به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی محمد سعید ایزدی اعلام کرد: در سطح کشور یک هزار و ۱۰۰ هکتار سکونتگاه غیررسمی، یک هزارهکتار بافت فرسوده و ۶۰۰ بافت تاریخی در شهرهای کشور وجود دارد. ۶۸۰ طرح توسعه و بهسازی در ۳۲۰ محله مسکونی بافت فرسوده در ۱۸۰ شهر کشور در حال اجراست.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران تصریح کرد: ۱۵ هزار میلیارد ریال در سال جاری برای احیای بافتهای فرسوده کشور هزینه میشود. از این میزان اعتبار هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال آن از محل اعتبارات وزارت راه و شهرسازی تأمین میشود.
وی گفت: براساس برنامه ریزی سالانه ۲۷۰ محله مسکونی بافت فرسوده کشور بازسازی میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران خاطرنشان کرد: برای بهبود محلات سه گانه ( بافت فرسوده، سکونت گاه های غیر رسمی و تاریخ) در کشور بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
ایزدی بیان کرد: ۲۱ دستگاه و شهرداریها و تشکلهای مردم نهاد در کشور با وزارت راه و شهرسازی برای انجام این امر همکاری می کنند. تلاش می شود تا این محلات به میانگین سطح کیفی خود در شهر ها برسند.
ایزدی همچنین در گفتگویی دیگر در شهرستان گچساران با بیان اینکه در گذشته به مقوله کیفیت در زمینه ساخت و ساز و بناها توجهای کمتری میشد، اذعان کرد: در حال حاضر در حوزه شهری در زمینه کیفی ارتقا یافته است.
معاون وزیر و مديرعامل شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران با بیان اینکه بازآفرینی شهری یک سیاست کلان است، ابراز کرد: پرداختن به مسئله ساخت و سازها، احداث مجتمعهای فرهنگی به یک مقوله فرهنگی تبدیل شده است.
وی با اشاره به بازآفرینی محلات بافت فرسوده در سطح کشور گفت: این بازآفرینی به منزله کیفیتدار شدن فضاهای شهری است.
ایزدی با اشاره به بافت فرسوده دوگنبدان و در اختیار گذاشتن تسهیلات برای بازسازی و نوسازی این بافت، عنوان کرد: در حال حاضر تعداد یک هزار و ۱۰۰ واحد پروانه تخریب واحدهای مسکونی در بافت فرسوده دوگنبدان صادر شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مديرعامل شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران با اشاره به اعتبار تخصیص داده شده برای بافت فرسوده کشور ابراز کرد: مبلغ یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای احیای بافتهای فرسوده در سالجاری کشور هزینه میشود.
ایزدی با اشاره به پروژههای در دست اجرا گفت: ۶۸۰ طرح توسعه و بهسازی در ۳۲۰ محله مسکونی بافت فرسوده و ۱۸۰ شهر کشور در حال اجراست.
این مسئول با اشاره به مشارکتهای مردمی و خیرین در زمینه اجرای طرح سه گانه کاربری عنوان کرد: نهادهای مردمی و خیرین در زمینه بهسازی واحدهای سکونتگاه غیررسمی، بناهای تاریخی و بافتهای فرسوده کمک بسزایی دارند.
ایزدی در ادامه با اشاره به برنامهریزیهای که دولت در راستای بازسازی بافت فرسوده در کشور انجام میدهد، بیان کرد: سالانه ۲۷۰ محله مسکونی هدف باز آفرینی محلات سهگانه در کشور بازسازی میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مديرعامل شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران ادامه داد: از این مجموع تعداد محله، یک هزار و ۱۰۰ سکونتگاه غیر رسمی، تعداد یک هزار بافت فرسوده و تعداد ۶۰۰ بافت تاریخی در کشور بازآفرینی میشود.
وی با بیان اینکه ۱۴۰ هزار هکتار بافت فرسوده در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: مبلغ ۸۰ هزار میلیارد تومان برای بهبود محلات سه گانه نیاز داریم که تعداد ۲۱ دستگاه مربوطه با وزارت راه و شهرسازی و مشارکتهای مردم برای بهسازی سه گانه محلات برای بهبود وضعیت و رساندن میانگین به آن شهرمورد نیاز است./