به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین، مسعود حق لطفی مدیرکل راه و شهرسازی استان با اعلام این موضوع گفت: استان قزوین از دیرباز به واسطه موقعیت جغرافیاییاش نقش مهم و مؤثری در حوزه حملونقل کشور داشته و در حال حاضر در میان پنج استان پرتردد کشور قرار دارد.
حق لطفی افزود: میزان طول محورهای آزادراهی، بزرگراهی و راههای شریانی موجود در آن با وجود مساحت نه چندان بزرگ آن گویای همین موضوع است.
وی تأکید کرد: این ویژگی فرصت مناسبی است تا بتوان با استفاده از اقتصاد حملونقل بسترهای توسعه استان را فراهم کرد.
وی اضافه کرد: اما نباید اجازه داد در این گذار، امکانهای زیستمحیطی و همچنین کیفیت زندگی در استان و شهرهای آن تحتالشعاع قرار گیرد.
رئیس شورای حملونقل استان بیان کرد: در همین راستا بهکارگیری الگوهای مناسب توسعه حملونقلی متوازن درون و برونشهری در دستور کار جدی راه و شهرسازی استان قرار گرفته و در حال پیگیری و اجراست.
حق لطفی اضافه کرد: احداث راهآهن قزوین – رشت، دوخطه کردن راهآهن تهران – قزوین- زنجان، توسعه ایستگاه راهآهن قزوین، توسعه سیستم حملونقل عمومی شهر قزوین (TOD)، بررسی اجرای قطار شهری و BRT از جمله اقداماتی است که با هدف پاسداشت محیطزیست و تحقق توسعه پایدار از جمله برنامههای در دست اقدام است.
پروژههای راهسازی استان با پیوست زیستمحیطی اجرایی میشوند
مدیر ساخت و توسعه راههای اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین نیز گفت: تهیه پیوست زیستمحیطی از جمله اولویتهای پروژههای راهسازی بوده و در همین راستا این مطالعات برای دو پروژه ملی قزوین – الموت - تنکابن و قزوین – رحیمآباد – کلاچای در استان قزوین تهیه شده است.
جعفر قزوینیان ضمن ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای حفظ و اعتلای کیفیت محیطزیست عنوان کرد: مراحل پیشرفت کار در پروژههای ملی دو محور اصلی قزوین – الموت – تنکابن و قزوین – رحیمآباد – کلاچای که در حال احداث میباشند، همواره منوط به تهیه و تکمیل مطالعات زیستمحیطی بوده است.
وی افزود: حفظ محیطزیست و پرهیز از ایجاد اختلال در زیستگاههای جانوران در منطقه الموت در دستور کار جدی وزارت راه و شهرسازی بوده و در این راستا هزینههای قابلتوجهی نیز صرف شده است.
قزوینیان اضافه کرد: یکی از پروژههایی که با همین هدف طراحی و به اجرا در آمده، احداث تونل شیرکوه به طول ۷۰۰ متر است که با طرح مطالعاتی محیطزیستی به منظور حفظ و آسیب هر چه کمتر به منطقه زیست جانوری الموت در دستور کار قرار گرفته است.
مدیر ساخت و توسعه راههای استان در ادامه یادآور شد: ارتقای دانش فنی کارشناسان در جهت حفظ و حراست از منابع طبیعی و محیطزیست در زمان اجرای پروژههای عمرانی از دیگر اقدامات انجام شده بوده است.
قزوینیان تصریح کرد: سعی در بهبود روشهای اجرایی پروژهها و کنترل کیفی کارخانههای تولید آسفالت، بتن و ... در جهت کاهش اثرات مخرب زیستمحیطی از دیگر اقدامات مؤثر در حفظ محیطزیست است که توسط کارشناسان و ناظران این اداره کل مورد توجه است.