارند تا با ارائه مجوزهای بیشتر برای پروازهای فوق العاده، امکان استفاده از تمام ظرفیت برای شرکتهای هواپیمایی فراهم شود.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی با بیان اینکه شرکتهای هواپیمایی تمام تلاش خود را برای کاهش تاخیرها انجام میدهند تا پروازها در زمان مقرر انجام شود گفت: هیچ ایرلاینی مایل به تاخیر در پرواز نیست زیرا تاخیر در پرواز به ضرر خود ایرلاینها است.
وی مسائل برون سازمانی ایرلاینها، شرایط جوی و درون سازمانی را از علل تاخیرهای پروازی اعلام کرد و گفت: برخی تاخیرهای پروازی مربوط به شرکتهای هواپیمایی نیست؛ برخی تاخیرها به دلیل شرایط نامناسب جوی در مواقع خاص رخ میدهد و برخی تاخیرها درون سازمانی است که توسط شرکتها انجام میشود که این تاخیرها عمدتا به دلیل نقص فنی است اما از آنجایی که ایمنی در اولویت ایرلاینها قرار دارد ممکن است در مواقعی به دلیل نقص فنی شاهد تاخیر در پروازها باشیم بنابراین از مسافران تقاضا میکنیم در صورت بروز تاخیر شرکتها را همراهی کنند؛ البته تمام تلاش این است که تاخیری در پروازها رخ ندهد.
شرایط اخذ تسهیلات برای خرید هواپیما از صندوق توسعه تسیهل شود
وی گفت: میانگین عمر هواپیماهای کشور ۲۱ سال است حال آنکه میانگین عمر هواپیما در کشورهای منطقه ۱۰ سال است که از دولت انتظار داریم تا برای نوسازی ناوگان شرایط استفاده ایرلاینها از تسهیلات صندوق توسعه ملی را فراهم کند.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در بخش دیگری از اظهاراتش به بحث پروازهای گردشگری اشاره کرد و گفت: کیش و ترکیه بیشترین مقاصد پروازی گردشگردی مسافران در سال 93 بوده است.
سهم ایرلاینها در تعداد پروازها و جابجایی مسافر در سال 92
وی با بیان اینکه میزان پروازهای داخلی شرکتهای هواپیمایی داخلی نسبت به سال گذشته رشد داشت، افزود: در سال ۹۲ شرکتهای هواپیمایی ایرانی ۱۵۲ هزار و ۲۴۶ پرواز انجام دادند که سهم شرکت هواپیمایی آسمان از تعداد پروازها ۲۳ درصد، هواپیمایی ایران ایر ۱۶ درصد و ماهان ۱۵ درصد بود.
اسعدی سامانی تعداد مسافران جابجا شده داخلی در سال ۹۲ را ۱۶ میلیون و ۶۱۶ هزار و ۷۹۱ نفر اعلام کرد و گفت: سهم هواپیمایی ماهان از تعداد مسافران جابجا شده ۱۹.۴۶ درصد، هواپیمایی آسمان ۱۸.۵۵ درصد و ایران ایر ۱۷.۵۸ درصد بود
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی با بیان اینکه در سال گذشته ۴۱ هزار و ۵۹۷ پرواز خارجی توسط شرکتهای هواپیمایی داخلی انجام شد گفت: هواپیمایی ماهان با ۳۱.۴ درصد بیشترین سهم را از پروازهای خارجی در سال گذشته داشت، همچنین سهم هواپیمایی ایران ایر ۲۶.۶۸ درصد و هواپیمایی آسمان نیز ۱۵.۶۶ درصد بود.
جابجایی ۶ میلیون مسافر برای پروازهای خارجی توسط ایرلاینهای داخلی
وی گفت: تعداد مسافران جابجا شده در پروازهای خارجی توسط ایرلاینهای ایرانی در سال گذشته ۶ میلیون و ۷۰ هزار و ۹۸۴ مسافر بود که سهم هواپیمایی ماهان از تعداد مسافران جابجا شده ۳۶.۹۲ درصد، هواپیمایی ایران ایر ۲۱.۲۸ درصد و هواپیمایی آسمان ۱۰.۱۳ درصد بود.
رشد ۱۲ درصدی پروازهای خارجی در سال ۹۲
اسعدی سامانی با بیان اینکه تعداد پروازهای خارجی در سال ۹۲ نسبت به سال ۹۱ به میزان ۱۲.۳ درصد رشد داشت گفت: همچنین تعداد مسافران جابجا شده در پروازهای خارجی ۲۱ درصد نسبت به سال ۹۱ رشد داشته است.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی ادامه داد: فرودگاه مهرآباد میزبان بیشترین مسافر و پس از آن فرودگاه مشهد در رتبه دوم قرار دارد؛ فرودگاه امام خمینی نیز بیشترین سهم را در انجام پروازهای خارجی در بین فرودگاههای بینالمللی کشور داشت/.