به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی عباس آخوندی وزیر راه وشهرسازی در حاشیه هفدهمین همایش سیاستهای توسعه مسكن در ایران در جمع خبرنگاران اعلام كرد: ما امروز در این همایش پیرامون بخش مسكن و سیاستهای توسعهای آن صحبت كردیم. همایشی كه اهل حرفه و علم، برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همكاران ما از ادارت راه وشهرسازی سراسر كشور در آن حضور دارند.
آخوندی گفت: به تصور من تحول ساختاری جمعیت مهمترین نكتهای است كه علاقه داشتم در این سمینار از آن صحبت كرده و برای دوستان عرضه كنم.
وزیر راه وشهرسازی در این خصوص ادامه داد: واقعیت آن است كه خوشبختانه و یا به هر تعبیر دیگری تحولات جمعیتی در ایران نسبتا به ثبات رسیده است چراكه طبق آمار جمعیتی از سال ۹۰ تا ۹۵ نشان میدهد كه حتی تهران به عنوان پایتخت كشور دارای تحولات جمعیتی بسیار كندی بوده است.
وی با اشاره به سیاستهای مداخلهای دولت در بخش مسكن گفت: این سیاستها بود كه در سالهای گذشته نهایتا منجربه افزایش قیمتهای بسیار زیادی شد. طبق آمار به دست آمده قیمت زمین در تهران از سال ۸۴ تا ۹۲، ۸.۶ برابر افزایش پیدا كرده است.
آخوندی تصریح كرد: این در حالی است كه قیمت زمین در تهران طی ۴ ساله گذشته تقریبا ثابت بوده و كل تغییرات آن تنها ۲ درصد اعلام شده است. از سوی دیگر قیمت مسكن نیز ظرف ۴ سال گذشته ۱۰ درصد تغییر داشته است كه نشان میدهد سوداگری موجود در بخش مسكن به شدت كنترل شده است.
این مقام مسئول با بیان اینكه افزایش قدرت خرید خانه اولیها مهمترین مسئله تعقیب شده از سوی وزارت راه وشهرسازی در دولت یازدهم بوده است گفت: ما در این راه مردم را به سمت پسانداز تشویق كردیم بدین صورت كه اگر بتوانند مبلغی را پسانداز كنند بانك مسكن تا ۶ برابر این مبلغ را به عنوان تسهیلات به آنها باز میگرداند و به این ترتیب قدرت خرید خانه اولیها معادل ۷ برابر بیشتر خواهد شد.
به گفته وزیر راه وشهرسازی خوشبختانه این موضوع از سوی مردم با استقبال جدی روبرو شده و طبق آمار بانك مسكن ۲۸۲ هزار نفر تاكنون در ایران پسانداز كردهاند. این بدان معناست كه در حال حاضر به طور قطع ۲۸۲ هزار نفر در كشور قدرت گرفتن تسهیلات از بانك را داشته و میتوانند با قدرت خرید خوب وارد بازار شوند.
وی ادامه داد: خوشبختانه روند سپردهگذاری مردم و پسانداز آنها به شدت روبه رشد است و نشان میدهد كه ما در حال حركت به سمتی هستیم كه خانه اولیها و همچنین مردم دارای برنامهای مشخص برای نحوه خانهدار شدن خود در زندگی هستند.
آخوندی در ادامه افزود: آنچه كه ما در این دوره به عنوان تغییر سیاست دنبال میكنیم آن است كه به جای اینكه درحاشیه شهرها و مناطقی كه سابقه سكونت ندارد در بافتهای قدیمی و فرسوده و حتی حاشیهای شهرها خانهسازی كنیم. بدین طریق به ازای هر خانه جدید ساخته شده یك خانه بد از بین میرود. نه اینكه با خانهسازی در بیابان به ظاهر آمار مسكن را اضافه كنیم ولی همچنان به احداث خانههای بد و كیفیت نازل زندگی مردم ادامه دهیم.
عضو كابینه دولت دوازدهم با اشاره به اختلاف شدید شرایط زندگی بین شمال و جنوب شهرها بیان كرد: ما در جنوب تهران نسبت به شمال آن شاهد ۵ برابر تفاوت قیمت مسكن هستیم امری كه نشان میدهد جامعه تا چه حدی قطبی شده و این روش قابل ادامه نیست.
وی بازآفرینی شهری و توانمندسازی مردم را سیاست اصلی بخش مسكن در دوره جاری دانست و گفت: ساخت وساز باید در درون بافتها صورت گرفته و از طریق افزیش قدرت خرید مردم انجام شود. این روش علاوه بر كنترل تورم و سوداگری در بخش زمین میتواند قدرت خرید مردم را افزایش دهند.
وزیر راه وشهرسازی پیرامون بحث مسكن اجتماعی نیز اعلام كرد: خوشبختانه این بحث نیز در برنامه ششم پیشبینی شده و مقدمات اجرایی آن در حال طی شدن است. با توجه به تصمیمات گرفته شده سازمان ملی زمین و مسكن را موظف كردیم تا اراضی لازم برای اجرای این طرح را در مناطقی كه وزارت راه وشهرسازی دارای زمین است معرفی و تامین كند. از سوی دیگر این وظیفه را در اختیار بنیاد مسكن گذاشتیم تا امور مربوط به اجرای طرح و هماهنگی لازم با كمیته امداد امام خمینی، سازمان تامین اجتماعی و سایر موسسات مربوطه را انجام دهد.
آخوندی در پایان اظهار كرد: نكتهای كه در بحث سیاست مسكن اجتماعی برای ما مهم بوده آن است كه در اجرای این طرح صف جدیدی از متقاضیان ایجاد نكنیم. بلكه با كمك به بنیاد مسكن، كمیته امداد و سازمان تامین اجتماعی شرایطی را ایجاد كنیم تا افراد تحت پوشش آنها سرپناهی برای خود ایجاد كنند.