شناسهٔ خبر: 43767 - سرویس مسکن و شهرسازی

مدیر طرح و برنامه بانک مسکن خبر داد؛

افزایش دوره بازپرداخت تسهیلات صندوق پس‌انداز یکم مشروط به پرداخت یارانه دولت/ رقم وام مسکن در سال جاری بالا نمی‌رود

محمد حسن مرادی مدیر طرح و برنامه بانک مسکن با بیان اینکه افزایش سقف وام مسکن در سال جاری در دستور کار بانک و وزارت راه‌و‌شهرسازی نیست، گفت: در صورتی دوره بازپرداخت اقساط تسهیلات صندوق پس‌انداز یکم افزایش می‌یابد که دولت یارانه‌ای برای تامین منابع بپردازد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمدحسن مرادی مدیر طرح و برنامه بانک مسکن درباره پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی مبنی بر افزایش دوره بازپرداخت اقساط تسهیلات صندوق پس‌انداز یکم اظهار داشت: امکان افزایش دوره بازپرداخت اقساط به شرطی فراهم می‌شود که به نحوی منابع آن تامین شود.

وی با تاکید بر اینکه هر تغییری در شرایط تسهیلات، بر روی مدل و ساز و کار صندوق پس انداز یکم اثرگذار است، ادامه داد: افزایش دوره بازپرداخت اقساط وام مسکن می‌تواند منجر به کاهش و افزایش منابع شود بنا بر این باید در صورت اجرای این پیشنهاد، دولت از طریقی کسری منابع را جبران کند.

مدیر امور طرح و برنامه بانک‌مسکن ادامه داد: جبران به این معنا که کسری صندوق با ارائه یارانه‌ای تامین شود. پیش از این هم کسری صندوق از محل بازپرداخت اقساط مسکن مهر جبران شد.

مرادی افزود: برای اجرای این پیشنهاد باید مبالغی تامین شود که  منابع آن را می‌توان از طرق مختلف از جمله از محل صندوق توسعه ملی  تامین کرد.

وی همچنین درباره امکان افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن تا پایان سال جاری گفت:  افزایش سقف وام مسکن نه در دستور کار بانک مسکن است و نه در دستور کار وزارت راه و شهرسازی. همین مقدار وام می‌تواند سطح فعلی قدرت خرید متقاضیان هدف را پوشش دهد.

این مقام مسئول در بانک‌مسکن ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که اگر سقف تسهیلات مسکن افزایش یابد به همان میزان اقساط هم افزایش می‌یابد و در این صورت پرداخت اقساط از توان دهک‌های هدف خارج است.      

مرادی با بیان اینکه در حال حاضر میزان افتتاح حساب در صندوق پس‌انداز یکم از آنچه که پیش بینی می‌شد، بالاتر است به ایلنا، گفت: هر چند در سال اول شروع به کار این صندوق استقبال مردم مطابق پیش‌بینی‌ها نبود اما در سال دوم میزان افتتاح حساب‌ها به ۱۴۰ هزار نفر رسید که ۲۰ هزار نفر بیشتر از پیش‌بینی‌ها به افتتاح حساب اقدام کردند.     

وی با اشاره به امکان انصراف از اخذ وام مسکن پس از افتتاح حساب گفت: به افرادی که پس از افتتاح حساب از ادامه سپرده‌گذاری منصرف شوند، سود بانکی ۱۰ درصدی متناسب با میزان دوره سپرده گذاری تعلق می‌گیرد.

مرادی ادامه داد: کسانی که پس از یک سال سپرده‌گذاری نسبت به خرید مسکن و استفاده از تسهیلات خود اقدام نکنند، امتیاز تسهیلات تا یک سال برای این افراد حفظ می‌شود.