به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابطعمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، دكتر منا عرفانیان مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور بانوان در نشست هماندیشی با تعدادی از بانوان این سازمان، با اشاره به گروههای هدف در مطالعات و برنامهریزیهای مربوط به امور بانوان وزارت راه و شهرسازی، اظهارداشت: طبق آمار بالغ بر هشت هزار زن شاغل در مجموعه وزارت راه و شهرسازی فعالیت میكنند كه بخش قابل توجهی از آنها دارای سطوح تحصیلات عالی و دانشگاهی میباشند و تأمین رضایتمندی این گروه در افزایش بهرهوری این وزارتخانه نقش بسزایی دارد.
وی همچنین افزود: بخش دیگر، بانوان بهرهبردار از خدمات وزارت راه و شهرسازی هستند كه باتوجه به حجم گسترده مخاطبان سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای كه تقریباً تمام زنان ایران را دربرمیگیرد، ضروری است نسبت به تمام بانوان كشور احساس مسئولیت داشته باشیم و در برنامهریزیها، فعالیتها، تأمین خدمات، تعیین استانداردها به نقش و وظایف زنان و خواستههای آنها توجه شود.
عرفانیان با اشاره به حضور كمرنگ زنان در جایگاههای مدیریتی و تصمیمگیرنده گفت: این در حالی است كه زنان در این وزارتخانه از تحصیلات سطوح بالای دانشگاهی برخوردار هستند و رویكرد وزیر راه و شهرسازی نیز ارتقای زنان با زمینهسازی و انجام فعالیتها و كارهای مطالعاتی و حضور پرتوان زنان در عرصههای مدیریتی است.
وی اهمیت موضوع كیفیت كاری و زندگی و لزوم ایجاد تعادل بین كار و زندگی زنان را یادآور شد و افزود: طبق مطالعات صورت گرفته در وزارت راه و شهرسازی، یكی از دغدغههای جدی، ایجاد تعادل بین كار و زندگی است و استراتژیهایی برای این موضوع تدوین شده است كه ضروری به نظر میرسد برخی رویكردها و نگاهها درخصوص زنان و تواناییهای آنها مورد تجدیدنظر قرار گیرد.
عرفانیان تغییر درخصوص زنان و باور توانمندیهای آنان را از درون سازمانها امكانپذیر دانست و تشكیل كارگروهها و كمیتههای علمی و انجام اقدامات فرهنگی، علمی و مطالعاتی را در این زمینه مثمرثمر برشمرد.
مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور بانوان اهمیت مستندسازی تجربیات، اجرای روشهای مؤثر اطلاعیابی نظیر نظرسنجی، تمركز اولویتهای زنان و تشكیل هستهای برای برنامهریزی و فعالیت راهبری امور بانوان را در این زمینه مؤثر عنوان كرد و ابراز امیدواری كرد مجموعه این برنامهریزیها موجب تغییرات مثبتی در وضعیت و در شرایط این قشر وزارتخانه و بهبود خدماترسانی به زنان جامعه و نیز تغییر وضعیت و باورهای نسل آتی شود.
شایان ذكر است در این نشست معصومه جدیدی مشاور رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در امور بانوان ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در جهت ارتقای شغلی و علمی بانوان سازمان، از گنجانده شدن ضوابطی جهت ارائه خدمات در بخش حمل و نقل به صورت فراجنسیتی به تمامی كاربران بخش حملونقل جادهای خبر داد.
وی در ادامه خاطر نشان كرد: از جمله طرحهایی كه در جهت ارائه خدمات مطلوب به بانوان كشور در بخش حمل و نقل جادهای اجرا شده، طرح راه اندازی اتاق مادر و كودك در تدوین شرایط تاسیس مجتمع های خدماتی- رفاهی جهت رفاه حال بانوان به عنوان بخش مهمی از مخاطبان این سازمان بوده است كه مورد استقبال نیز واقع شده است.
همچنین جدیدی افزود: از پیشنهادات و نقطه نظراتی كه در راستای بهبود شرایط ارائه خدمات بخش راهداری و حمل و نقل جادهای به بانوان مطرح شود، استقبال میگردد و مورد مطالعه و بررسی قرار میگیرد.
گفتنی است در این نشست تعدادی از بانوان سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به ارائه نقطه نظرات و دیدگاههای خود درخصوص راهكارهای ارتقای بانوان و زمینه بروز و ظهور توانمندیهای این قشر پرداختند.