شناسهٔ خبر: 48482 - سرویس استان‌ها

در کارگاه آموزشی پیشگیری از بروز قاچاق کالا مطرح شد:

رانندگان حرفه‌ای قربانی عدم رعایت ضوابط حمل‌ونقل کالا/ لزوم انسداد روزنه‌های قاچاق کالا

کارگاه آموزشی مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان خراسان رضوی گفت: صدور کارت‌های هوشمند تردد و بر خط بودن بارنامه‌ها برای رانندگان از بسیاری تخلفات جلوگیری کرده است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان خراسان رضوی، ابراهیم نصری روز دوشنبه در کارگاه آموزشی پیشگیری از بروز قاچاق کالا و ارز در سالن همایش‌های اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان خراسان رضوی افزود: همکاران حمل‌ونقلی باید در صورت بروز هرگونه مورد مشکوک در حمل‌ونقل و یا جابجایی بار موارد را به پلیس و یا ضابطین قضایی در میان بگذارند.

وی گفت: البته در مواردی رانندگان کالای ترانزیتی که کانتینر را به صورت پلمپ حمل می‌کنند، کالایشان قاچاق تشخیص داده می‌شود اما متأسفانه بازهم راننده محکوم می‌شود و معتقدیم باید در این خصوص تمهیداتی در نظر گرفته شود که رانندگان از این‌گونه اتهام‌ها مبرا شوند.

لزوم انسداد روزنه‌های قاچاق کالا

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی نیز در این کارگاه آموزشی گفت: سال گذشته بیش از ۱۲۰ هزار بطر مشروبات الکلی قاچاق در میان سایر محموله‌های حمل‌ونقلی خراسان رضوی کشف شد.

محمدابراهیم افشاری افزود: باید در زمینه مبارزه با قاچاق ضمن مطالعه دقیق به اقدامات اساسی دست زد که منجر به انسداد و مدیریت روزنه‌های قاچاق کالا گردد.

وی به ابطال ۲۰۰ هزار کارت سوخت خودروهای سنگین طی سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: ابطال این تعداد کارت سوخت نه تنها موجب اعتراض نشد بلکه از غارت بخش عظیمی از بیت‌المال از طریق خروج این میزان سوخت از کشور جلوگیری کرد.

افشاری به ایجاد سه جایگاه سوخت در مرز دوغارون اشاره کرد و گفت: پیش از راه‌اندازی این سه جایگاه ۲۰۰ کامیون افغانی که روزانه در مرز تردد داشتند سوخت خود را از گالن به دست‌ها منطقه تأمین می‌کردند اما امروز به لطف خدمات اداره کل راهداری و سایر دستگاه‌ها این خودروها سوخت لیتری ۱۹۰۰ تومان از این جایگاه‌ها تأمین می‌کنند و روزانه از خروج میزان قابل‌توجهی سوخت یارانه‌ای از کشور جلوگیری می‌شود.

وی همچنین بیان کرد: بر اساس برنامه‌های بالادستی در برنامه ششم توسعه سالانه باید میزان قاچاق کالا ۱۰ درصد در کشور کاهش یابد.

۵۶۰ میلیارد ریال جزای نقدی برای پرونده‌های قاچاق خراسان رضوی

معاون اجرائی در امور شعب تعزیرات حکومتی خراسان رضوی نیز گفت: در ۹ ماه امسال برای ۲ هزار و ۳۰ پرونده قاچاق در اداره کل تعزیرات حکومتی استان ۵۶۰ میلیارد ریال جکم جزای نقدی صدر شده است.

علی‌اصغر پرهیزگار افزود: از این تعداد پرونده هزار و ۸۳۶ مورد مربوط به امسال و بقیه پرونده‌ها از سال قبل بوده است که امسال به آنان رسیدگی و مختومه شده است.

وی گفت: این احکام جزای نقدی علاوه بر حکم ضبط کالا به نفع دولت و در برخی موارد ضبط وسایل نقلیه حامل کالا بوده است که مطابق قانون به نفع دولت مصادره شده است.

پرهیزگار عنوان کرد: بخش حمل‌ونقل در بحث قاچاق نقش مستقیم دارد و باید مسئولان امر توجه ویژه‌ای در فراگیری قوانین در این خصوص داشته باشند.

وی شرکت‌های حمل‌ونقل داخلی کالا را به رعایت دقیق ضوابط قانونی این حوزه توصیه و بیان کرد: رعایت این قوانین بسیار مهم است و مواردی همچون دریافت مکان دقیق تحویل کالا و نام تحویل‌گیرنده و تحویل‌دهنده از آن جمله است. در صورت بروز هر مشکل قانونی عدم ثبت این اطلاعات حمل‌کننده کالا را تحت تعقیب قضایی قرار می‌دهد.

اولویت در مبارزه با قاچاق بر روی کالای ممنوعه نظیر کالاهای تولید داخل است

پرهیزگار افزود: متأسفانه در بسیاری از پرونده‌های موجود به واسطه اینکه حمل‌کننده نمی‌تواند تحویل‌دهنده کالا را معرفی کند، حکم مقام قضایی او را درگیر پرونده قاچاق کالا می‌کند.

جانشین فرمانده پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی نیز گفت: اگر ضوابط برای حمل کالا رعایت نشود جرم قاچاق کالا رخ داده است لذا رعایت مفاد قانونی توسط عوامل حمل‌ونقل کالا اهمیت پیدا می‌کند.

سرهنگ شجیعی افزود: اولویت ما در مبارزه با قاچاق بر روی کالای ممنوعه نظیر مواد مخدر، مشروبات الکلی و اسلحه، کالای سلامت‌محور و کالاهایی که تولید داخل را مختل می‌کند متمرکز بوده و کشف این اقلام اولویت این دستگاه است.

وی تصریح کرد: اما تشخیص آن دسته کالاهایی که مشمول قانون حمل مجاز مشروط است حتی ما را نیز با مشکل روبرو می‌کند. مجوز ورود این اقلام را دستگاه‌های خاص و مربوطه صادر می‌کنند. به عنوان مثال مجوز ورود و جابجایی مواد آرایشی از وزارت بهداشت و مجوز ورود دام از وزارت جهاد کشاورزی دریافت می‌شود.

شجیعی حضور راننده در زمان بارگیری را مهم دانست و گفت: جایی که قرار است بارگیری انجام شود باید مستندسازی شود که چه کسانی موقع بارگیری حضور داشته‌اند. در مواردی که این مستندسازی صورت نگرفته محموله‌های قاچاق برای شرکت‌های حمل‌ونقل و رانندگان مشکل‌آفرین شده است.

گفتنی است این جلسه روز دوشنبه به همت اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان رضوی با حضور اعضا کمیسیون برنامه‌ریزی و هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان و مدیران شرکت‌های حمل‌ونقل داخلی کالای مشهد در سالن همایش این اداره کل و با هدف ارتقا سطح دانش نسبت به قوانین در خصوص عوامل دخیل در قاچاق کالا برگزار شد.