مجید روستا، عضو هیئت مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی عنوان کرد: سال گذشته ردیف جدیدی با عنوان ردیف حاشیه شهرها علاوه بر پنج ردیف دیگر برای ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی ایجاد شد که در این ردیف ۲۰۰ میلیارد تومان منابع مالی گنجانده شده است. بر اساس ابلاغ سازمان مدیریت این ردیف باید به تایید شورای اجتماعی میرسید که در نود و یکمین جلسه شورای اجتماعی کشور محقق شد.
روستا توضیح داد: این جلسه سه دستور کار شامل برنامه ستاد مبارزه با مواد مخدر، برنامههای سازمان بهزیستی و شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص طلاق و نیز برنامههای فرهنگی و اجتماعی سکونتگاههای غیررسمی داشت که برنامههای سکونتگاههای غیررسمی توسط ستاد ملی بازآفرینی شهری ارائه شد. ستاد ملی بازآفرینی گزارشی از اقدامات انجام شده در سال گذشته را ارائه کرد که با ۳۳۰ میلیارد تومان اعتبار ملی و ۳۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار محلی از منابع شهرداریها و نهادهای غیردولتی انجام شدند.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری افزود: ستاد ملی بازآفرینی گزارشی نیز برنامههای سال ۹۶ درحوزه ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی ارائه کرد. به استناد ماده ۵۹ قانون برنامه ششم توسعه به وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی و شهرداریها تکلیف شده که سالانه از مجموع ۲۷۰۰ محله نابسامان (شامل ۱۱۰۰ محله سکونتگاه غیررسمی، ۶۰۰ محله بافت تاریخی و هزار محله بافت فرسوده میانی) ۲۷۰ محله را اولویتبندی و برنامههای بهسازی را درآنها عملیاتی کند. امسال در قالب برش سال اول برنامه ششم توسعه در گام نخست برای ۱۹۷محله در ۱۱۸ شهر از ۲۷۰ محله برنامههایی درنظر گرفته شده که به تصویب شورای اجتماعی کشور رسید.
وی عنوان کرد: برنامههای ستاد بازآفرینی در۱۹۷ محله در پنج بخش عملیاتی میشود که شامل برنامههای ارتقای توانمندسازی اقتصادی اجتماعی (پروژههای آموزشی، ظرفیتسازی، توسعه کسبوکارهای خرد، پیشگیری از رفتارهای پرخطر، شبکهسازی و ...) در قالب ۱۰۵ پروژه، برنامههای خدمات روبنایی و احداث مدرسه، کتابخانه، پاسگاه، زمین ورزشی، پایگاه سلامت و ... درقالب ۲۰۸ پروژه، برنامههای ساماندهی محیط شهری شامل برنامههای ارتقای کیفیت، ساماندهی محورها و ... درقالب ۱۷۸ پروژه، برنامههای ایجاد خدمات زیربنایی شامل آب، برق، فاضلاب و شبکههای روشنایی معابرو ... در قالب ۸۴ پروژه و برنامههای اسکان مجدد سکونتگاههای واقع در حرائم برقهای فشار قوی، دامنههای پرشیب، ایستگاههای راهآهن و ... شامل ۲۹ محله است.
روستا گفت: درمجموع اجرای ۶۶۴ پروژه با اعتبار کلی ۳۷۰ میلیارد تومان در ۱۹۷ محله واقع در ۱۱۸ شهر کشور تصویب شد.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری افزود: در این جلسه مقرر شد، شورای اجتماعی کشور به عنوان سیاستگذار زمینه همکاری دستگاههای مختلف را برای اجرای برنامههای محلات هدف فراهم کند.