به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی حمیدرضا عظیمیان معاون وزير راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسكن امروز ۱۶ بهمنماه در نشست رسانهای به تشریح عملكرد سازمان در موضوعات نوسازی و بازآفرینی شهری، حفاظت از اراضی دولتی و عملكرد یگان حفاظت، شرایط و ضوابط سنددار كردن زمینهای تصرفی، سیاستهای سازمان در راستای اتمام و تكمیل مسكن مهر و مسكن اقشار ویژه و خانوادههای دارای ۲ معلول پرداخت.
عظیمیان گفت: یكی از مهمترین اتفاقات سال جاری در مورد سنددار شدن املاك و اراضی ساخته شده توسط اقشار كمدرآمد در حاشیه شهرها بود كه براساس آن دستورالعملی در شهریور ماه سال گذشته به تصویب مجمع عمومی سازمان رسید.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: دستورالعمل شرایط سنددار شدن واحدهای تصرف شده در شهرها و حاشیه شهرها در هفته گذشته به تمامی استانها ابلاغ شده كه بر اساس آن ۳ میلیون خانوار در سراسر كشور كه در اراضی ملی و دولتی واحدهای مسكونی خود را ساختند تعیین تكلیف خواهند شد. بر همین اساس قیمت زمین در زمینهای فوق به قیمت تمام شده دولتی از مردم اخذ میشود و مازاد زمینها به قیمت روز از ساكنین گرفته میشود.
وی از برگزاری سمینارها و جلسات فراوانی برای توجیح همكاران در دستورالعمل فوق خبر داد و گفت: سنددار شدن زمینها و واحدهای مسكونی ساخته شده توسط مردم باید ۳ شرط ساخته شدن، واجد شرایط دریافت سند بودن و عدم مغایرت با طرح جامع و تفضیلی شهرها را داشته باشد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسكن عمده مشكلات سنددار نبودن واحدهای مسكونی ساخته شده در اراضی ملی و دولتی را در حاشیه شهرها برشمرد و گفت: دستورالعمل برای تمامی كشور مصداق دارد و تا پایان سال ۹۵ را شامل میشود.
وی تصریح كرد: دولت به منظور به رسمیت شناختن ساكنان بافتهای ناكارآمد شهری و همچنین حاشیه شهرها به این كار مبادرت ورزیده است.
عظیمیان در مورد وظایف سازمان ملی زمین و مسكن در مورد تكمیل مسكن مهر در شهرهای بالای ۲۵ هزار خانوار نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: برنامه سازمان در ۹ ماه سال جاری ۹۱ هزارو ۸۰۰ واحد مسكن مهر جزو تكالیف سازمان بوده كه ۷۳ هزار واحد آن یعنی در حدود ۸۵ درصد افتتاح و تحویل شد. همچنین اتمام عملیات نازككاری مساكن مهر در سال جاری ۳۶ هزارو ۱۰۳ به اتمام رسیده است.
این مقام مسئول همچنین یادآور شد: بخشی از مساكن مهر تحت مسئولیت سازمان كه ساخته شده است فاقد متقاضی هستند و برخی از مساكن مهر كه زیر ۳۰ درصد پیشرفت فیزیكی دارند نیز بلاتكلیف ماندهاند.
وی خاطرنشان كرد: تقریبا در سازمان ملی زمین و مسكن نزدیك به ۹۰ درصد مسكن مهر تكمیل شده است.
معاون وزیر راه وشهرسازی از دیگر اقدامات سازمان ملی زمین و مسكن تامین زمین برای احداث واحدهای مسكونی خانوارهای ۲ معلول عنوان كرد و گفت: تامین زمین ۲ هزارو ۶۸۴ واحد مسكونی خانوارهای ۲ معلول جزو تعهد سازمان است كه در حدود ۲۰۱ واحد آن در حال تكمیل است. همچنین از ابنتدای برنامه تا كنون هزارو ۸۷ واحد مسكونی خانوارهای ۲ معلوله به آنها تحویل شده است.
عظیمیان ادامه داد: سازمان ملی زمین و مسکن زمین را تامین میکند، بنیاد مستضفعان نیز در این مورد برای هر خانوار ۱۵ تا ۱۰ میلیون توام را اختصاص میدهد و معرفی فنی و تخصصی آمار دو معلولان نیز برعهده سازمان بهزیستی است.
وی همکاری سازمان ملی زمین و مسکن، بنیاد مستضفعان و سازمان بهزیستی را در تامین مسکن برای خانوارهای دو معلول مناسب خواند.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن همچنین در مورد تامین مسکن اقشار ویژه نیز نکاتی را توضیح داد و گفت: با معرفی بنیاد شهید، سازمان ملی زمین و مسکن برای تامین زمین برای تامین واحدهای مسکونی اقشار ویژه تکلیف قانونی دارد که همه ساله به این تکالیف خود در چهارچوب قانون عمل میکند.
جزئیات اقدامات سازمان ملی زمین و مسکن در مورد تامین مسکن اقشار ویژه
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در ۹ ماهه سالجاری ۱۸۳۷ نفر در زمین هایی که مجموع مساحت آنها ۱۵ هکتار است در سراسر کشور با معرفی بنیاد شهید در اولویت تامین مسکن قرار گرفتند. در این مورد، بر اساس قانون، خانوارها، هزینهای را برای آمادهسازی به سازمان و یا هر نهاد دیگری پرداخت نمیکنند.
عظیمیان تشکیل یگان حفاظت از اراضی ملی و دولتی را از سال ۹۴ با مجوز ستاد فرماندهی کل قوا از دیگر اقدامات موثر سازمان در سالهای اخیر برشمرد و گفت: در تمامی استانهای کشور، یگان حفاظت از اراضی ملی و دولتی با بهرهمندی از پرسنل مجرب در حال ارایه خدمات به سازمان تشکیل شده است.
وی ادامه داد: فرماندهان یگان حفاظت باید از کادر رسمی باشند. بقیه اعضای یگان نیز از طریق شرکتهای حفاظتی تامین میشوند که به وسیله موتور، وانت و تلفن همراه در همه استانها در حال ارایه خدمات به سازمان در حفاظت از اراضی ملی و دولتی هستند.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن تاکید کرد: سامانهای را برای یگان حفاظت تشکیل دادهایم و اطلاعات در آن سامانه به روز میشوند و کنترل خوبی در مورد تعرض به اراضی ملی و دولتی در سامانه داریم.
وی یادآور شد: در سالجاری، حدود ۲۹۰۴ تعرض به اراضی ملی و دولتی به سازمان واصل شد که اینها با حضور ماموران سازمان مورد بررسی قرار گرفتند و از این تعداد حدود ۲۷۰۰مورد رفع تعرض در مساحتی به میزان ۱۶۵۴ هکتار صورت گفت.
عظیمیان در ادامه نشست خبری، به موضوع مسکن اجتماعی پرداخت و گفت: در موضوع مسکن اجتماعی، سازمان ملی زمین و مسکن وظیفه تامین زمین را برعهده دارد و سایر اقدامات اجرایی نیز توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام میشود. ابهامی که پیشتر بین سازمان و بنیاد وجود داشت در نحوه محاسبه قیمت زمین بود که در نهایت مصوب شد تا قیمت تمام شده ملاکعمل قرار بگیرد.
وی افزود: ابلاغیه وظیفه استانها در تامین زمین برای اجرای طرح مسکن اجتماعی به تمامی استانهای کشور ابلاغ شده و تمامی استانها موظف به تامین زمین برای اجرای طرح مسکناجتماعی هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین یادآور شد: هیات مشترکی بین سازمان ملی زمین و مسکن و کمیته امداد امام خمینی تشکیل شده است در نظر داریم تا مسکنهای مهر فاقد متقاضی را در اختیار کمیته امداد قرار دهیم تا بخشی از مسکن اجتماعی را از این طریق محقق کنیم.
اخذ ۵۵۰ هزار سند تک برگی از اداره اسناد
عظیمیان گفت: بر اساس قانون یکی از سیاستهای سازمان ملی زمین و مسکن، اجرای سیاست اسناد تک برگی است و در همین راستا نیز قانون به همه وزارتخانه تکلیف کرده است که در رابطه با طرح کاداست، همه باید اسناد تکبرگی دریافت کنند. زیرا در اجرای طرح کاداست تکلیف زمینها معلوم میشود و صدور سندهای موازی در املاک دولتی کاملا متوقف خواهد شد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن تصریح کرد: در دوره ۳ ساله، ۵۵۰ هزار سند تک برگی صادر شد که در ۱۰ ماهه سالجاری ۳۶ هزار سند تک برگی از اداره اسناد گرفتیم که بر مبنای آن این موضوع، به شفافیت کار دولت کمک فراوانی میکند و با اینکار از تداخل مالکیتها ممانعت بعمل خواهد آمد.
وی از دیگر اقدامات سازمان ملی زمین و مسکن را سامانه جامع اراضی و مستغلات عنوان کرد و گفت: تمامی فعالیتهای سازمان در واگذاری، تفکیک و هرگونه رخدادی به منظور شفافیت در سامانه جامع مدیریت اراضی و مستغلات طراحی میشود و تمامی استانها نیز به مرور باید تمامی فعالیتهای خود را به این سامانه ارایه دهند تا در آن قرار گیرد.
آغاز برنامه بازآفرینی پایدار بافت شهری روز پنج شنبه به دستور رئیس جمهوری
عظیمیان از دیگر اقدامات سازمان ملی زمین و مسکن را بازافرینی بافتهای ناکارآمد شهری عنوان کرد و گفت: برنامه ملی بازافرینی پایدار بافت شهری روز پنجشنبه به دستور رئیس جمهوری در هفت استان به عنوان نمونه آغاز میشود.
وی ادامه داد: این طرح با همکاری مشترک سازمان بازآفرینی شهری، شهرداری ها و سازمان ملی زمین و مسکن در بافت ناکارآمد شهرها آغاز خواهد شد و در اجرای آن سرمایه گذاران بخش خصوصی برای نوسازی و بهسازی بافت ناکارآمد، زمین رایگان دریافت خواهند کرد و از تخفیفات ویژه در عوارض ساخت و ساز بهره مند خواهند شد.
عظیمیان گفت: سازمان ملی زمین و مسکن که ظرف ۴۵ روز گذشته با دستور رئیسجمهوری به همکاری با دو دستگاه دیگر در اجرای این طرح دعوت شده است پلاک هایی از اراضی تحت مالکیت خود در استان های اصفهان، هرمزگان و یک استان دیگر را به این طرح اختصاص داده که پیش بینی می شود در سال آینده حداقل ۳هزار واحد مسکونی در بافت ناکارآمد شهرها از محل آن، نوسازی و بازآفرینی شود.